Масло од канабис

Дискусија во 'Алтернативна медицина' започната од Gosh, 14 јуни 2016.

1. misrut

misrut Нов член

Се зачлени на:
    19 ноември 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo dqli moze da ni nabavish kqpsuli so thc za bolen od kancer tel.070835027

2. Ane.a

Ane.a Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    84
    Здраво девојки,јас имам спастична парапареза,односно проблеми со долните екстремитети,може ли препорака за добро и чисто масло од канабис,од каде што вие го земате и сте задоволни,слободно може во порака да ми пишете ,позз i love you

3. Littlehope91

Littlehope91 Нов член

Се зачлени на:
    14 јануари 2024
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    ZDRAVO, AKO SEUSTE JA SLEDITE GRUPATA DALI MOZE DA DOBIJAM. KONTAKT ZA MASLOTO, ITNO E

4. Redhead7

Redhead7 Нов член

Се зачлени на:
    16 јануари 2024
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Decki, ako znaete nekoj shto prodava domashno maslo od kanabis so pogolemo kolicestvo na cbd, neka me kontaktira.

5. Crna Mamba

Crna Mamba Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2024
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    13
    Dali znaete nekoj sto prodava provereno maslo od kanabis so pogolema doza na cbd, se raboti za majkami koja ima rak na limfni zlezdi, jas i go kupuvav toa od apteka no nema nekoe podobruvanje vo nejzinata sostojba.
    Ve molam neka me kontaktira nekoj

6. asd1qwe

asd1qwe Активен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2024
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Масло од канабис = голема глупост тоа никому не би препорачал.

Нема никакви научни студии дека тоа делува а и да делува има 100 пати по сигурни и проверени начини што даваат извонредни резултати.

7. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.478
    Допаѓања:
    3.797
    Ја би ти препорачала да прочиташ некоја научна студија па после да збориш, зоштоа и тоа како има

На Crna Mamba му/ѝ се допаѓа ова.
  8. asd1qwe

asd1qwe Активен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2024
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Има медицински лекoви што се направени на база на CBD :
    Kako што се
    Epidiolex -
    Активната состојка во Епидиолекс е чист CBD, кој е непсихоактивен канабиноид кој се наоѓа во растението канабис. Не произведува „висока“ поврзана со тетрахидроканабинол (THC), уште еден истакнат канабиноид во канабисот
    Епидиолекс првенствено се препишува за третман на две ретки форми на епилепсија познати како Ленокс-Гасто синдром (LGS) и синдром Дравет. И двете од овие состојби се карактеризираат со тешки и тешко контролирани напади кои често не реагираат добро на други лекови за епилепсија.

Sativex - за третман на спастицитет и невропатска болка кај мултиплекс склероза (МС) и како дополнителен третман за умерена до силна болка кај напреднат карцином.

Nabiximols - активна состојка во Sativex, а исто така е одобрен за употреба во некои земји под ова име. Тоа е комбинација на THC и CBD во специфичен сооднос.

Дронабинол: Дронабинолот е синтетичка форма на THC и е достапен во форма на таблети како Маринол или како орален раствор наречен Синдрос. Се користи за лекување на гадење и повраќање поврзани со хемотерапија и за стимулирање на апетитот кај лица со анорексија поврзана со СИДА.

Екстракти од THC/CBD: Во некои региони, фармацевтските компании произведуваат стандардизирани екстракти од THC и CBD во различни соодноси за медицинска употреба. Овие екстракти често се користат за справување со болка, спастичност и други симптоми во состојби како рак, МС и епилепсија.

Е сега сигурно има по сигурни и по проверени супстанци за лечење на истиве и слични болести што сигурно све ова повторно оди во втор план, или кога веќе е све пробано без ефект.

9. Crna Mamba

Crna Mamba Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2024
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    13
    No site ovie bez recept ne moze da se kupat?

10. asd1qwe

asd1qwe Активен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2024
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Најдовро да си разговараш со матичниот па ако процени дека има потреба и дека нема подобро решение освен ова ме гледам причина зошто не би ти дал рецепт за некое од горе наведените.

На Crna Mamba му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Бојан_123

Бојан_123 Нов член

Се зачлени на:
    13 март 2024
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Би сакал да ми пише некој во врска со масло од канабис или пак капсули доколку е во можност да ми помогне да набавам? Се работи за човек кој боледува од Мултиплекс склероза.

12. chivava

chivava Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Moze li da mi ostavis kontakt te molam

13. Borg

Borg Нов член

Се зачлени на:
    26 април 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Cim se proizvodi na farmacija toa ne e lek toa se gluposti za odrzuvanje podolgo vreme ziv pacient za da kupuva podolgo vreme,ne samo za ovaa bolest za site bolesti so farmacevskata mafija e istata rabota,kako moze rak da se leci so zracenje!?Pa samoto zracenje predizvikuva rak za toa ne treba ni da si pameten da go znaes,a jas ne sum cul za ovie lekovi ako stvarno lecat i se dobri togas sigurno gi nema kaj nas i sigurno se 100.000 evra edna terapija,ako masloto ne bese dobar lek nemase da apsat i da plakaat luge vo zatvor za toa,i kako vtoro nie sme tolku glupavi luge sto nekoj nekoja vlsat drzavna zabranuva nesto sto go dal Bog ili samata priroda toa e isto a ke dojde i toa vreme koga i obicen planinski caj ke bide zabranet zasto znaat deka sme ovci sto si kutat duri i koga umirame a plus caj se pravi i od kanabis i mal milion raboti koj se prirodni i zdravi pocnuvajki od poleka i se drugo.

14. Borg

Borg Нов член

Се зачлени на:
    26 април 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Obleka*

15. Borg

Borg Нов член

Се зачлени на:
    26 април 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Ne veruvam deka ke pretepi niti steta niti pak ke ima problem so pauziranje,ama pak prasaj nekoj sto poveke se razbira,jas znam od moe iskustvo ne sum bolen niti sum bil ama sum koristel i sum pauziral kolku sto sum sakal,sepak za bolni ne mozam so sigurnost da kazam.

16. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.447
    Допаѓања:
    37.121
    Сакаш да кажеш и здрав човек може да консумира?

17. Borg

Borg Нов член

Се зачлени на:
    26 април 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Da,jas sum zdrav i konsumiram,ne znam drugi dali pravat kako mene ili cekaat da se razbolat pa da pocnat,jas mislam deka i zdrav covek ima korist od konsumiranje.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. zaq

zaq Нов член

Се зачлени на:
    10 мај 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Kontakt ve molam.

19. zaq

zaq Нов член