Ќе проба со нив, друго решение нема за сега, ќе види дали ќе му ги намали. Тоа ни беше чудно дека припазуваше на храната и плус со апчиња беше 2 месеци, наместо да се намалат тие уште се покачија.
здраво де надевам активна е темава имам 26 год ибичен холестерол ми е 6.2 лошиот ми е 5.9 и добриот 1.06 , млада сум докторот ми викс за статини и несака фа ми даде што мислите се плашам
А до колку пишува границата, секоја лабораторија има посебни вредности. Инаку Силимарин апчиња, и диета како што ти кажал. Наутро цеден сок од лимон и многу салати, тестенини сведи на минимум скоро ич. Свинско месо никако, освен риба и пилешко, исто и јајца не.
Секоја вечер во чаша вода стави една лажица палента да отстои и наутро кога ќе станеш процеди ја и испија водата. После месец дена имаш веќе подобрување. Ова ми е проверено и кај мене и кај мм. Исто можеш да пиеш и Омега-3 помагаат во намалување на холестерол
Ista sum I jas veke 2 godini se macam so holesterolot ne jadam meso slaba sum pazam I sega posledniov pat pred eden meces 8.5 mi bese kacen pijam celo vreme hartikol veke mi e preku glava
И јас имав покачен, пробав да внимавам на исхрана - резултатите исти , ме ставија на росфера - резултатите исти, ми сменија на рефидоро - за месец ипол драстично ми се намали холестеролот на долна граница, но не сакав да ги пијам доживотно, ги прекинав и за месец дена пак ми се покачи и ми кажаа само рефидоро ми е спасот. Од тој ден почнав многу да се движам, секој ден над 12км пешачење или над 20 км возење точак, за месец дена ми дојде во нормала и решив на тој начин да го одржувам . Пробај и најди си што ќе ти одговара. Со лесно
Колку и да звучи чудно од стрес многу се качува. Исти начин на исхрана кај близок, ама штом ја смени средината која му е под стрес одма му рипа и холестеролот. Се намачи и тој со исхрана, ептен внимава ама кога има стрес знае дека ќе се качи.
Мене од 30-сет години ми викаат,самиот организам, ми ствара холестерол. Не е до јадење јас од никогаш не сум јадела мрсно.