Масно ткиво околу очите

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Wild.Child, Mar 27, 2010.

1. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Здраво,

Дали некој од вас имал проблем со масно ткиво, и како го решил?
    Мене ми се појавуваат мали бели топчиња околу очите.Еднаш ги отстранив со стерилизирана игла,не беше болно меѓутоа пак се вратија.Ги има доволно за да се познаваат и кога ќе се нашминкам.Ми рекоа дека се правеле од мајонез и слични мрсни работи.Од кога ми кажаа престанав да јадам мајонез и еве има пола година и повеќе како немам ставено мајонез во уста а се прават повторно.Извесен период се појавуваат па се губат.Многу се здодевни,а еве доаѓа лето и би сакала да ги отстранам.Ве молам ако некој нешто знае нека ми каже бидејќи неможам да ги трпам повеќе.

Барав слична тема, но не можев да најдам. Се извинувам ако сум се повторила.

2. Bright

Bright Популарен член

Една другарка исто така имаше масно ткиво околу очите... и колку што знам - мајка и само и ги стискала, исто со игла бидејќи многу е јака кожата. И така неколку пати. Е сега тие сигурно се стискаат само кога се навистина зрели, внимателно со игла.. Пробај пак со стерилизираната игла.

3. Wild.Child

И мене мајка ми така ми ги стисна.Малце ми беше језиво некој со игла да ми оди накај окото :lol:
    Ако не најдам друго чаре ќе ги истискам сите ќе претрпам.
    Фала многу Брајт :)

4. Bright

Bright Популарен член

Нп сонце ;)
    а иначе да мн е језиво со игла кај очите, ама не мисли на тоа, смири се и нека те прави човек од доверба ;)
    Ќе ти поминат ;) ;)

5. emce-kremce

emce-kremce Истакнат член

Јас имам таков проблем, но не ми се кај очите туку кај вратот. Не знам како се лечат, се распрашував многу и ќе одам на козметичар или на дерматолог за да ми кажат како да се отарасам од нив, зошто одвратни се стварно :evil:

6. Wild.Child

Здравје од понеделник треба да одам на алерготест кај Д-р Ежова.ќе се консултирам и со неа што како па ќе пишам. ;)

7. dryad

dryad Истакнат член

Миење на подочниците со assoderm sydent сапун наутро и навечер ради регулација на лојните жлезди.
    Капки Dexamethasone Chloramphenicol 2x дневно.

8. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Јас имам масно ткиво кај образот и последниве денови многу ме боли ми отече цела страна бев на доктор ми даде апчиња против инфекција да се смирри па подоцна ако може операција.....