Sepak gledaj kakov chovek e doktorot, kolku e sovesen i ja poznava strukata. I vo poliklinikite ima otkacheni lekari, pa dzabe uslovite, osobeno ako retko imash potreba da odish. Za zhal, teshko se naogja nekoj asalen nadvor od Skopje, najdobrite se tamu. Jas planirav da ja smenam matichnata oti mn zbori, a nishto ne slusha i mi postavuva privatni prashanja, me vika na muabet, ama se premisliv. Na 2 dr mesta kade shto bev da se rasprasham, mi se vidoa beter. Osobeno se chudni ako ne te poznavaat.
Ууффф, ретко одам на лекари, и добро што е така. Претходната многу поставуваше приватни прашања, имаше време, немаше пациенти. Ама таа стара си беше. Сега кај што одев, млада, сериозна, ми се допадна. Верувам дека е така, ти веројатно имаш каков таков избор ако си во Охрид, а замисли некој во Пехчево, Берово, што избор ќе има за матични.
Дали има некој што е во СитиМедика? Ми треба препорака за добар матичен семеен лекар, ова го најдов на интернет, па ако има некој искуство или пофалби/пожалби ве молам споделете, тукушто се вративме од странство и ми треба за децата добар матичен лекар во околината на Карпош. Ви благодарам однапред!
Препорака за матичен во Центар? Дијагностички, промедика, железничар? Со Мирослава Шевченко некој искуство дали има?
Здраво. Дали некој знае кога менуваш матичен заболелар колку време треба да помине за да се пријавиш кај друг. Еве јас имав подолго време матичен заболекар, во Декември отидов кај друг и таму се пријавив и сега сакам и тој да го сменам. Дали може друг да ми биде матичен или треба да помине одредено време?
Доколку се префрлам на друг матичен, дали одма може да ми отвори боледување истиот ден кога ќе се префрлам ??
Не, треба да се води како твој матичен во системот на фзом, па после може да се отвори боледување, значи од следниот ден, или од понеделник, ако е во петок промената на матичниот лекар.
Жени Препорачајте ми матичен во Околина на Ново Лисиче,Реонски-Лисиче.Да е посветен,достапен и да не прави проблеми за упати и боледувања? И да ми дава совети здравствени-многу сум терсене здравствено.
Ve molam preporacajte mi maticen lekar vo okolinata na Gjorce Petrov, ovaa mojava ja mrzi da raboti sekogas so molenje koga treba da mi dava upati