Матичниот лекар не ми е во овој град, дали можам резултати од крв да однесам кај друг лекар и дали треба да ми стане матичен?
Дали може да ми препорачате матичен лекар во околина на Хром и Ѓорче ? Значи мојава матична веќе не ја можам. Еднаш преку ред зима пациенти, пауза има ставено од 16:30 до 17:00 часот и доаѓа 17 часот јас седам пред ординација си отиде да пие кафе и да пуши цигари. Настрана тоа што и во лечење не е нешто нај нај.
Мојата е катастрофа.дава мн антибиотик.вчера пак ми даде почнав да го пијам и после случајно во консултација со друг доктор не сум за антибиотик според крвна слика.а почнав да го пијам и морам да го допијам....морам да ја сменам
Никој нема предлог за Буњаковец/Центар? Јас имав во амбулантата 'Зегин' кај Ленинова ама барам подобар матичен
Desetina godini bev kaj istata maticna no mesecov ja promeniv.Vo slucaj da ne sum zadovolna ni od novata dali mozam pak da ja promenam ili mora da se ceka 6 meseci za istoto?
Со сигурност знам дека матичен може да се промени два пати во една година (искрено немам информација дека се чека 6 месеци за следна промена).
Не мора да се чекаат шест месеци за да се смени матичен лекар во Македонија. Законот за здравствена заштита дозволува промена на матичен лекар по желба на пациентот, но со известување на Фондот за здравствено осигурување (ФЗОМ) и матичниот лекар. Практично, процедурата обично вклучува: Пополнување барање за промена кај ФЗОМ. Одбирање на нов матичен лекар кој е прифатлив и има слободен број пациенти. Одобрение од ФЗОМ и официјална промена на евиденцијата. Информацијава е од Chat.gpt