Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Матура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Janaaa, 1 декември 2009.

1. Shlag-so-jagodi

Shlag-so-jagodi Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    14
    Fala devojkiii... :) pa da, go planirav podolgo da e i normalno vo druga boja bidejki dosega site maturantki shto sum gi videla vo beli fustani lichele na nevesti... bi sakala da znam koja marka e fustanchevo ili na koja kreatorka e, ako nekoj znae.. ve molam kazhete mi :)

2. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Devojki od Struga ili Ohrid ve molam kazete mi nekoja dobra snajderka... Pozz

3. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Овде треба да провериш moda-i-stil/predlog-za-sijacka-na-fustan-t1684/

4. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Проверив а и таму го напишав истото ама никој не ми одговори :(

5. aquafortune

aquafortune Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    24
    Девојки која од овие три комбинации според вас е добра за матура? Јас се загреав за комбинација со пантолони, корсет и сако,но сега гледам дека и фустанче со сако добро стои. :)

Прикачени фајлови:

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  6. k.a.j.a

k.a.j.a Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    34
    едноставен и долг сум во план... само дајте идеа за боја... (црно не ми стои) :)

7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    зависи каков ти е тенот и бојата на косата, што ти одговара а што не.

8. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    немој предолг, млада си за ептен долги и елегантни фустани.
    гледај нешто шт можеби и ќе можеш да го носиш и понатаката, а не само на свадби.
    НО ти си знаеш ова ти е само искуство од минат натирант кој сега многу добро знае што згрешил тогаш

9. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Девојки многу ми се свиѓа фустанчево,ама да не е премногу едноставно за матура? :|

10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.014
    Допаѓања:
    81.351
    Убаво е, ама преневестинско.
    Крем или розе, или било која друга повесела боја би била подобра варијанта.
    Иако, јас најискрено не би го облекла за матура, ама за вкусови не дискутираме. :)

И јас се премислив, мојот ќе биде долг, со убав корсет.
    Ако не се премислам до крајот на месецот така ќе остане, бидејќи маааалце сум ослабена и не си се допаѓам баш во пократко.
    А и висока сум, why not - башка си најдов и модел, ама ќе видам дали, колку и како ќе ја реализирам моменталната идеја. :^)

11. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Фустанот е добар, но јас не би го носела за матура. Ваквите чипкани ги носам на излегување.
    Сепак, вкус и вкус, а за вкусови не се дискутира. Јас за матура би носела долг фустан.
    Но, ако се одлучиш за овој јас би ти предложила да го направиш во друга боја: црна или црвена на пример.

12. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Нешто слично на ова

A на средина би имало црна машна машна

Прикачени фајлови:

13. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Јас не гледам трета комбинација :geek: :lol: веројатно зборубаш за ова со панталониве.
    браво за тебе :clap: ќе бидеш најнормално облечена, во позитивна смисла, нема да бидеш тетка и после истото ќе си го скинеш од носење :)
    Мене ми се свија првата кобинација како на блејк и и не е лошо со панталоните.
    Размисли, консултирај се со мама :)

14. aquafortune

aquafortune Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    24
    Комбинацијава на Блејк ми е лесна за реализација.Додека пак, панталони како што сакам се сомневам дека ќе најдам.Но, во панталони би се чувствувала поубаво, едноставно би била Јас. Ти благодарам Хипстер. :)

15. barbie1511

barbie1511 Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    6
    Оваа година сум матуранка па ке ве замолам малку да ми помогнете да ми кажете некоја идеја каков фустан да сошијам инаку сакам некој што ке изгледа екстра ко филмскине глумици :D

16. k.a.j.a

k.a.j.a Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    34
    фала за мислењето... се двоумам уште за тоа дали да биде долг... ама па кефот е голем... во краток сум секогаш :)

17. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Јас ќе носам долг фустан, иако сите мој блиски ми велат да шијам краток.
    Не ги слушам, мој ден моја матура, ќе биди онака како јас шо сум се замислила :D
    Со сигурност носам долг, ќе биди црн, така ми е по елегантно, уште треба да најдам салам шнајдер за да ми го сошие. :)
    Можи ќе ви биди смешно, ама во мојот град веќе почнаја да се закажват за шминка фризура нокти и сл.
    Јас денес си се закажав за фризура и нокти, шминката малце ќе си почека, дур не најдам некој салам шминкер, ако почекав уште малку ќе немаше ич место. :lol:

На k.a.j.a му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.341
    Допаѓања:
    17.917
    девојки на фустан со една рамка каква фризура би одговарала ја сакам да ми биде виткана бидејќи ми е долга сакам нешто вака ама дека на една рамка сепак поубаво би било да е собрана косата како оваа што мислите вие девојки? :?:

Прикачени фајлови:

19. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Мислам дека поубаво би ти стоела фризура како онаа на Ева Мендез.И сама кажа дека фустанчето ти е на една прерамка така да мислам дека со ваква фризура ке добиеш малку погламурозен изглед.И совет до сите матурантки не се преоптеретувајте мн мн и гледајте да носите нешто што ќе можете да си го носите и после тоа.Ја разбирам сета таа тензија и желба да се биде најнај :) И јас бев иста таква за мојата матура,ама на крај ќе сфатите дека сето тоа потресување и фрлање на пари за една вечер било стварно глупост :)

20. bibb.y

bibb.y Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    355
    Девојкии помошшш!! косатаа ми е црвена, многу црвенаа и незнам каква боја да ми биде фустанот, а да не личам на кловн...
    само немојте да ми кажете црнаа ми се смачи од таа боја цело време носам црно, сакам да смена малкуу.. :) :)