Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Матура

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Janaaa, 1 декември 2009.

1. LadyH

LadyH Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    85
    секоја чест и за двете, другарка ми потроши нешто повеќе од 150 евра и тоа со штедења, нити фустанот беше скап се беше во рамките на нормалата и гледаше да си заштеди + тоа што ноктите и депилацијата не ги плати :) посакувам и јас да се скоцкам за 50 евриќи

2. wildness

wildness Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    23
    За мене има време,не дека нема,ама сум заинтересирана и уште од сега си гледам.Си најдов неколку фустанчиња кој јас би ги носела,па ајде да ги ставам.

:)

3. fairy33

fairy33 Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    3
    mene ovie kratkite mi se ubavi :)

Прикачени фајлови:

4. PunchMarmelade

PunchMarmelade Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    31
    Не бев сигурна точно каде,но еве ајде овде ќе го кажам ова.

Гледав какви шминки преферирате за матура и ги имам работено веќе неколку години. :)

Работам како шминкер,такада доколку на некој му треба таква услуга нека ме извести во приватна порака.
    Цената сепак не е ни 1000 а камо ли 1200 :D

5. Vesna26

Vesna26 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    10
    За 6 дена ми е роденден сто да облечам

6. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Сигурна си дека прашањето ти е на вистинското место?
    Да не си ја згрешила темата?

7. barbyyy

barbyyy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    297

На bubuce му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Мојот беше ептен сличен на овој само во крем боја. И тоа горе прерамката пообична. :)

На barbyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Steff.Unique

Steff.Unique Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    270
    Феминки моиии најмилиии ајде давајте ми совети. :) Би сакала за матура да го шијам овој фустан во НАНА! Што мислите вие? Ви се допаѓа ли? :P

Прикачени фајлови:

10. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Искрено, мене не ми се допага.
    Од каде знаеш дека овој фустан ке ти стои баш како таа на сликата, немаме сите исто тело, нели? Плус овој фустан дали 1-2 пати ке го облечеш и послем што ке му направиш?
    Има мнооооооогу поубави модели :) :)

11. Steff.Unique

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    270

Секој си има свој вкус, мене ми се допаѓа премногу. Во план сум да шијам долг фустан и мислам дека ќе биде овој на Sherri Hill. Здосадено ми е од кратки фустани сакам да пробам нешто ново а и премногу елегантно и убаво ми изгледаат долгите фустани. Го имам во план и тоа како ќе ми стои и да бев дебела секако дека немаше да се залетувам по вакви фустани. Слаба сум и згодна и знам дека ќе ми стои. :lol: :D

12. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Па добро, јас не те познавам па да кажам дали ке ти стои или нема да ти стои, секој има различен вкус :)

13. Steff.Unique

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    270
    Да, и јас го почитувам твоето мислење затоа што секој има различен вкус и не може на сите да ни се допаѓаат исти работи. :) И барам мислење за тоа што мислите за фустанот а не за тоа како би ми стоел затоа што кога веќе сум одбрала еден фустан сигурно сум размислила и за тоа како ќе ми стои. :)
    Доколку не ви се допаѓа давајте други предлози за долги фустани за матура! :*

14. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.425
    Моделот е убав, но не ми се допаѓа дезенот, она тигрестото. НО, секој си има свој вкус, ако тебе ти се допаѓа, тогаш шиј го. Гледам веќе си решена за долг фустан, така да нема да те разубедувам дали да носиш долг или не. Иначе јас не сум за долг фустан на матура.

За предлови види во темава, полна е со долги фустани.
    moda-i-stil/dolgi-elegantni-fustani-t1991/

15. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Немој. Премногу е тигрест, а анимал принт во количини над умерените е врвот на КИЧОТ. Ако веќе си фан на вакви дезени, нека биде тоа една лента околу половина, или прерамки, или некое цветче ама цел фустан не. Инаку моделот е убав.

16. WeHeartIt

WeHeartIt Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2012
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    130
    Ви се допаѓа? :)
    Од пред ќе има нешто како коланче..

17. Steff.Unique

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    270
    Доколку го променам дезенот на фустанот (она тигрестото) фустанот не би имал повеќе смисла и не би изгледал така како што е. А такви ленти околу половината, цветчиња, прерамќи итн.. дефинитивно не се мој стил. :) Видов една девојка го носеше овој фустан за матура и преубаво изгледаше се заљубив во него. Решена сум за долг фустан затоа што сум висока и би ми стоел а од кратќи фустанчиња ми е преку глава. Не сум за тоа дека треба да изгледаме премногу обично на матура ниту пак премногу свечено. И доколку го шијам овој фустан сигурно материјалот не би бил сатен. :lol:

18. bubuce

bubuce Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    35
    Мене па ми е премногу глупо што некои девојки толку многу се потресуваат за една матура ко небаре десет факултети завршиле па станале доктори на науки,па сега сево недоумица две години пред матура дали фустан тода биди со анимал принт или цената да биде што повисока од 300 евра инаку ќе ти се смеат.
    Тоа за мене е чиста глупост и тркалање пред луѓето,глумење и пуфки продавање.
    Не да ви се мешам или критикувам ама мене ми е стварно глупо д акупувам фустан и та остала бизутерија и вкупна цена од 2000 евра па ќе треба кредит да земам за матура. :fubar: :fubar: :fubar: :fubar: :fubar: :fubar:

19. Steff.Unique

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    270

Mа немој. Ако имаш предлог слободно кажи го а не тука да критикуваш. И да една е матурата па зошто да не се "потресуваат." :^) Нема врска тоа дали сме завршиле десет факултети има време и за тоа и тогаш ке мислиме и дотеруваме. Сега е матура, само еднаш е тоа никогаш повеќе. Споре мене не е тоа тркалање пред луѓето, глумење и пуфки продавање ако некој сака убаво да изгледа и да се дотера. Јас пак неможам да ги сфатам тие што ама баш немаат ич желба да се дотераат и да изгледаат најубаво на матура. |(

20. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626
    Мене ми се свиѓа,супер би ти стоело ако си висока :)