Уште се немам осмелено да сушам алишта сем веш и постелнина, односно се што оди на високи температури за перење. Ако нешто се пере на 40, или 30, скептик сум дека високите температури за сушење нема да му пречат.
И јас сум во план да земам машина за сушење алишта. Е сега ме интересира candy ili beko? Што мислите? Има ли врска цената со тоа дали е добра машината?
па незнам како ке биде нешто изсушено нешто не коа сите алишта се сличен состав и иста дебелина коа перам ставам само огртачи цела перална и ги сушам на ехстра суво ,као пуштам други бели се пак гаки мајци крпи кујнски чаршав некој има сензори за сувост за тежина на алиштата и според тоа ги ваде таман до сега не ми уништило ништо
ја се сушам едино ако се некои нови свечени фустани или сакоа панталони само тоа немам сушено инаку се друго бели шарени тренерки крпи постелнини кебиња патики
цената нема врска не ја гледај гледај и ги спецификациите на машината ама па за да гледаш спецификации треба да знаеш што гледаши шо бараш препорака од мене беко дцу 7430 ова твоето бирање беко или канди ти е за никаде и беко и канди имаат супер добри модели и хаос лоши модели фирма како фирма не мења ништо гледај со функции има машината
Значи нема мешање. Јас на тоа не внимавам. Ставам и фармерки и маици и дебели дуксови зимно време. Се што сум перела. Освен долен веш, него секогаш посебно. Ќе видиме зимава како ќе биде. Лани ми беше супер. Со оглед на тоа колку беше студено, а кај мене е на балкон. Нема врска брендот. Баш се на денешно време е како ќе се погоди. И да е лесно да поправка. Во спротивно ни делови ни мајстори има. Барем не во помалите градови. Треба праќање за Скопје, чекање , додека да го средат апаратот.
Девoкји, искуствa сo мaшинa зa перење Фaвoрит зa 9кг? Кoгa стaвaте oмекнувaч? Мн дoлгo пере, 222мин нa 40степени (секoјдневни aлиштa)...
Сушите џемпери во сушара? Гледам има некој програм ама како што читам трае 12 минути и е за освежување
Мене ме интересира дали може да се сушат џемпери во машината и дали може да ги ставам со тренерки, блузи, значи дали може џемперите со потенки алишта?
Ама јас имам два три џемпери подебели и не ми се исплати за тие само посебно. Тие најдобро да не ги ставам во машина за сушење
Јас не сушам џемпери во сушара, страв ми е да не се соберат. Се друго ставам. Без оглед на тоа што има програма за осетливи алишта, сепак, за три џемпери не ја пуштам. Си ги сушам во соба што не ја користиме.
Еве ме да кажам инфо. Ги ставив во сушара џемперите и ги сушев 75 минути. Се исушија и не се смалија.
@mal.ecka https://forum.femina.mk/threads/Машини-за-перење-и-сушење-алишта.5025/page-13 тука имам споделено искуство за Беко машината. Ја користам веќе извесен период и супер ми е. Мислам дека ја имаат и @Yowannty и @mimiiiii , истиот модел. Па ќе споделат и тие.
За машината потврдувам. Ја земав по препорака на Дафи и воопшто не разгледав други. И верував на Дафи, во моментот и цената ми беше прифатлива и не се покајав. Иако сите програми сеуште ги немам пробано, ама оние неколку што вртат цело време се топ.