Машко циција?

Дискусија во 'Врски' започната од Tanjamm, 28 август 2012.

1. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.765
    Допаѓања:
    23.734
    А кое машко не прашува што работи женско?
    Едно е да прашаш колку пари има, а друго е да сакаш да знаеш што некој работи.
    Работата не ги покажува само парите, туку и интересите, вештините, карактерни особини.
    На пример ако некој по своја иницијатива, иако може, решава да не печали, мене повеќе ми говори за карактер него ли за пари.

За циции ги имаме и за убав збор, со лопата да ги ринеш. И циција е карактерна особина, не материјална.

На Gosh, Dentina, theowndemon и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Oriental

Oriental Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2023
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    959
    Што се изначитав, воопшто не сте ми јасни.
    Машко да ситни, бара 50:50, толку воочливо и очигледно, а вие притоа имате свест дека е тоа така, и сеуште сте во врска?
    Чуднo.
    Тука простете, не е до момците, до вас е што дозволувате ваков третман.
    За денот на вљубените само цвет?
    Кафе по 80 денари да дозволува сама да си плаќа девојка студентка, а тој во сите ситуации заработува повеќе?
    Плус, планира одмор, а не ја покрива сметката, иако знае дека другиот пол нема доволно?
    Па, како бре планирате да градите иднина со ваков човек и имате заеднички деца? :doh:
    ...Тука на крај на денот во прашање не е доведена финансиската контрола, туку интересот, како и емоционално - материјалниот влог кој треба да се даде во жената, а е неизоставна алка за среќна врска и баланс.
    За што сте заедно ако не бивате повремено дарувани макар со сендвич, ланче, чоколадо или парфем? Не мора да се прескапи, вниманието е клучно.
    Срамота е до кои размери стигнаа ,,џентлменството" и почитта кон женскиот пол.
    Една огромна 0 во брдо генерации воспитување машки деца.

Последна измена: 17 април 2025
    На Mrs. right, Ava.84, Puellapulchra и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Au revoir

Au revoir Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2025
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    57
    Карактер на повеќето да гледаат низ призма на пари и пак да завршат со ситни души а имаат одбиено некои што би направиле се за неа и нема да штедат

4. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.765
    Допаѓања:
    23.734
    Жити сѐ, сега една девојка да ја прашаш што прави цел ден а таа да ти каже скрола на тикток на кауч, ни хоби, ни бутур, работа по своја иницијатива нема , не мрда од мртва точка, зема пари од нејзините за искачање на 30+ што би мислел за неа? Идеална за мене, утре ќе ја женам? Не би рекол.

Јас искрено не знам што стана со маживе овде. Само пробуваат да нормализираат седење дома и неправење ништо. Оној месец пробаа коцкање да нормализираат што е сериозен проблем. Такви само мама дома нѐ сака и мажи и жени. Кој денес не вложува труд да спечали еден леб дома, утре нема да вложи труд да поработи на врската и при прва препрека би раскинал.

Па труд и Господ вложил кога работел и го создавал светот 6 дена. Таа приказна треба како некоја порака за нас да се сфати.

Е, ако се труди, бара, трча, а не може да најде тоа е друго и не е регуларно карактеризација на личност тогаш оти условите се посебни.

На Gosh, Tam4yy, Miss666 и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Au revoir

Au revoir Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2025
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    57
    Aко ми се свиѓа и сакам да се дружам со неа, искрено не ме интересира... И ќе гледам да си поминам најубаво што можам во моментите со неа додека ги има и траат

6. Oriental

Oriental Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2023
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    959
    Тука е некогаш и коренот на проблемот.
    Жена која е невработена, нема амбиција да работи, интерес или профитабилно хоби мажите најчесто ја користат само за рекреативна забава.
    Не зборувам конкретно само за тебе, но болдираното ми боде очи, бидејќи според пишаното се чувствува дека истата не е планирана за сериозно.

На страна од ова, мислам дека комплетно треба да се ревидира домашното и екстерното институционално воспитание кон машките деца, убаво да се стави под лупа.
    Момците да не дејтаат заради кратки страствени побуди, туку да научат да ја почитуваат жената и ја земат за озбилно, брак и семејство.

На Gosh, Milobebence, Purpleheart и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Au revoir

Au revoir Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2025
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    57
    Не ме разбра ама нема врска :)

8. Oriental

Oriental Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2023
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    959
    Сепак мислам дека те разбрав.

На Gosh, Dentina и Stark им се допаѓа ова.
  9. Au revoir

Au revoir Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2025
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    57
    Jас немам искористено никого ниту од невработените а уште помалку од вработените бидеjќи секогаш сум одбиван.... А ако не е вработена би ми било баш поубаво бидејќи нема да осудува други невработени нема да ги гледа низ призма на вработеност... Ќе е секогаш слободна без часовник.... Ако се синхронизирам со неа не ми е важно дали е вработена и нема да ја гледам како што наброја туку ќе ја гледам како и таа што ќе ме гледа мене како и да е сериозно или не сериозно

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.143
    • Пишувај кирилица
    Maz cicija, sebicen bi bilo podobro receno nema nisto, ama bas nisto vo zivotot.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sweetdesires7xo

sweetdesires7xo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2019
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    29
    Еве ке споделам едно смешно искуство со дечко циција,сега бивш. Бевме заедно 3 години,јас студентка тој ги откажа студиите и работеше. 2 пати беше промовиран на работа и ми се фалеше колку е платен и колку голема плата земал без факултет. Проблемот лежеше во тоа што ниеднаш не пушти срце да ми купи нешто убаво сентиментално да ме потсетува на него. Многу беше стиснат,во рок од тие 3 години само еднаш ми купи обетки и ланче откако јас му спомнав дека сакам да имам нешто од него,и тоа порачувал од интернет за поефтино. Мислам дека повеќе од 1000ден немаше потрошено за мене. Не беше поентата јас да му викам,поентата беше сам да му текне,мислам нормално е на девојка ти да и купуваш убави работи чат пат. Смешно е да се каже дека по 3 годишна врска немав ниеден подарок од него што би ми останал. Ама тоа е,девојки ако се соочувате со вакво нешто бегајте подалеку.

На _Naumche_, Oriental, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Au revoir

Au revoir Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2025
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    57
    Хахахахаха смешно... Јас имам потрошено на женски личности кои не ми се блиски една шанкерка друга касиерка и две комшики да не кажувам колку другар ми ми е сведок кога ги купував рафтовите со чоколади нај скапите од сите врсти не можев да го однесам ќесето толку колку што беше тешко вредеше повеќе од една нејзина плата и накрај ми рече имам дечко не ме замарај... Ама веќе се демотивирам да трошам бидејќи ме прават будала а тука читам пишувате зошто биле некои скржави и се бунам многу

13. sweetdesires7xo

Се зачлени на:
    14 ноември 2019
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    29
    Искрено браво. Твојот гест може да значи некому многу. Има некои девојчиња како шо бев јас,молиме за минималното да го исполнат со сила. Мизерно е.

На SummerGirl и eliesaab им се допаѓа ова.
  14. Au revoir

Au revoir Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2025
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    57
    Мене ме прават будала женските кога ќе и подарам нешто иако не ја знам ако приметам добар гест кон мене од неа и ми се допаѓа и не штедам на тоа а ме прават будала и машките кои и самите ми викаат не се троши пари на жени... И сега стварно сум многу збунет од оваа тема бидејќи нешто не ми се поклопува со реалноста а баш сега спремам еден подарок незнам кој по ред за една комшика која ми се допаѓа а таа не ме рецка 0000001 процент ама подарувањето ме исполнува ама не со обични работи а со специфични и убави според цените

15. sweetdesires7xo

Се зачлени на:
    14 ноември 2019
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    29
    Сон на секоја жена хахаха
    Таа што заслужила многу ќе го цени тоа што го правиш за неа. :)

На SummerGirl и eliesaab им се допаѓа ова.
  16. Au revoir

Au revoir Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2025
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    57
    Па јас затоа и подарувам да покажам дека ја ценам и ми се допаѓа на секоја што сум и подарил нешто... Никогаш не сум игнорирал некоја женска личност да ја оставам без подарок како благодарност ако предходно ми дала позитивна енергија преку психички допир (поглед) или насмевка и размена на зборови кои ќе ми го развеселат денот и ми споделат позитивна енергија... Можеби грешам ама секогаш им враќам со материјален подарок... Бидејќи не знам со што би можел друго да и го возвратам малото внимание

На SummerGirl, sweetdesires7xo и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  17. tel-ef

tel-ef Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2021
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    1.183
    Пари ич не жали, тие си одат и пак доаѓаат. Ама со усул троши. :D

18. Au revoir

Au revoir Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2025
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    57
    Мене парите не ми се важни толку колку што ми е важно вниманието и пријатните емоции... Имам подарувано и на другар... На еден пс 4 про на друг други работи... И на крај тој со сонито ми украде 10€ од добитна грепка.. И ја откачив таа ситна душа... А му го дадов заради што ми се воодушевуваше дека сум го имал и дека него му се играло а немал пари скапо било... Зашто го кажувам ова затоа што... Никогаш не ми било дадено кога ми требало а ми значело... Сега го давам истото да покажам дека не било вредно толку колку што они мислеле дека е вредно а не го дале на мене

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  19. tel-ef

tel-ef Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2021
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    1.183
    Треба да бидеш добар, ама не и да дозволиш да те искористуваат. Почни да поставуваш граници.
    Не знам кои се твоите околности што вака ти се случува, ама според ова што го кажуваш, не треба премногу да подаруваш. Мора да имаш мерка и колку даваш и колку земаш.

Последна измена: 18 април 2025
    На eliesaab, Tanjamm, TrueToMyself и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.236
    Допаѓања:
    21.188
    Ми се има случено да комуницираме ко че стасаме до стадиум шо работиш и кажуваш и те гоустнува.

Ама ништо лично, нека е здрава и жива. :D

На senjorita-v и SummerGirl им се допаѓа ова.