Машко циција?

Дискусија во 'Врски' започната од Tanjamm, 28 август 2012.

1. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    1.523
    Мене ме интересира едно нешто од каде пари ако не работите ништо од мама и тато?
    Разбирам да си студент па ајде да земаш од мама и тато, ама не вработен и да не студираш така да си седиш..

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.236
    Допаѓања:
    21.182
    И тоа ама ја попозитивно гледам на работите, можеби тогаш во моментот или тој период останал без работа, а притоа си имал заштеда? Еве јас тргнувам од себе си, во работен однос сум и гледам да имам заштеда барем за 2-3 месеци да можам без работа да бидам. :)

На eliesaab, Tanjamm и Au revoir им се допаѓа ова.
  3. Au revoir

Au revoir Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2025
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    57
    Ахахахахахахахааххаах

4. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    1.523
    Тоа е друго, ама вели дека секогаш сите за тоа го одбивале а тоа значи дека долго време е без работа..

5. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.236
    Допаѓања:
    21.182
    аа мислев општо прашуваш, не ги следев претходните коментари.

На _Naumche_ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Au revoir

Au revoir Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2025
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    57
    Aaa ти за мене ли реплицираш на него сега гледам.. Па да 33 години сум без работа без ден стаж освен 2 години формално пријавен во фирмата семејна претходно... Тие 2 години не ги сметам за стаж

7. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.236
    Допаѓања:
    21.182

Вака сеа, тип сум што не се занесува и слично, ама почитувам вредни луѓе.

Ако работиш асоцираш на тип што е вреден и има карактер.
    Кога би имал пари би бил послободен посамоуверен, вака само нервози, че се туфкаме и чекаме да плати и сожали девојката?

Извини ако сум суров и директен, ама не гледам како седиш дома и не работиш... не е во ред то.

На _Naumche_ му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Au revoir

Au revoir Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2025
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    57
    Во право си ама не работата ти дава слобода самоувереност па и моќ туку парите... И сега нормално дека парите доаѓаат од работа... Ама во мојот случај татко ми има разбирање за мене и ми дал предност и ме поштедил од стресот и нервозата на работата и таа машинерија... Само едно ме зафркнал што не ми помогна да останм во Германија.. Таму тој ја заеба работата со работата... Зашто јас не можам сам да се снајдам ми треба време за адаптација...

9. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    1.523
    • Не испраќајте повеќе мислења едно по друго
    Циција не е маж без пари..
    Вредноста на мажот повеќето жени не ја гледаат во парите на мажот. Тие сакаат внимание и љубов пред се и да се трудиш, пример многу повреден за жена ќе испадне еден маж (ако му е до толку лоша финансиската состојба) што ќе ја одведе на поевтино место кај што може да си дозволи да плати, ако нема пари за златно ланче ќе и купи обично од 200 ден и тоа ќе го прави со љубов. Преубав е гестот ако имаш да подариш нешто на некого, не е убаво да се фалиш и дигаш на високо..
    А ако некоја незнае да го цени тоа што го правиш за неа до неа е не до тебе.
    И секој сака вреден човек што се труди да направи нешто затоа го гледаат тоа како ред флег. Никој не сака мрза..
    Она жена које е вистинска премногу ќе цени мало внимание и да споделуваш со неа. А ќе ти врати со многу љубов

На 33 години неможеш сам да се снајдеш... Тука е проблемот брат..
    Јас на 22 студирам и работам летно време повеќе некои денови работев и по две смени моите имаат пари ама не сакам од нив летото со мој пари ќе си реновирам..

Последна измена од модератор: 19 април 2025
    На Tam4yy, Mrs. right, Gosh и 6 други им се допаѓа ова.
  10. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.732
    Допаѓања:
    129.075
    Во двеве мислења сам си откри во што е проблемот. Тоа што не сфаќаш дека не можеш сите да ги купиш со пари и скапи поклони.
    Немаш амбиција и желба за напредок со сопствен труд без закрилата од татенце. Заради ова не наоѓаш некоја која ќе сака да остане засекогаш.
    За ова твоево нема оправдување освен ако не се соочуваш со некаков здравствен проблем. Ама па, и парите што ги имаш можеш да ги користиш за решавање на проблемот наместо да се жалиш на форумов. Ако имаш проблем, оди решавај го.
    Не, татко ти не те зафркнал со тоа што не ти помогнал да останеш во Германија. Татко ти те зафркнал оти не те воспитал сам да се бориш без ничија поддршка.
    И парите и татко ти не се вечни. Мораш да се собереш и да почнеш сам.

На Tam4yy, Mrs. right, Gosh и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Au revoir

Au revoir Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2025
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    57
    • Не испраќајте повеќе мислења едно по друго
    Твој избор... Знам дека е до мене ама јас не се гледам себе си во тој аспект.. Бидејќи сите што беа вредни тие што ги знам демек учат факултети и работат ниеден не успеа во животот и дури пропаднаа психички а се физички изтрошени.. Ниту коли заработија а работат од 18 години сега се по 36 ...и кога работеја слушав приказни како се жалат и уште тогаш ми стана јасно дека јас нема да тргам по тој пат бидејќи работат и тоа е се што прават им е пиедестал а никакви бенефити немаат... Јас му реков на татко ми дека таа приказна јас како сите нема да ја гледа...

Абеее не се жаламммм ниту сакав да го спомнам тоааа они ме прашаа јас им одговорив... Немора да ме напаѓаш... Не сум купувал поклони за некоја да остане со мене засекогаш ниту сум имал намера...

Последна измена од модератор: 19 април 2025
  12. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.143
    Ne ti vikaat so losa namera, koga kje rabotis kje imas mn povekje samodoverba, osnovna potreba e da se cuvstvuvas dobro i zadovolen od sam sebe, toa e primarnata cel i na kraj da stanes svoj covek na svoeto. Mlad si sigurno imas nekoi vestini, toa razvivaj go, kje si dojdat nestata na svoe mesto. Ne zvucis kako arogantno loso vospitan covek ama ne e loso i ovoj aspekt da go podobris.

На Tam4yy, eliesaab, _Naumche_ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Au revoir

Au revoir Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2025
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    57
    Не реков дека го викаат со лоша намера...само одговорив на поставени прашања од лична природа.... Иначе тука женските се жалат дека некои не и подарувале кога и подаруваат испаѓа дека сакаш да ги купиш...Јас не одбивам и на тие што сум им подарил да ми подарат нешто ама не ми подариле... Темата е за скржавост.. Јас не се жалам за ништо само коментирам на темата со мое видување на нештата и негативно искуство ..

14. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.236
    Допаѓања:
    21.182
    Добро еве ако одиме по твое вака по логикава, еве дека си жртва на целата твоја приказна. Велиме утре фаќаш девојка, ќе бараш пари од татко ти за на сладолед да ја однесиш?

Ајде ти се молам маж 33 години си вака да ми зборуваш ќе помислев сеа се испили заврши средно па ај некако..

Секој може да најде причина и релативизира за да седи дома. Стани и самоиницијативно и самостојно пробај да направиш нешто. За почеток почни да ги заработуваш парите со своја пот и време, тек тогаш ќе почнеш да цениш некои работи.

На Tam4yy, _Naumche_, Outlook и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.732
    Допаѓања:
    129.075
    Баланс, човеку. Треба да го најдеш.
    Не треба да бидеш скржав, ама и не треба да се чаталиш со парите (особено не кога не си ги заработил со сопствената пот).

На eliesaab и Outlook им се допаѓа ова.
  16. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.143
    Ne zboruvav za podarocite, maz ne mora nisto da poklonuva, nisto ne e "mora", se e odraz na vlozuvanje sebe si, nisto ne odi samo zemas ili samo davas i spored toa zena meri na koj level e nekade. Inaku podaroci kako podaroci moze nisto da ne znacat ako se perenje sovest za nesto sto ne treba :) Poenatata mi bese kako i na mn stani raboti nesto, mozok bez rabota samo problemi si sozdava sebe si i na tie okolu. 33 god imas vremeto leta nema da te ceka.

Последна измена: 18 април 2025
  17. Oriental

Oriental Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2023
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    959
    Многу точни искази.
    Така е, жени не сакаат мрзеливи мажи.
    Вредноста на подароците многу од нас не ја мериме низ призма на цена, туку вниманието, трудот, влогот.
    Ќе зборувам за себе.
    Лично, попрво би носела ланче од 100 денари, ако знам дека истото е убаво и подарено со љубов, отколку од илјада евра.

На Mrs. right, Gosh, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.479
    Допаѓања:
    13.715
    Едно е некој да нема, друго е да е циција. Парите од тате брзо се трошат. Нема пари што не може да се потрошат, посебно готова пара брзо се троши. Никој нема да осиромаши ако плати едно кафе на девојката, ако купи еден цвет, тоа е симболично внимание, ама кога ќе чујам за некои скржавци, еве на пример другар на брат ми, на девојката и земаше пари за гориво што ја носи до дома. Значи наплаќаше превоз што ја враќа дома и сега се во брак. Ужас. И да се даде некогаш скап подарок, ок, ама на некој што заслужува, не на секоја будала, оти луѓето се користољубиви.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Au revoir

Au revoir Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2025
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    57
    Јас не викам дека се ,,чаталам" со париииии ти изгледа или намерно така разбираш или не можеш да се помириш и си" против" карактер како мојот... Јас само викам дека не ми значат пари и намерно потенцирав дека сум подарувал и на машки за да не мислите дека сакам со подароците да купам некоја.. Ама вие пак го кажавте тоа... Едноставно никој што ми побарал нешто не сум го одбил дури и тие на улица и пак потенцирам ЗАТОА што на мене никогаш не ми било дадено и давам од ПРЕЗИР кон ситната Скржавост и Скржавост како скржавост а и давам потик дека не е кој знае што да бидеш по различен и да даваш и да ти даваат... И пак викам ги ценам емоциите кон мене повеќе од материјалното.... И не реков дека не сум банкнотиран некогаш... Ама не живеам стегнато и потресено зашто такви се луѓето околу мене скржави и знам како е

20. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    1.523
    Ама не даваш од тебе даваш од татко ти..
    Што ќе правиш еден ден кога татко ти ќе го нема?
    Не мораш да работиш, ама не ги напаѓај жените дека се виновни во твојата ситуација. Кажи ми која девојка ќе сака да живее со тебе ама свекорот пари да и дава? Во се да и се мешаат свекорот и свекрвата и на се што ќе мисли дека не е така мора да игра како они свират затоа што од нивни пари живее? Може ќе си работи она ама сепак ако си одлучил жената да ја чуваш ти мораш да заработува или исто или повеќе од неа и плус пошто си мрза сите домашни работи сама да ги врши. Никоја жена не е должна да издржува здрав маж, може ќе се нафане ама нема да ти е жал за таа жена, се да ставиш на нејзиниот грб?
    Најлошото во вакви ситуации и најмногу што ме нервира е што на крај кога ќе наполните 40тина го пошто жените на ваша возраст биле доволно зрели да видат какви сте завршувате со девојчиња од 18години лажејќи ги со скапи поклони со парите од тато и на крај им го уништувате животот. Не велам дека девојките околу 18-20 години се глупи ама некој што е доста постар од нив знае многу добро да ги изманипулира и ќе се најде некое кое ќе падне на тие измами надевајќи се дека си навистина џентлмен..

На Mrs. right, Gosh, Miss666 и 4 други им се допаѓа ова.