1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајка и ќерка загинаа по пад од зграда во Карпош

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Sofi.ja, 2 март 2026 во 16:17.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.627
    Допаѓања:
    82.667
    Ја прочитавте новата статија на Мирослава од Слободен Печат?
    Желудник ми се преврте. Какви ли уште гадости ќе излезат за ликов, крајно одвратен.

На azelea, Ahoy и Angie1432 им се допаѓа ова.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.936
    Допаѓања:
    202.236
    Дај линк.

На FriendOfDorothy, Frida- и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  3. Frida-

Frida- Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    490
    Тоа е проблем. Ние ко народ само чекаме. Чекаме друг да ни ја заврши работата, кога има повик за протест нема ни 100 души на улица а кога има избори трчаме на гласање ко овци некои. Епа политичарите не 'возат' 30+ години но ние ко лицемерен и пасивен народ сме јаки само на тастатура.

Кога сме тепањето, и да го истепаме ќе изеде ќотек ете само тој. Дали утре секој нареден што ќе има проблем ќе треба да го превземе случајот во свои раце и да тепа психопати? Ако е така, превентивно сите палки и оружје да чуваме по дома. Не е поентата да се враќаме на привитимизам, треба да еволуираме кон здраво општество и да креираме сигурна и безбедна средина за секој, а тоа се прави со цврсти институции и освестен народ.

На senjorita-v и Grogu им се допаѓа ова.
  4. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.627
    Допаѓања:
    82.667
    На FriendOfDorothy, CameliaMiller и tambelina им се допаѓа ова.
  5. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.353
    Допаѓања:
    18.248
    И зборите за цивилизирано решавање на проблемите овде во оваа проклетија????

Кај ќе им иде душата на сите овие бе, сите до еден имаат крв на рацете.

Ејјјј психопат ко изродов го пуштиле на слобода и му го дале детето после првиот обид да ја убие :headbang:

Јасно е дека немало никакво самоубиство овде, ги има бутнато ;(

На PaLaVa, Kom.pot, christinnn и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.936
    Допаѓања:
    202.236
    Институциите треба да земат стап. Не дека не го земаат де, тие за Палчо признаа и се што праеле и што не праеле. Ама и тие таму се за стап, па така им чини. А народ како се освестува не знам.
    Да не се заебаваме. Сите кампањи против насилство почнуваат и завршуваат со тоа што ќе си поделат паричиња меѓу невладини и рекламни агенции. И толку. Безбедна куќа, реална поддршка за жени да имаат кај да избегаат и како да преживеат самостојно (и вклучително со деца)- штурци. Па нормално ќе си земат залет психопати.

На PaLaVa, JuLleE, winnie02 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.302
    Допаѓања:
    27.410
    Ми излезе ова негде, некој имаше објавено и језда е рекла казала муабет ама скоро па сум сигурна дека братот растел во слична средина. IMG_20260304_175734.jpg

На Cutiepie123, arwen93, Ladyme и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Matteaa01

Matteaa01 Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2023
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    37
    Mene ne mi e jasno, kako posle obid za ubistvo vo javna ustanova nikoj nisto ne prevzel, i devojkata gi povlekuvala tuzbite . Ludak… imal i roditeli, sestra rodnini a nikoj ne go smestil vo nekoja ustanova . Isto i od strana na devojkata ne ja zastitile bilo koj … cim posegnal po takvo nesto sledniot cekor bi bil pobeter. Mozele da sprecat. Stetaa. Posle Rosica slucajot sto gi zdrma site pak ne im ide pamet na okolinava.

На eliesaab, lovely91, TwistedSister и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Alex31

Alex31 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    87
    Го читам и плачам. Како таа жена не си заминала. Збор да ми рече на страна си одам. После сето ова треба многу поголема едукација и поддршка на жени жртви на насилство. За да има сила и храброст да си замине.
    Апел со сите млади што читаат, ценете се и прв знак на нервоза, агресија, бегајте.

На Ladyme, AlmaOculta, Трагедијаупмм и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Grogu

Grogu Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    65
    Во декември ја тепал во Ѓорче пријавиле минувачи, дошла полиција..во јануари ја бутнал во болница, додека била хоспитализирана, дошла полиција и социјални работнички и он си отишол со детето дома...буквално вакво однесување, без најмал страв од последици, еден куп насилство на јавни места пред сведоци, што треба да значи? Институцииве имаат многу за објаснување...

На lala15, Noira, PaLaVa и 12 други им се допаѓа ова.
  11. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.627
    Допаѓања:
    82.667
    Јас стварно немам коментар после прочитаново денес. И ова погоре што го читам за фамилијата на ликов...
    Пак нека се смеат луѓето кога збориме колку е важно ние како генерација да ставиме крај на некои обрасци на однесување што се пренесуваат ко чеиз од колено на колено. Немам зборови.

На Ladyme, 1209, azelea и 11 други им се допаѓа ова.
  12. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.422
    Допаѓања:
    9.411
    Размислувам... Мислам дека намерно Ивана излегла на балкон, за во случај да вика по помош, со оглед на минатите постапки. Уверена сум дека е бутната, а бидејќи детето и било во раце, заедно паднале. Не верувам воопшто дека е самоубиство, затоа што и таа за утредента имала закажано во ЦСР.

Туку само што прочитав мал дел од коментарите под изјавата на очевидец како исто така во Ѓорче ја тепал. Очевидецот е женско. Во коментарите, па што не си го спречила овцо, не знам што. Што да му направи жена на маж бе?! Може само полиција да викне, но еве јас да бев со дете и да не ми беше детето тука, сигурно немаше да му пријдам. Ќе викнев полиција само. Мене ли да ме искрши. Сите мужи јаки се сега на тастатура, а кај се сите мажи кога некоја жена е тепана. Да не отварам друга тема на муабет, ама ретки се тие мажи што ќе помогнат, дури повеќе сеир би си гледале, па ни полиција не би викнале.

На Cutiepie123, arwen93, Noira и 17 други им се допаѓа ова.
  13. ideniki1

ideniki1 Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2023
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    45
    Каква трагедија. Единствено ми е жал за детенцето, ни криво ни должно!

Девојки пазете со кого правите деца!

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Alex31

Alex31 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    87
    Мене само не ми јасно зошто нејзините после сето ова не ја тргнале од таму. Може и сама не сакала.
    Чудно ми е и што жената објавувала заеднички слики со тепачот. Што, ќе глумиме идеално семејство? Многу погрешно.

15. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.018
    Допаѓања:
    6.814
    каде објавувала слики?

16. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.096
    Допаѓања:
    31.635
    Значи татко му џандар бил?
    Се е јасно.

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Grogu

Grogu Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    65
    Јас па не навлегувам во тоа, ми нема поента. Она тоа што го правела не било криминално дело ниту загрозување нечиј живот, нити во иднина некого ќе загрозат нејзините постапки. Повеќе би коментирала како функционираат институциите за заштита на граѓаните за ова утре да не се повтори, а се повтори многу пати до сега.

На Cutiepie123, Mumoftwo30 и eliesaab им се допаѓа ова.
  18. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    5.049
    Допаѓања:
    17.071
    Многу невкусен коментар. Тоа е цела бездна без дно и „филозофијата“ позади ова ти е дека пак жената си е сама крива. Воопшто не е нов видик или решение на насилствата, туку се осудува жртвата дури и после тоа што веќе не е жива.

На An-na, Cutiepie123, 1209 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.249
    Допаѓања:
    42.268
    На душа ќе ја носе ВНУКА МУ.
    Пу, јазк. Жал има ли воопшто за тоа дете што во тоа малку живот што го живеело видело толку многу насилство. Некои едноставно не треба да живеат. Немаат ли грижа на совест сите кои го дозволиле тоа, неговите родители, сестра му? За него знаеме дека е психопат, не разбираат таквите од жал и емпатија

Страв ми е во какви услови растам женски деца

На Ladyme, Amelia., azelea и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    5.195
    Допаѓања:
    17.415
    Абе и тој ист бил како него.

На TwistedSister и Cosmic Girl им се допаѓа ова.