1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајка и ќерка загинаа по пад од зграда во Карпош

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Sofi.ja, 2 март 2026 во 16:17.

1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.962
    Допаѓања:
    189.678
    Рано утрово ми излезе троа поемава што Фемина ја објавила и се запрашав дал се озбилни што објавуваат. Пред малку ми излезе и Каролина исто се почудела. |( А и други..
    IMG_0777.jpeg

Некој да проба стихозбирка да напише можда? За на насловна овде? |(

На исто рамниште ми е со оние со наратив од типот “го спасила детето”. :drunk: Не драги, иако убедена сум дека дегенот ги турнал, ама, ако ете стварно скокнала сама, факт е дека си го убила детето. И нема тука простор за нежности и преформулирања да ни е полесно на желудник, колку и да ни е тешко како мајки да прифатиме некои работи.

На Mother of 2boys, Miss666, EnaEnA30 и 26 други им се допаѓа ова.
  2. Darko90

Darko90 Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    3.986
    На 08.03 во 12:00 локација жена парк - “Кој е следен” повикува на марш против насилство врз жените.Јас како маж кој смета дека ова е голем проблем со насилството, ќе бидам таму, ако треба и ќе ви опишам и слика ќе ви пратам дека сум таму.Еве ви шанса и на вас, да покажете колку навистина ве погодува овој проблем.Ако не видам 10.000 мажи и жени рамо до рамо како маршираат, тоа значи дека на сите ви е убаво и дека се е како што треба во општествово, и тие муабети да и бев брат ќе му сменев опис, да бев жената ќе го шкопев, да и бев семејство ова ќе му правев, да бев полиција она ќе му правев баталете ги, оти ништо од тоа нема да направите.

На Miss666, Angie1432, Gosh и 18 други им се допаѓа ова.
  3. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.900
    Допаѓања:
    9.703
    Точно .
    Јас како мајка не можам да се помирам со фактот дека си го убила детето . Ма не ме интересира дали ке ме распнете.
    Имала избор ...да се спаси да си замине и она и малото...ама она одбрала да го убие.

На LadyD, happygirl, Gosh и 7 други им се допаѓа ова.
  4. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.631
    Допаѓања:
    26.081
    Сериозно веруваш дека е самоубиство?

На Srckata28, Amelia и tambelina им се допаѓа ова.
  5. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.900
    Допаѓања:
    9.703
    Да

6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.348
    Допаѓања:
    227.247
    супер за тебе

7. VDT2906

VDT2906 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.415
    Допаѓања:
    20.253
    Чуствителна тема и што и да се каже секој ќе си сфати на свој начин. Читам сега 3 бракоразводни постапки се воделе од кој еднава шутракон ја поднел. Зошто ни една од тие три не се довела до крај до развод? Типична токсична врска, убаво имаше напишано психолог погоре во постовите ставено од црно бело, тие двајца биле огледало еден на друг. Само едниот бил насилник, а другиот жртва и дека човек со нормална чиста свест не би влегол во врска нити би останал доколку увиди дека нешто не е во ред. За покојните се најдобро... но зошто она и покрај се сите тепања, малтретирања, пријавувања и постапка за развод се тепала пред своето дете со љубовницата негова? Очигледно е некоја патолошка опседнатост со него пошто ова љубов не е. Некогаш на некој им е полесно да бидат жртви, очигледно таа улога и била посилна и од сопствениот живот и животот на нејзиното дете. ( ако ова е самоубиство).

На happygirl, H.VAGA, Gosh и 9 други им се допаѓа ова.
  8. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.133
    Допаѓања:
    1.241
    Ваквите поезии се толку дегутантни, невкусни и непотребни, не можам да опишам ниту да сфатам што бараат на насловни. Од секој статус и скриншат вест.

На Miss666, Angie1432, christinnn и 5 други им се допаѓа ова.
  9. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.904
    Допаѓања:
    123.287
    Не си го уби бре. Скотот ги турна. Или паднале бегајќи. Не си го убила.

На Mother of 2boys, Frida-, mama11 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. TwistedSister

TwistedSister Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2026
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    252
    Уште не е докажано дали е самоубиство можно е а и многу веројатно да ги бутнал посебно ако имале спор за станот, на таков профил на личност ко него сигурно му сметале на патот за он и љубавницата да си го земат станот.

На Amelia и tambelina им се допаѓа ова.
  11. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.035
    Допаѓања:
    6.891
    Апсолутно се сложувам со тебе, имав пример-најдобра другарка во токсична врска, ја малтретираше и бранеше да искача од дома, идеа 10 години, сите и зборевме, од дома подршка имаше, од сите нас, на крај трудна остана, едно дете, второ дете, не и даваше да се гледа со нас, не и даваше да искача од дома да работи, да вози кола, пари не и даваше, ликот коцкар, алкохоличар, наркоман, во затвор заврши,децата не си ги поглднуваше, дома не спиеше, она идеше се тепаше со швалерки по улица, кој знае сигурни сме и дека ја тепал, сакам да кажам сите и зборевме, ја стално и викав сто глави мислат подобро од една, нејзините дома прекрасни луѓе, ама шо ќе и праиш, среќа после 6 години брак сама и светна и се разведе и децата си ги собра, ја стално викам на човек со сила не можеш да му дадеш, можеш само да му земеш. Него она ми е пример дека и самата е токсична. Имаше ситуација дошол дома пијан во 3 по полноќ ја фатил неа и децата ги избкал пред врата и си заклучил, така од чиста мира, отиде кај нејзините еден месец, ајде пак му се врати, децата да растеле со татко :drunk: еве го сега, прво се закануваше, сега ја моли да му се вратела :drunk:

На Gosh, Noira, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.900
    Допаѓања:
    9.703
    Дечки самоубиство е. Незнам што веќе не е јасно.
    Сите знаеме таму терасите какви се . Се се гледа.
    Ако имало човек до неа да ја бутне со се дете ке ги виделе луѓето што стоеле долу во моментот

На SummerGirl и Orthophill им се допаѓа ова.
  13. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.962
    Допаѓања:
    189.678
    Мене ми смета што најмалку се говори за детето. А детето е најголемата жртва во целата ситуација. Мало, невино, без способност да делува само и зависно од родителите.

Лично верувам дека скотот ги има турнато, ама секое сценарио е еднакво возможно, се додека не се докаже што навистина се случило.

На simonka93, happygirl, H.VAGA и 23 други им се допаѓа ова.
  14. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.900
    Допаѓања:
    9.703
    Исто.
    Само детето е жртва . И само на неа мислам.
    После она што го слушнав како се карале во Ѓорче без да им е гајле за детето оставено настрана само да вришти .....одвратно

На Miss666, happygirl, Gosh и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.035
    Допаѓања:
    6.891
    истото го мислам од прв момент, цело време детето ми е во памет, како мајка нормално посебно ме погодува, кој знае душа во тој краток живот шо видела и на крај како и заврши животот, дали он ги турнал или мајка и стварно ја земала со неа и било самоубиство тотално неважано, прежално, душа.

иначе мислам дека јавноста нема да дознае дали он ги турнал или сами се фрлиле, како и се друго ќе се заташка, ќе се заборави и ова. знаеме каде живееме.

него она шо ме фацинира мене е какво овие ликови наоѓаат жени шо им раѓаат деца па уште и швалерки, што е со жениве, што очекуваш од лик шо се тепал кај ќе стигне, дилал дрога, тепал полицаец и сл. дека тебе нема да те тепа :drunk:

На Miss666, M&M, SummerGirl и 11 други им се допаѓа ова.
  16. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    43.745
    И да не ги турнал, криво е копилето за се што им правел
    Мене ми е криво што освен вулгарни зборови, ништо не можам да сторам. Кутро дете не се враќа. Дали тие биле арни или неарни, а очигледно е дека биле неарни, колку и да е болно, факт е она што Астеруд го срочила: детето е убиено. Од кој, не знам.

На LiliBoz, Miss666, happygirl и 18 други им се допаѓа ова.
  17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.567
    Допаѓања:
    137.419
    Сериозна си?
    @Anaroz1 не можеш да генерализираш зашто од мирен тивок во врска така може да те обработи да после потпис стане комплетна супротност и да се чудиш дали е овај истиот.
    Ама не можам и јас да ги сфатам оние што знаат за каков профил се работи и пак идат со нив. Најчесто се тие растени во дисфункционални семејства каде имало некој вид злоставување или се она што е ненормално за нив е нормално.

На tambelina, LiquidLuna и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  18. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.666
    Допаѓања:
    38.470
    Дали е самоубиство или убиство исто му се фаќа.

При семејно насилство жените имаат три начини на реагирање: или ќе си одат и ќе се спасат; или ќе влешат во шуб и ќе го убијат насилникот; или ќе влезат во шуб и ќе се самоубијат. Ако е третото сценарио жената го зела детето со себе за да го спаси од насилство. За неа тоа било единствениот излез. Откако сите други за изневериле немала друга опција.

Во сценаријата каде што се губи нечиј живот насилникот е апсолутно виновен.

Проблемот е што никој од системот нема да се гони, а се апсолутно виновни многу луѓе. Прво Полицијата (да се види зошто не поднесувале пријави по службена должност), потоа Центар за Социјална Работа (зошто по службена должност не процесирале толку многу инстанци на насилство).

А реакцијава на некој од Фемина е глупава и бесчуствителна. Ама не се чудам. Јас за моите реакции на форумов за Кочани добивав закани да престанам за да не ме банираат. Не смее да се таласа дури ни на форум во државава.

Затоа сите на марш во Недела треба да излеземе. Јас сигурно ќе одам.

Последна измена: 5 март 2026 во 12:44
    На SummerGirl, Panda00, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.332
    Допаѓања:
    125.718
    Кога го видов ова , ми се згрози. Детево и отиде невино животот, ни криво ни должно, она поезии везе , не сум прочитала нешто понечовечко сред трагедија

На VDT2906, goddess.Of.chaos, JoyJoy и 3 други им се допаѓа ова.
  20. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.332
    Допаѓања:
    125.718
    Зошто судите без да сте виделе со свои очи?
    Не е убаво

На Panda00, JoyJoy, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.