1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајка и ќерка загинаа по пад од зграда во Карпош

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Sofi.ja, 2 март 2026 во 16:17.

1. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.035
    Не сум во тек, ама зашто и детето го земала со себе ако сакала да се убие ? (Извинете ако прашањево е глупаво ...)

2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.581
    Допаѓања:
    137.494
    Глупаво е.

На AlmaOculta, Mari7, No Makeup и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Mazegin

Mazegin Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.348
    Тука збориме за еден вол кој нема чувство на грижа пред сопственото дете да ја млати неговата жена, на нејзино работно место, пред цела зграда, пред институции.
    И ти ми збориш дека му прекипело?
    Му прекипело на комшиите да слушат секоја ден лелекање, на Ивана и прекипало од ќотек, на Кате од нефункционално детство.
    Немој да го правиш жртва овој волов зашто ќе ме натераш да те најдам кој си и да ти ги објавам јавно мислењава што ги пишуваш тука анонимно. А многу очигледно е дека си во некое многу добро сродство со убиецот.
    Како не ви е срам да правите профили и да го браните по форуми? Не е ни чудно какви таленти за малтретирање се котат секој ден, у генетика ви е вродено.

На Buttermilk, Unread, Mari7 и 16 други им се допаѓа ова.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.581
    Допаѓања:
    137.494
    Другар/ка, швалерката... многу се во игра да направат тука профили. Или па некој како него.

На Buttermilk, Polyincognito, KateKane и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    3.939
    Да не го земала овде ќе стоеше прашањево "Кога знаела каков е таткото како можела да се самоубие и да го остави на него?"
    Не е решение самоубиството ама мајката е жртва и најголема вина е кај таткото и институциите.

На Buttermilk, AlmaOculta, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  6. truffles

truffles Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    536
    Фактите ако ги кажеш, ненормален си.
    Познавате некој пар дечко и девојка кај што едниот е наркоман а другиот не е?
    Јас сите што ги знаев исти си беа, каков дечкото таква и девојката. И горе доле сите вака завршуваат.

На ideniki1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mazegin

Mazegin Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.348
    За вакви ко вас треба телефон од оној на дугмиња. Да не читаме вакви посраници на интернет.

На Buttermilk, AlmaOculta, Mari7 и 11 други им се допаѓа ова.
  8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.581
    Допаѓања:
    137.494
    ај исклучи се од темава и легни си и речи си Аман само мене да ме одмине ваква судбина.

На AlmaOculta, KateKane, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  9. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    2.029
    Еве одговор од некој кој минал низ слична ситуација,слични црни мисли и сценарија,немала кому да го ДОВЕРИ . Сите потфрлиле,па дури и таа како мајка.

На andromedae му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.958
    Допаѓања:
    202.483
    Гош, многу работи не знаеме.
    Е сега, баш оти не сум маж, ќе си дозволам да шпекулирам- баш оти милион пати е пишано тој муабет како најголем страв на една мајка- не е дека ќе остане беза маж-насилник, туку дека тој ќе и го земе детето. Скоро секој муабет на насилник при развод е, оди крши глава, детето ќе остане со мене. Немаме поим колку бил ,,моќен,, да го направи тоа реално, ама реално, барем 2 пати, пред сведоци, ја тепа, ја турка по скали во болница, и си заминува со детето. Сигурна сум дека таа верувала дека е ,,моќен,, А што се случувало самиот ден, тепање, заканување со убиство (?! појма немаме зошто), полиција (имало, немало) суд (имало, немало ) поим немаме. Сигурно е дека таа во состојба на нормална свест не била, не знам кој би можел да биде. И сигурно, преку тераса, ако навистина сама го направила тоа, и изгледало како единствен поднослив исход.

На Gosh, andromedae, KateKane и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Frida-

Frida- Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    518
    Не ми е јасно, ја тепал пред судот хематоми и напраил (ја помодрел) среде бел ден и нема други сведоци, нема камери и немало дента реакција и приведување? Значи каков народ сме...
    Се надевам ќе се најде некој бистар во главата во Шутка или Идризово и ќе му пресуди на шупаков

На Buttermilk, AlmaOculta, Gosh и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.296
    Допаѓања:
    44.595
    И наркоманите заслужуваат да живеат достоинствен живот и да не завршат со самоубиство, ама на тој разговор ќе преминеме кога прво ќе научиме да осудиме насилство наместо жртва.

На CameliaMiller, KateKane, An-na и 5 други им се допаѓа ова.
  13. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.909
    Допаѓања:
    123.311
    Јас ова со тепањето од страна на насилникот еве да пробам да го гледам... Неповрзано со случајов.
    Не разбирам зошто би живеел со некој што го мразиш?
    Еве ќе речеме го изневерила на некаков начин го разочарала да речеме и веќе љубовта ја нема и некој ти е одвратен и не можеш да го гледаш. И? Еве ќе разберам (лажам не разбирам ама еве си прајме муабет без врска на форум) те полудела си ја удрил. Окккк.

И??? После тоа што? До кога ќе ја тепаме? Тоа што ти го направила никако не може да се избрише нели? Поради која причина остануваш со некој што не можеш да го гледаш едноставно? Не зборуваме сега за моментот дека да испадни посилен, не може да е тоа причината, затоа што тоа се знае де факто е посилен и без да ја тепа јасно е тоа како ден.

Еве што е тоа што него го натерало да остане со неа? Ќе си ја тепаме и што? Општо за насилници не поврзано со Стојанче.

На Buttermilk, LejlaD, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.958
    Допаѓања:
    202.483
    Дефиниција за садизам Фанче:|. Болести.

На pinklipstick, LejlaD и fana им се допаѓа ова.
  15. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.258
    Допаѓања:
    42.298
    Го видовте видеото каде што го прашуваат дали чувствува вина, а тој прави гримаси и се потсмева? Детето му умрело поради него, а тој цинично се смее. Дефинитивно не е нормален. Тој не заслужува да има дете.

Јадно дете. Цел живот со психопат;(

Screenshot_20260307_184151_Facebook.jpg
    Screenshot_20260307_184207_Facebook.jpg

16. pinklipstick

pinklipstick Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2025
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    530
    Психопатите генерално се садисти и уживаат кога се во позиција на моќ и контрола над другите.
    Линк?

Последна измена: 7 март 2026 во 19:10
  17. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.258
    Допаѓања:
    42.298
  18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.581
    Допаѓања:
    137.494
    На senjorita-v и forumce им се допаѓа ова.
  19. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.671
    Допаѓања:
    64.484
    Каков грев.
    Каков лингур.
    Какво маженце сељаче.

Чезнеам за денот кога ќе го стрпаат зад решетки, бел ден да не види. Види го бе, од овој може само дундата да ми се исуши, да ми умре и да не може ниедна супстанца на планетава да ми ја врати, а не па швалерка да му бидам.

Пичка, мрш.

На LejlaD, andromedae, LiquidLuna и 5 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.166
    Допаѓања:
    277.339
    Контрола.
    Не е рационално, не е свесно, и насилниците си се правдаат сами себе зошто го прават тоа што го прават, жртвата некако "заслужила" во нивни очи.

Пробуваме со рационален ум да разбереме нерационални постапки како да сме ние на тоа место. Ама независно "кој" си, тие однесувања почнуваат толку едноставно, ситно, невино.

Кога на други теми зборуваме за насилство постојано укажуваме на моментиве инаку - дали е вербално насилство, дали агресијата е усмерена кон предмети, едноставно е прашање на време кога од лупање маса ќе те лупне тебе. Не почнува со тепање човек. Почнува со "ситници".

На LejlaD, Annath, Biljarkata и 2 други им се допаѓа ова.