1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајка и ќерка загинаа по пад од зграда во Карпош

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Sofi.ja, 2 март 2026 во 16:17.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.167
    Допаѓања:
    277.379
    На 6ти нема камери кон балкон, ама пред зграда добро знаеш како е таму. И Сома, и куп други дуќани се. До душа влезот на зградата е од внатрешна страна, ама и од таму има дуќани и камери, еве да видиме дал ќе се појави на некоја како "мирно чека" надвор.
    Не грешиш, и јас приметив.

На Annath, tambelina, VDT2906 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.581
    Допаѓања:
    137.510
    А дека не може да се избрише...
    А бе ги знам тие балкони. Таму сама не можеш да се качиш да скокнеш а не и 6 годишно дете во раце. Плуа тие се само назови балкон 3 ножец не можеш да ставиш..

3. ideniki1

ideniki1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2023
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    53
    Воопшто не разбирам како можете да оправдувате и штитите убиство на дете под закрила дека мајката била жртва на семејно насилство.

Мислите дека со тоа правите некаква услуга на друга жена ама изгледа како да заборавате јас како жена го имам основниот инстикт да си го заштитам своето чедо, без разлика на околностите.

Воопшто не ме замараат вашите навреди, за мене како мајка моето дете е поважно од се друго

4. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.167
    Допаѓања:
    277.379
    Па на тоа алудирав кога зборував дека не знам како со 6 годишно дете таа ситна таква од тие балкони успеала да се фрли.

Буквално треба да донесе стол или нешто да се качи, детево мирно да и' седи во раце... 6 годишно дете да седи мирно да се фрлите од балкон? Еве не сум паметна, кога повеќе од веројатно е учено да се пази од височини, како и секое дете, како го убедуваш да седи мирно да скокнете.

Може има нешто што јас не гледам, не викам не, ама многу ми е тешко логички да си го објаснам падов како "со детето во раце скокнала".

Едит: дуќаните/соседите немаат причина да бришат ако имаат нешто.

На Srckata28, Annath, zvecarka и 4 други им се допаѓа ова.
  5. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.925
    Допаѓања:
    135.946
    Види, повеќето овде не го оправдуваме тоа.
    Но и не знаеме што точно се случило, дали она самата со детето паднала или се бутнати од волот. Џабе е дрндање без детали.

На arwen93, LiquidLuna и nena2010 им се допаѓа ова.
  6. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.279
    Допаѓања:
    40.280
    Воопшто никој не го оправдува убиството на Катја ама твојот малоумен мозок се има фокусирано на Ивана до степен да имаш заборавено КОЈ е причината зошто се двете под земја.

На bookslover, Annath, andromedae и 10 други им се допаѓа ова.
  7. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.925
    Допаѓања:
    135.946
    Еве, се надеваме дека барем на таа основа ќе го гонат. Битно волот да плати.

На pinklipstick му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ideniki1

ideniki1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2023
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    53
    Точно знаеме што се случило, многу работи излегоа на виделина преку извештаите на МВР и дневните билтени, нажалост некои овде уште си ги покриваат очите и не гледаат, зошто не можам да разберам, ама нека им биде

9. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    3.974
    Да ти нацртам ли дека е турната намерно и е убиена!!! Кој се фрла назачки од балкон? Од кај никна сведок демек ја чекале да се спреми бла бла... Го виде како се смешка денес, симпатичен ти е?
    Иди бре

На Annath, Panda00, Troi и 2 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.167
    Допаѓања:
    277.379
    Не, не знаеме точно.
    Ни пријавите во полиција се често "точни".
    Не знам зошто те толерираат, едно е да дискутираш на темава, твоево е такво гнасно, одвратно и грозоморно газење по друго човечко, за жал веќе не меѓу живите суштество, што да сум модератор одамна ќе те банирав.

Слобода на говор престанува да е право кога преминува во говор на омраза, а твоево е токму тоа.

На LiquidLuna, An-na, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  11. Buttermilk

Buttermilk Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2024
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    587

Лелее, сеуште продолжуваш да го браниш, не ми се верува. Единствена си и плус жена си. Сигурно за целава ситуација и ти се смееш исто како тој идиотот од "татко" и "сопруг" што се смее.
    А за детето од кај знаеш дека и тоа не било физички малтретирано. Иако до душа доволно било и психичките трауми што ги поминало..
    И на кого да го оставела таа ај кажи ми. На монструмот, па тој да се изживува врз детето на милион начини. Или пак на нејзините? И овој демек ќе го дозволел тоа.. Штом толку го браниш иста расипана крв ви тече во вените. И жити се остави ги барем горе на мир, кога веќе тука го немаа!!!

На Panda00, No Makeup и pinklipstick им се допаѓа ова.
  12. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.925
    Допаѓања:
    135.946
    Како знаеме што се случило кога не бевме присутни таму?
    Можеме само да се расфрламе со претпоставки од она што го кажуваат на вестите.

На pinklipstick му/ѝ се допаѓа ова.
  13. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.367
    Допаѓања:
    47.545
    Само ќе те поправам за ова пиченце Кате, не заслужува да биде гнасава спореден со толку силен орган.
    Оти пи*ка раѓа деца и истрпува невидена траума, никогап не сфатив зошто зборот пи*ка се користи да се опише некој слабак, подобро ќе речам види го каков та*ак е, оти они се кревки.

Мене не ми се ни коментира на темава оти буквално се тресам од бес кога пишувам, ама онака ладна пот ме облева од бес.

Само ќе дадам коментар дека не можеме да разбереме никогаш што се случува во главата на жена или особа која трпи такви тортури од некој.
    Може и рекол кога ќе се симнеш ќе го земам детето и пред очи ќе ти го касапам, од кај знаеме, каков лингур што бил не би ме ни чудело да се изживува и врз двете, па она не видела друг излез освен апсолутно да му поверува дека тоа ќе го направи…стварно не знаеме и не можеме да шпекулираме што било во главата на жената.
    Сепак мене најверојатно сценарио ми е дека ја турнал тој а детето се фатило за неа и загинало несакајќи, а него го штити некој.
    Не затоа што не сакам да верувам дека мајка може да си убие дете, туку зошто ова ми е најверојатно сценарио.

Јас да сум попрво него ќе го убијам и ќе го лежам ама барем детето веќе нема да трпи трауми.

Најголеми виновници секако се институциите кои како и да вртиш не ја вршиле работата, оти при толку пријави, ако не за неа, некој за детето требало да дојде и да види во каква средина расте, требало детето да се отстрани од нив, а со тоа да се помогне и на мајката, ама како и се друго во државава, прво се чека некој да умре, па после сите ќе си вршат работа.

На Annath, zvecarka, Panda00 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.942
    Допаѓања:
    49.299
    Кој црн сведок, соучесник е тој. Ги возел цел ден и чувал стража додека ја тепа. И тој заедно со сталаков за инфузија на кол.

На nena2010, MiloMalo и 1209 им се допаѓа ова.
  15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.910
    Допаѓања:
    123.323
    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На LiquidLuna, senjorita-v и MiloMalo им се допаѓа ова.
  16. zvecarka

zvecarka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2014
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    765
    @ideniki1 Најдобронамерно да си побараш стручна помош.

Очекувано беше дека ќе биде квалификувано како самоубиство и убиство. На власта не и одговара да ја отвори Пандорината кутија и да признае дека ниедна институција не функционира. За жал живееме во време кога злото легитимно владее, не само кај нас туку на светско ниво. По овој случај сфаќам дека сме препуштени сами на себе и затоа да се обидеме да не вртиме глава и ако се најдеме во ситуација да бидеме гласни и да помогнеме. Уште не можам да поверувам дека едно дете го загуби животот на бизарен начин, а можеше да биде спасено.

17. ideniki1

ideniki1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2023
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    53
    Хистерични сте. Со ништо ама со ништо не помагате во случајов, тоа што оправдувате убиство на дете не можам и не можам да го разберам

18. ideniki1

ideniki1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2023
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    53
    Ете сега и власта прикрива убиство на жена и дете на сред бел ден во центар на Скопје бидејќи полесно е да ја обвини мајката... Боже господе, што им се случува на луѓево :fubar:

19. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    3.974
    Ние сме хистерични, а ти?
    Пред 2 дена си го уби (да, тој го уби) и детето, значи детето му почина он се смешка ко ништо? Дали си сериозна моме??

@RainBow замети жити мене..

На Panda00 и Buttermilk им се допаѓа ова.
  20. zvecarka

zvecarka Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2014
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    765
    Уште еднаш ќе те замолам да си побараш стручна помош за доброто на тие околу тебе.

На Panda00, Buttermilk, senjorita-v и 1 друга личност им се допаѓа ова.