1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајка и ќерка загинаа по пад од зграда во Карпош

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Sofi.ja, 2 март 2026.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.203
    Допаѓања:
    277.729
    Ова мислам дека е заедничка констатација на сите (независно дали таа користела наркотици или не).
    Рационален, свесен човек ни себе не се убива, а уште помалку убива свое дете.

Едит:
    Не би рекла дека само жалам, мислам дека сум бесна деновиве. Не поднесувам никакво насилство, а посебно кон деца и животинчиња.

Космичка неправда кога ваков народ има деца, народ што е кадарен за родител нема.

Да посвојам дете треба џигеров да си го продадам, ама да го родам и душа да му вадам може.

Не сме нормални. Што сме мирни. Колективно.

Последна измена: 8 март 2026
    На Harper, Noira, sparklie и 25 други им се допаѓа ова.
  2. tropic123

tropic123 Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2025
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    8
    Не знам што да мислам, ако тој не ги турнал, тогаш таа е убиец и самоубиец, јас не прифаќам ова. Ко единствен излез.
    За него знаеме, насилник,наркоман, дефинитивно требало у затвор, но каква личност била ивана не знаеме.освен дека била вработена, од ноември и развод почнале и дека во декември физички нападнала швалерката на лудакот со детето со нејзе, што бар мене ми покажува дека и таа била склона кон насилство и не сакала развод на сета тортура и малтретирања? Но каква личност била не се спомнува никаде, може само да претпоставуваме.
    Според мене социјалното е највиновно зш не одзеле детето макар и привремено од такви родители.иако биле запизнаети со случајот.
    Кај нас во комшии одма преку улица се, се се слуша, има еден алкохоличар, кога и да се опие тепа жена му, на времето пред да му се омажат ќерките, колку пати надвор спиеле цела ноќ.децата не ги тепаше.тој камен пијан , ја брка надвор, таа се дере, тој се дере мрш оди си, пушти децата дома, таа се дере, таа не може, ако умрам ибтие со мене, у таа смисла, преку децата севодмаздуваше..за среќа штом завршија средно се омажија..сега и деца имаат, внуците сами трчаат по него.а оваа свашта им збори на внуците како да го нарекуваат , да го туркаат и сл ..но ни пијан не ги чепка..колку пати го приведуваа и у демир капија или д.хисар беше нз точнп каде лечат алкохоличари и ништо.пак пие.
    Дури и се разведоа по 3 месеци оваа пак се врати кај него и пак живее со него, и пак ја тепа...неколку пати сама имам видено, кога се враќа пијан уште у двор ќе почне да го провоцира, свашта му збори, еднаш видов намерно го соппна и тој ја фати за коса и ја турна да ја тепа. Освен жена му никој друг не закача..ама оваа реално личи ко да сака да биде тепана.
    Ко пр кажав од она што знам, не велам дека ивана била таква, но многу често жените се одмаздуваат токму преку децата..
    Па се мислам што ако и оваа на овој начин му се одмазди? НЕ верувам дека ова било единствен излез, еде почнале постапка за развод, вработена била, што значи свесна била што прави..ке се снајдела , за храна ке имала.
    Реално нз , кој би знаел што и се врти у глава и зш толку трчала по тој, до степен да си убие детето со нејзе.
    Ако сама го уби , јас не можам да ја жалам, зш сметам дека секогаш и без ничија помош има поубав излез..
    Крај краева ќе го убијам у спиење, но дете не.
    Но малку чудно ми е , зш рекоа та држела детето пред неа и се фрлила на назад , декавсе расправата со некој, а рекоа сами биле заклучени од внатре.
    Со кој ке се расправа ако е сама? Дал по мобилен ил пак со детето, ...или имало некој друг у станот?
    И сметам дека е важно да се знае каква била ивана ко личност но никој ништо не спомна, нит соседи, нит сведоци..
    Така да и нз, ако ја турна ,ужас, нека скапе у затвор, ако сама си уби детето, јас немам оправдување за неа.

Последна измена: 8 март 2026
    На senjorita-v, Darko90 и Amelia им се допаѓа ова.
  3. andromedae

andromedae Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    77
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.882
    Допаѓања:
    265.032
    Тогаш мора законот да се смени и ЦСР да реагира одма. Не зборувам за трајно одземање, туку привремено.

Сега излегуваат ете и други муабети и од она што го има до сега па и држи вода да била таква каква што пишуваат.
    Затоа на овие двајцата оддамна требало да им биде одземено детето.
    Детето плати со животот заради родителите.
    Многу ми е реална ова приказна и секојдневна.
    Искрено.
    Не заслужува ќотек и сум против било какво насилство, ама ова имала избор, ама не сакала за жал.

На H.VAGA, Gosh, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  5. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.930
    Допаѓања:
    123.539
    Имала избор, секако дека имала АКО сакала.
    Убаво вели каме, на човек сосила може да му земеш, да му дадеш сосила - не може.
    А избор имала апсолутно.

На H.VAGA, senjorita-v, Gosh и 7 други им се допаѓа ова.
  6. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.293
    Допаѓања:
    39.874
    Нормално дека избор постои и помош постои, побогу не живееме во шеријат.
    Ако во мојот град има еден центар за семејно насилство кој функционира одлично, во Скопје тогаш има 10.
    Нудат психолошка помош, сместување, бесплатна адвокатска помош.

На senjorita-v, lovely91, Gosh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.633
    Допаѓања:
    137.862
    На фб по коментариве читам дека овој бил другар на брат и?

На Simon4e0507 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    5.004
    Допаѓања:
    24.813
    Не коментирам за делот за брат и, но читајќи ги останатите работи, по претпоставка дека се вистина, не ме изненадија нити малку. Всушност, најчесто врските кај што има насилство се такви. Многу токсични, полни со драми, партнерите се одмаздуваат еден на друг, користат деца како ,,оружје", се дрогираат итн.

Ретко која жртва е безгрешна и тоа не ги прави помалку жртви. Сите мои размислувања и чувства кон случајов се формирани имајќи го сето тоа предвид.

На Noira, bubemconia, Gosh и 4 други им се допаѓа ова.
  9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.633
    Допаѓања:
    137.862
    Леле ... ама види... мртва уста не збори. А и да е така она да била луда зашто не ја смирил да го спаси детето.

10. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    10.077
    Допаѓања:
    14.785
    На Troi и tambelina им се допаѓа ова.
  11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.633
    Допаѓања:
    137.862
    Оваа нека земе да си ја скине дипломата. И што е со постов: сама си го барала? Сериозна е со ова што го напиша. Ако така лесно ае дектираше психо немаше да има толку фемициди.

На Simon4e0507 и bubemconia им се допаѓа ова.
  12. GGP

GGP Нов член

Се зачлени на:
    8 март 2026
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    Не сте се нашле во ситуација да осудувате не знаете под какви околности била.
    Моментот кога таа поднела две тужби за развод, но ги повлекува од која причина? Третиот пат тој поднел тужба за развод и баш тогаш во таа ситуација, таа имала шанса да се оттргне од него, но сепак останува а можела да се оттргне?!

На No Makeup и Srnazvezda им се допаѓа ова.
  13. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.293
    Допаѓања:
    39.874
    Статијата е сосема на место

На BlackNight, goddess.Of.chaos, Gosh и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    5.004
    Допаѓања:
    24.813
    Напишаното е апсолутно точно. Не може да постои насилник, без да некој дозволи да биде жртва. Што не значи дека си го барала.

На christinnn, senjorita-v, Gosh и 3 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.203
    Допаѓања:
    277.729
    @nena2010 ама вистина е дека овие луѓе меѓусебно "се бараат". За ни еден не е свесен тој процес, насилникот не бара жена која може да ја тепа, жената не бара маж што ќе ја тепа, други навидум "невини" карактеристики се во прашање. Не сакам да зборувам овде за карактеристиките од причина што мислењево ќе треба есеј да ми стане, ама не се "случајни" овие врски кои толку долго траат. Класичен пример што сигурна сум дека познаваш околу себе е жена која и кога ќе се откачи од еден насилник, пак наоѓа нов насилник. Не е тоа намерно, не го бира зошто е насилен. Од друга страна имаш жени што после вербална навреда или еден удар, гурање итн. се разведуваат макар 0 поддршка имале, ама ретко слушаме за нив затоа што тие врски не траат и не ескалираат до убиства. Исто така насилниците се одлични во препознавање на своите жртви, страшно се манипулативни.

Јас викам дека се две лица на иста паричка, еве овде е поинаку искажано, ама е вистина.

На senjorita-v, Gosh, Spidy и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.731
    Допаѓања:
    92.961
    Точно е, секогаш е така.
    Нарцис секогаш има сензибилен емпата за партнер.

На tambelina и VDT2906 им се допаѓа ова.
  17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.633
    Допаѓања:
    137.862
    Ама оваа вика дека нарцис со нарцис иде.

18. VDT2906

VDT2906 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.421
    Допаѓања:
    20.270
    Полека полека ќе се одврзува клопчето, Скопје е мало све се знае.. Овој бил насилник тоа е докажано, но "нормален човек не би бил со таков толку многу време. Се надевам дека ќе се најде снимка од некој од дуќаните таму, зошто точно може до секунда да се види кој прв паѓа на земја и дали малечката прва паднала( ако е точно дека Ивана прво нејзе ја бутнала). Дали се работи за убиство и самоубиство со умисла.

На Amelia, Misskirova и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.203
    Допаѓања:
    277.729
    Дора е фантастичен психолог и психотерапевт, прочитај пак.

На tambelina и pinklipstick им се допаѓа ова.
  20. pinklipstick

pinklipstick Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2025
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    585
    Можни се и двете комбинации. Некогаш од дисфункционални семејства искачаат преемпатични личности или пак личности од мрачната тетрада.
    Акцентот е на тоа дека и двајцата мора да потекнуваат од дисфункционални семејства за да бидат привлечени.

На GirlVolley му/ѝ се допаѓа ова.