1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајка и ќерка загинаа по пад од зграда во Карпош

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Sofi.ja, 2 март 2026.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.227
    Допаѓања:
    277.944
    Па некоја ова да го трпи не може да не е од дисфункционално семејство и "ќе умрам на тој рид". Жена порасната во здрава средина нит ќе помисли да се гледа со некој "некакви судења" што имал, ни према други што е гомно, а не па да стигне кон неа да е вербално и физички насилен. Не сум ни изненадена, за жал.

На azelea, winnie02, tambelina и 5 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.227
    Допаѓања:
    277.944
    Комшиите се тие што пријавувале постојано, во овој случај барем има пишан траг дека комшиите, па и случајни минувачи пријавувале.
    И ова, од старт коментиравме сите дека најверојатно го има извршено убиството затоа што животот со гнидава и' се чинел како пострашна опција отколку смртта.
    Да си го самоцитирам првото мислење:

На la.malparida, tambelina, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.074
    Допаѓања:
    203.626
    Ќе забегам малку оф-топик...ама многу малку сме пораснати во здрави средини и не сите сме спремни да трпиме срања. Има нешто друго, некој филм со кој сме/сте/се пораснати некои луѓе. Некој филм во кој живеат многу жени на форумов што ги читам (а реално само една таква знам во рл) . Филм дека требало да се омажиш и да толерираш и трпиш, јер така треба(ло). Дека на 26 си стара мома. И слични глупости.
    И ми се чини, за жал, дека ова матрица е во пораст како поминува време, место напред, назад оди менталитетот.

На la.malparida, PaLaVa, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.227
    Допаѓања:
    277.944
    Не зборувам за "стандардна" дисфункционалност која сите повеќе и помалку сме је живееле, оти толку знаеле. Ова е подлабоко, посериозно и исто така намерно се избегнува разгледување на личноста на жртвата, а баш таму лежат многу одговори зошто ова траело колку што траело.

Не секое тепано дете ќе стане Стојанче, не секоја жена со семејство како ова на Ивана ќе стане жртва, многумина се свесни и не ги продолжуваат тие обрасци.

Ивана не е "случајна жртва", ликови како овој точно знаат, макар несвесно, врз која можат да се изживуваат, знаат дека не можат врз секоја.
    Мислам дека е контрапродуктивно да се посматра жртвата како пасивен, инертен дел од приказната, ама ок, не сме спремни за тој муабет очигледно.
    Дисклејмер по 100ти пат, не значи дека е виновна што била/останала со него.
    Не знаела за подобро.

На PaLaVa, Frosty!, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. TwistedSister

TwistedSister Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2026
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    357
    Некој го нападна психологот што имаше напишано за случајов страници уназад но вистината е таа. Само личности од дисфункционални семејства може во таква врска да бидат и да се привлечат еден со друг. Личност растена во здрава средина нема да толерира ред флегс. Тој начин на функционирање им е единствено познат и колку и да е погрешно
    мозокот им го перцепира како нешто сигурно, од рано детство кога немале соодветна емоционална грижа тоа се последиците..
    Се гледа и по изјавите од мајка и' дека немала нормална мајка.

На PaLaVa, Spidy, VDT2906 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.335
    Допаѓања:
    27.839
    Да де. Затоа викам, не знам зашто се сите изненадени што мајка и била таква, кога не очекував поарно од нејзината фамилија, и не знам кој би очекувал

И јас еве од сегашен аспект не би трпела, никогаш. Али фала му на горнион што имав среќа да не налетам на некој лудак оти со нула самодоверба, наивна и со нула поддршка, ако се погодев со некој ко Стојанче. сега немаше да го пишувам ова. Сте или сме се погодиле со асални партнери што не го искористиле тој факт да се изживуваат.

На Трагедијаупмм, CameliaMiller и tambelina им се допаѓа ова.
  7. VDT2906

VDT2906 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.424
    Допаѓања:
    20.285
    Испомрсено до немај каде не се знае кој позабеган е. Фамилииве од двете страни толку ли многу се плашеле од мулево? Ќерката млатена баба зетко од затвор ќе го вади ќере уште ќотек да јаде.. па и да го вработи домаќин ќе го прави. Ако толку имала акал во главата тие врски ќе ги употребела да скапе во затвор. Оној Мартин демек им помагал кога Стојанче не е тука, а пред него ќутел дур ја тепал. "Луд, Збуњен, Ненормалан...

На Pixi5, PaLaVa, nena2010 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. winnie02

winnie02 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    2.168
    Јас пак обратно знам во рл. Такви што се мажат од љубов и се е идеално се дур не навлезат две-три години во брак па излегува суратот на мажот. Ај нив, ама и мене од далеку ме излажуваат дека се нормални. Луѓе се менат како сончогледи дур трепнеш.

и јас малку оф топик:
    Еден феномен што не можам ама никако не можам да го објаснам. Јаки жени, кариера, домаќинки, деца, финансии… сите влечат по некој мочко. Не ги малтретира оти нели може да им се фати, ама ги уназадува едно двеста пута, и го трпат. Го влечат и вака го оправаат. Зошто? Оти морала “среќно семејство” и фамилија да тера. Па како така себична ако не влечи некој мочко.

На PaLaVa, Трагедијаупмм, tambelina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.227
    Допаѓања:
    277.944
    Му фаќале врски за условна не оти ја тепал Ивана, туку за настани пред да ја познава Ивана.

А ако одма останала трудна и се венчале за 2-3 месеци, буквално цела врска со него трпела насилство, од сам почеток, како што е обвинението, од 2018 или 2019.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.074
    Допаѓања:
    203.626
    Па, и се менуваат и не се менуваат. И јас не сум истата од пред 20 години, ни мажот ми не е, ама некоја основа, јадро на личноста, не може да се смени. Оно ако ми се примочувало од негова љубов изразена преку љубомора, не е дека он се сменил, туку дека јас нешто погрешно сум толкувала. Како најеклатантен пример.
    Најпосле, секој има или треба да има лимит на трпење срања од партнер. Доволно срања идат од самиот живот непобарани, стварно не ми треба ништо екстра од тоа.

На PaLaVa и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  11. VDT2906

VDT2906 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.424
    Допаѓања:
    20.285
    Знам дека за други случаеви му фаќале врски, ама они веќе знаеле дека ја тепа Ивана и со цел памет му помогнале да биде на слобода и да продолжи да ја тепа. Исто и не ми е " јасен" стравот на Ивана за детето, како овој осудуван криминалец безброј пати пријавуван ќе може да и ја земе ќерката? Прво детето посекако е кај мајката, а во ваков случај кај лиглево посекако судов нема да ја даде. Бидејќи ако овој бил толку јак батка нема да му требаат од други врски за да го вадат од затвор. Освен ако не се плашела дека ќе ја киднапира што и не е баш така лесно.

12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.227
    Допаѓања:
    277.944
    Како што мајка и' му нашла државна работа, па и сам си "фатил" врски, како што му го препишала станот и во нејзини очи имал можност сето тоа да го оствари навистина. Како што мислела дека нема излез.

Тоа што мислела дека нема излез е од пред да го познава него, пред него била личност која според прикажаново немала баш некаков грб, поддршка, здрава средина. Само што тој и' докажувал дека нема пошто цело време за разни срања неказнето поминувал.

На Biljarkata и VDT2906 им се допаѓа ова.
  13. winnie02

winnie02 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    2.168
    Испаѓа истите луѓе што фаќаат врски после од врските си страдаат.

14. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.757
    Сѐ ќе направат само женското дете да не им се врати дома во куќа нели пошто женско за нејзе нема наследство се знае машкото наследува, за женското шипак, немој да не им се врати срам ќе пукне, што ќе кажат комшиите? Од тоа пати македонскиот народ од што ќе кажат комшиите, па и ќе му најде и работа и нозе ќе му мие само да не ѝ ја врати ќерка ѝ назад за да не зборат Петка и Станка на улица. Ете ти сега не само Петка и Станка него цела Македонија и пошироко нека знае како се грижела за своето чедо ееееј мајка во утробата ја носела и да премижам на модрици? Па на првиот лош збор што ќе ѝ го упати рацете ќе му ги скршам а не да чекам да ја удри.