Мајка и ќерка загинаа по пад од зграда во Карпош

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Sofi.ja, 2 март 2026.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.398
    Допаѓања:
    42.812
    Па да де. Затоа и се товари дека ја навел на убиство, оти е се ова што го пиша ти

На Anaroz1 и TwistedSister им се допаѓа ова.
  2. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.754
    Допаѓања:
    26.701
    Убиец е и не треба да излезе од затвор, а многу други се индиректни учесници, доживотно раат да немаат ни секунда.

На Srckata28 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    1.444
    Знае некој тој Мартин која генерација е? учев со еден :) Дал е тој ме интересира.

4. truffles

truffles Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2017
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    541
    Се товари дека од штабот се удоволува на јавноста. Партијата да не изгуби поени. А јавноста неписмена е во лов на вештерки.

5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.253
    Допаѓања:
    205.010
    Среќа па ти писмена се најде|(
    Абе заговор против традиционалните вредности, ти викам Жане
    upload_2026-3-31_16-0-49.png

На Harper, Amelia, sparklie и 14 други им се допаѓа ова.
  6. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.398
    Допаѓања:
    42.812
    Па ти се бодеш(facepalm)(facepalm)

На Amelia, Gosh, Panda00 и 7 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.426
    Допаѓања:
    279.380
    Иста таква што ќе верува дека овој Мартин го наместил, па имал таму "некое судење", ама он знаеш невин е, Ивана била лудачата што се фрлила ете така од чиста мира.

Да, сериозно ќе има и жени што ќе бидат со него, и мажи што ќе го разберат дека курвата го натерала да ја тепа, иначе он не сакал.

:headbang:

На Purpleheart, Amelia, sparklie и 15 други им се допаѓа ова.
  8. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.754
    Допаѓања:
    26.701
    Да му 'натоварат' и обид за убиство кога ја бутнал по скали, џган смрдлив, сè најлошо да му се издеси у затвор, инвалид да излезе и да се мачи до 101 година.

На Panda00, Gosh, mama11 и 8 други им се допаѓа ова.
  9. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    857
    Ова филм да беше, ќе немав срце да го гледам! Името нема да му го изговорам на тој нечовек само едно ќе кажам, треба да живее и секој ден некои тепачи да го млатат, да се мачи да умира од болки, да е вреѓан, обезвреднет истото да му се врати и многу повеќе до крај на животот ден бел да не види

На Amelia, Anaroz1, PaLaVa и 3 други им се допаѓа ова.
  10. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    1.382
    Мене ме потресе изјавата на мајката. Свесно да игнорираш низ се' што ти минува чедото и мува да не те лази. Па уште "сине" му викала. Абе синосан ќе шета, бел ден нема да види не да му средувам да добие условна, па и да го вработам.

На Harper, Tam4yy, lovestoneddd и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.503
    Допаѓања:
    45.847
    Рече никој никаде.

На Harper, eliesaab, fana и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.232
    Допаѓања:
    7.455
    Не знам зашто воопшто се трудам да ти реплицирам кога се гледа дека нешто не е во ред чим ги тресеш сите овие глупости, ама ајде еве ќе се најдам правно писмена и со лиценца за практикување право да ти кажам пак дека обвинението е и повеќе од основано. Те молам да ме просветлиш мене и сите тука како тоа Стојанче не ги извршил делата и бил само наркоман????отвори ли да видиш по кој член од КЗ го гонат, пошо си еве мн ,,писмена"???

@Angie1432 па може не со тие зборови, ама прочитав многу мислење како мајката го спасила детето затоа што го чекало полош живот живо.

На Amelia, Miss666, zuto и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    20.004
    Допаѓања:
    266.094
    Кога дошла полицијата во станот, во моментот кога била и мајка и, и малолетно дете, само им рекле да се смират и да се реши со убаво.
    Законски, значи законски во ваков случај, кога има дете, се пријавува во ЦСР и истото тоа дете мора да биде заштитено. На толку пријави во полиција, ЦСР не прави ништо.
    Најголеми виновници се они.
    Само они можеле да го заштитат детето кое е единствента жртва во случајот.
    Не ја спасила мајка и, туку ја убила. И тоа не смее да се романтизира и да се оправдува и разбере.
    Треба гневот да се насочи кои ЦСР и да се бара одговорност за убиството на детето кое не го заштитиле.

Бабава не ја ни коментирам, она е примерок каков ни е менталитетот. Но прочитав некаде дека Ивана била вратена дома. Сепак вратата не и била затворена, ама не ја ниту заштитиле.
    Ни нејзе, ни внуката.

Жално е се што трпела Ивана, како била малтертирана и ете не успеала да се извлече. Дали се осеќала сама, преплашена, не знаеме. Само толку луѓе гледале, полиција, ЦСР и никој ама баш никој, не го заштититил детето. Да било барем тоа земено, мислам дека вака трагично немаше да заврши.

На Marge, tambelina, arwen93 и 25 други им се допаѓа ова.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.253
    Допаѓања:
    205.010
    Да било земено детето Јуле, ни она не би се враќала кај него.

На tambelina, Angie1432, christinnn и 5 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.426
    Допаѓања:
    279.380
    Токму истово поназад го пишав и со судењево само ми се потврди мислењето, дека да го тргнеле детето и да и' објаснеле како може да го добие, самата немало да се врати кај него никогаш.

.
    .
    .

Инаку "го спасила детето" се мисли на што бил нејзиниот мотив, а мотив за самоубиство се подразбира дека не е рационален, па оттаму ни фактот што девојчето го убила не може да се смета за рационално размислување.

Значи кога ќе кажеме дека "ја спасила" ќерката, подразбираме дека зборуваме за мисловниот тек на жртвата, не нашиот:
    Пошто еве од судењево гледаме дека да, и Катја била малтретирана.

Тоа не е оправдување, објаснување е. Објаснување кое служи да се товари Стојанче што ја довел во таква состојба воопшто.

На tambelina, LejlaD, MeowMeow и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.902
    Допаѓања:
    42.783
    39 полицајци постапиле погрешно во случајов, пишува СП.

+2 во црниот биланс на системот. Не знам друго ни што да мислам ни што да кажам.

Мајката и семејството се виновни, ама не највиновни. Убаво објасни Јуле зошто. Да не го насочуваме вниманието повторно на погрешна страна како што си сме научени. Институциите треба да те заштитат кога никој друг не сака или не може. А не е дека не знаеле надлежните, знаеле сите што требало. Единствено може не знаеле кои им се должностите.

Црна Македонијо. Едно време на триумфална ќе се ставаше бројчаник на вратени пари. Сега треба да се стави бројчаник на убиени од државата. Може ќе нѐ освести конечно. Да не биде само ʼʼќути да не нѐ снајдеʼʼ.

На Amelia, LejlaD, IRBBB и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.292
    Допаѓања:
    84.082
    Никој не го пиша тоа.
    Лошо е тоа што се случи. Лошо ќе беше и ако останеше жива и трпеше насилство од татко и'. Е сега, не можеме да знаеме што ќе беше понатака ако таа останеше со татко и', не сме баба Ванѓа, можеби ќе израснеше во нормален човек и се' ќе беше во ред, можеби насилството ќе продолжеше во круг и во други трагедии. Само кажавме дека ја разбираме ситуацијата и зошто Ивана не гледала друг спас. И никој не романтизира ништо, од каде па тоа излезе?

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.143
    Сериозно ме плаши во колкав број сте тие што имате разбирање дека мајка си го фрлила дететото од тераса. Се надевам дека тука сте се собрале таква група и не сте репрезентативен примерок.
    Значи сега ако швалерката на Стојанче или која и да е што ке биде со него пак (а рековме ќе има такви за жал) се фрли низ тераса со детето, ќе треба и неа да ја разбереме.
    И ќе кажете разбирање не е исто со оправдување, ама тоа го применувате само врз Ивана, а не за Стојанче и мајка му на пример. За живите се нема никакво разбирање.
    Не прочитав се од судењето ама по тоа што го прочитав Ивана имала кај да се врати, се вратила одреден период не дека вратата кај нејзините и била затворена.
    А се кладам дека огромен процент од нас да сме во слична ситуација стварно ќе нема кај да се вратиме, ама тоа не ни дава за право да одлучуваме за туѓ живот. Колку жени што сум ги читала на форумот се во многу понезавидна ситуација, ниту имаат кај да се вратат ниту вработени.
    Биднало што биднало, не викам дека тука треба да збориме каква била Ивана, сама си пресудила, ама секој втор муабет да е оправдување за нејзините постапки и да се разбира фрлање деца од тераса, стварно е одвратно за читање.

На felisitas, Sofia*, Miss666 и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.243
    Допаѓања:
    5.255
    Ова звучи како да се спасила. Затоа вакви искази и искази дека ја разбирате не треба да се споделуваат, затоа што на некој што е во иста ситуација како нејзината може да делува како да е решение, а не е.

На PaLaVa и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.253
    Допаѓања:
    205.010
    Не бе девојки, не знаете да читате.
    Сите верувате и знаете што е анксиозност, никој не чул и не знае за ПТСД, за ефекти на физичко и психичко насилство и заплашување. Се понашате ко она да била скроз ок, убав сончев ден, птици пеат, и она од чиста мира го прави тоа што го прави. Не дека е во состојба на терор со саати пред настанот, земена од работа, тепана пред суд, и испратена горе под којзнае каква закана, дури овој ја чека долу (ако е така воопшто). Буквално како на ивица на карпа да е турната, дури долу е волкот.
    Не гледате каков лудак е овој, другар му го натерал да ја тепа бе, тоа му е одбрана, и вие замислувате дека нејзината состојба на свест била нормална, дека рационално реагирала и делувала според слободна воља. И да ви се нацрта, џабе е.

И не, нема врска имала, немала кај да оди, не е тоа проблемот. Од некои причини и на некој начин ја манипуларал, за да има врз кого да се изживува, болесник болен, се што предизвикал во затвор да си доживее и уште малку ќе му биде.

Последна измена: 1 април 2026
    На flawless., tambelina, Amelia и 28 други им се допаѓа ова.