1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајка и ќерка загинаа по пад од зграда во Карпош

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Sofi.ja, 2 март 2026.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.138
    Допаѓања:
    204.205
    Абе дали сте нормални, каква врска има кој со кого бил заедно или не-заедно (facepalm)
    Што ви е уствари поентата-аха, заедно биле! И?!

На Stressed Out, Panda00, An-na и 4 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.275
    Допаѓања:
    278.312
    Поентата е дека сите овде се виновни, освен Катја, искрено вака.
    Цела дисфункција на светов собрана во неколку луѓе, од прв до последен, вклучувајќи го и мочково што "многу ја засакал".

Мене тука не ми е јасно како Мартин е во врска со Ивана, а Ивана се враќа кај маж и' да живее, се тепа со девојката на маж и' меѓувремено... ај и тоа може ќе се разјасни.

На bubemconia, Amelia, Gosh и 13 други им се допаѓа ова.
  3. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.752
    Допаѓања:
    18.096
    Нема поента, искрено дава изјава, а не очекував. Најголемата поента е дека кога јадела ќутек гледал и ќутел а многу ја сакал.

На Amelia, Gosh, eliesaab и 5 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.275
    Допаѓања:
    278.312
    Саздов кажа дека Ивана сакала да си го врати станот кој го отплаќала и го префрлила на име на Стојанче и оти Катја си ја барала собата, а Стојанче на ниеден начин не придонесувал за домашниот буџет, туку економски ја експлоатирал Ивана. Обвинетиот ја натерал да извади 40 илјади денари од својата кредитна картичка и да му ги даде. Катја и во училиште зборувала дека татко и ја тепа нејзината мајка, по што од училиштето ја препратиле Ивана на психолошко советувалиште.
    INFOMAX.MK https://share.google/GobhhhPr2AgVcrH0M

Ништо не знаело училиштето?!

На tambelina, Amelia, eliesaab и 12 други им се допаѓа ова.
  5. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    12.272
    Абе ова ќе испадне од сите вмешани во случајот - еден нема нормален.
    На судењево цел прљав веш ќе си го изнесат, незгодно ми падна кога ја читав изјавата од мајката на Ивана пред некој ден, какви изрази, какви работи се дешавале...
    Денес па и тој Саздов со изјавата уште толку ме згрози.
    Греота за девојчето, само детево е за жалење.

На Gosh, eliesaab, Amelia. и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.337
    Допаѓања:
    44.971
    Дисфункционални карактери си се наоѓаат едни со други. Факт е дека и Ивана била со одредена карактерна предиспозиција, нешто што секако во голема мера допринело во целава ситуација.
    Само што мора ова внимателно да се спомне и да се нагласи дека тоа не ја прави помалку жртва, зашто луѓето сакаат да посочат еден виновник и не гледаат(или не сфаќаат) дека жртвата не мора да е совршена. Особено сега кога искочи дека започнале врска со Мартин, одма ќе се фатат за тоа и ќе биде предмет на морализирање.

На tambelina, eliesaab, M&M и 11 други им се допаѓа ова.
  7. simona_baby

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.752
    Допаѓања:
    18.096
    Нели бабата рече дека школото знаело дека се во процес на развод и дека Катја е со трауми нагласиле за да не нападне некое дете. Значи и школото знаело

На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.
  8. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.511
    Допаѓања:
    69.229
    Овој психопатов ја мразел ќерка му. Апсолутно ја мразел, прочитајте само и во сведоштвото на овој Мартин како зборувал за ќерка му, како и се обраќал, дека и нејзе ја тепал. Одбивна му била, гад скапан.
    39 полицајци постапиле погрешно, а каде е социјалното? Социјалното апсолутно треба да одговара за ова, едноставно не ми влегува во глава како можеле на ова да не реагираат, зборело детето секаде. И никој ништо. Душа, за толку кратко време на земјава толку гадости да се изнагледа и така да умре, не знам еве.

На bubemconia, tambelina, Gosh и 37 други им се допаѓа ова.
  9. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    9.761
    Ве разбирам сите, но според приложеното, Катја ќе била доделена на таткото. Вие сметате дека ќе имала подобар живот кај татко што не те ни сака и не му е проблем да биде насилен?

Далеку дека некоја ужива во целиот епилог. Туку ми изгледа,колку и да не треба никој на никого да му крати живот, Катја практично ќе имала пекол наместо живот.

На Amelia, eliesaab, Amelia. и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.138
    Допаѓања:
    204.205
    Не бе, не можам да читам веќе, све пролупано до 101.

Според приложеното, дете се одзема од дисфункционална средина, и родителско право не е над сите. Во најдобар интерес на детето, требало да го тргнат, ни мајка, ни татко, ни роднини, овде е све пролупано.

Пред 100 години, во претходната држава, имаше дом за деца без родители. Скоро сите уствари имаа родители, ама пролупани, пијаници, насилници. Дали им беше сјајно на тие деца таму-не. Ама имаа некоја шанса, макар и минимална, да изградат свој живот настрана од лудилото во кое се родиле.
    Ова вака не оди другари.

На tambelina, Gosh, eliesaab и 16 други им се допаѓа ова.
  11. Intergalactic

Intergalactic Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2026
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    25
    A ti si prorocica pa znaes kakov zivot ke imala. Smrta e kraen ishod kade nema sansa za promena a u zivotot ima presvrti..

На lovestoneddd му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.234
    Допаѓања:
    5.244
    И еве сме пак ....

На lovestoneddd и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  13. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.779
    Допаѓања:
    9.598
    Плот за турска серија испадна работава. Не можам да читам веќе ова сведочењава. На крај да не испадне дека и Катја не е на Стојанче. Жално за девојчето, жално и за жената што трпела тоа што трпела. Дека не смеела да си го убие и детето, не смеела. Ама кои сме ние да судиме тука кога не сме биле во нејзина кожа?

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.275
    Допаѓања:
    278.312
    Ова.
    Ни Ивана, ни Стојанче, ни бабиве не биле способни дете да чуваат.

На tambelina, Amelia, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  15. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.680
    Допаѓања:
    26.347
    Како може да каже некој дека ја разбира Ивана кога никој тука не е мрднат од малтретирање? Никој не може да ја разбере, нормален ум нема да го направи тоа. Ама тој ум е последица од говноно скапано. Има двајца убијци, не еден. А едниот од нив е жив и треба да биде казнет за убиството на Катја.
    Искрено ако некој смета дека треба да се зажмури како што до сега се жмурело, и говноно да биде пуштено во општествово, истото, ни повеќе ни помалце да ве снајде што ја снаоѓало Ивана, дека нели, не е крив он.

На Amelia, Srckata28 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  16. VDT2906

VDT2906 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.425
    Допаѓања:
    20.304
    https://infomax.mk/стојанче-ми-рече-дека-катја-му-е-одбивн/?fbclid=IwdGRjcAQ55HVjbGNrBDnkb2V4dG4DYWVtAjExAHNydGMGYXBwX2lkDDM1MDY4NTUzMTcyOAABHgYIkE5uGOmYEJMhyBI_ZCT9JycNT5r49wTR1tYFjnT3RUtATwHvQ1R-N9yj_aem_vRBGzu6JaDueu25NqnLhiw
    Телевиса пресента...
    Кој кого плаќа кој кого ебе работава. Туку како заљубениов дозволил да му ја тепаат саканата до онесвестување? Испаѓа овој бил со Ивана за да му врати на Стојанче дека он му украл 2 девојки. Кога дознал Стојанче дека Мартин е со Ивана овој му рекол " Смири се брат па ти беше со 2 мои девојки"... ова ко тинејџери од по 15/16 години се понашале. Јадно дете за толку краток живот што не доживеало, Катја е единствената невина жртва овде.

На Medea., Pixi5, happygirl и 12 други им се допаѓа ова.
  17. ivani30

ivani30 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2014
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.695
    Читам по порталите и навистина е тешко да се поверува што сè се случувало. Во никој случај не го оправдувам Стојанче – ако е виновен, треба да ја сноси одговорноста и да си ја издржи казната.
    Сепак, едно прашање постојано ми се наметнува: дали животот во толку дисфункционален и можеби насилен брак ја довел до тоа да бара утеха на друго место?Од друга страна, во ваква ситуација човек би помислил дека најразумно решение е развод, па потоа секој да продолжи со својот живот како што сака.Жал ми е за Катја .....срце да те боли.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mama11

mama11 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2024
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    711
    https://dnevnivesti.com/svedokot-sa...XQ_aem_jLPTK9jkOC6GFaWgWtom9Q#google_vignette

Еве го цело сведочење…. Мајка и ја исклучила од оставинската од татко и што била па затоа се вратила кај Стојанче за станот да го земе. Не е крива жената си нашла утеха дека тој ќе ја заштити они почнале врска откога пуштила тужба за развод.

На Amelia, eliesaab, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. simona_baby

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.752
    Допаѓања:
    18.096
    Најчесто на жените после таков насилен брак им се згадува од мажи ама на неа ваљда и било потребна било каква утеха па макар и со погрешен човек.

На lala15, SummerGirl и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.275
    Допаѓања:
    278.312
    Претпоставував, леле, нека си го вика сине и понатаму, ќерка секако нема веќе :swear:

На Pixi5, eliesaab, Amelia. и 6 други им се допаѓа ова.