Мајка и ќерка загинаа по пад од зграда во Карпош

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Sofi.ja, 2 март 2026.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.278
    Допаѓања:
    278.337
    Епа ако е така, така нека зборат.
    До сега зборат како на Стојанче му помагале, како "не знаеле" дека ја малтретира, мислам нека се договорат сами со себе околу тоа што сведочат.

На M&M и Amelia им се допаѓа ова.
  2. butterfly_91

butterfly_91 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2020
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    781

Овој Стојанче , уште малце жртва ќе го направите, кажете од мака се дрогирал човекот...кутар тој.Маж на место.
    Девојката изгледа била крива сигурно...

На goddess.Of.chaos, unlucky, azelea и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.338
    Допаѓања:
    44.982
    Ама ти имаш некој пример што го познаваш и го поистоветуваш со случајов, што воопшто не мора да значи дека се работи за ист тип на личност, ситуација, околности итн.
    Размислувајте објективно.

На MissChievous, Annath, M&M и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.741
    Допаѓања:
    93.071
    Од А до Ш точно.
    Братот посматрач исто, ќе видиме утре што ќе каже.

На oblace1, H.VAGA, azelea и 7 други им се допаѓа ова.
  5. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.310
    Допаѓања:
    39.979
    На оваа глупост нема ништо да ти пишам.

Па имаше изјава бе луѓе, дека еден период се вратила кај мајка и и за брзо време се вратила назад станот да и го земел. -.-

6. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    3.860
    Мене малце ми е сомнително сведоштвово на овој Мартинов.

„Кога спушти Стојанче, го стави телефонот во џеб, го прашав што зборуваа со Ивана а тој рече дека не ја разбрал. Претпоставувам дека Ивана му кажала што ќе направи, но тој го стави телефонот на тивок режим и во џеб."

А што ако рецимо ова е моментот кога на тој повик ја испровоцирал да се самоубие?
    Од кај знаеме дека не ја терал да скокне? Малце е сумњиво како дечково бил сведок на сите дешавки дента кои детално ги опиша и баш кога е клучниот момент, Стојанче наводно се оддалечува и овој не слуша што и збори.

Или можеби сака да си го заштити другарчето?!

Многу работи во врска со случајов за жал не ги знаеме и нема да ги дознаеме.

На st-el, Amelia, M&M и 3 други им се допаѓа ова.
  7. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    18.041
    Допаѓања:
    136.565
    Па, со оглед на тоа дека ја носела 9 месеци во утробата да си ја прибере сосе внуката и да не ги пушта. Да му нареди на синот да го фати зетот за врат. Братската должност треба да се исполни, не да се седи. Пошо треба да се брани и штити своето.

На bicycle и arwen93 им се допаѓа ова.
  8. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    1.169
    Допаѓања:
    4.182
    Тоа да, и мене ми е сумњиво многу, плус нели очевидци кажуваа дека на терасата била со ќерка и в раце и имало трета особа, сега нема такво нешто а монструмот демек доле со Мартин па видео кол па шотијазнам... Матно, многу матно.

На Amelia, Simon4e0507 и eliesaab им се допаѓа ова.
  9. butterfly_91

butterfly_91 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2020
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    781
    Сигурно имаат камери објектите таму.Јас слушнав дури многу поморбидна варијанта и се надевав дека не е точна.
    Барем вистината да излезе на виделина ,кога никој не ги чул... жално
    Овој психопатов заслужил мачење ,а не само затвор.

10. bubemconia

bubemconia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2010
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    901
    Се може да разберам тука ама коментариве "зошто ја исклучиле од имотна постапка" е тоа не можам. Ако ја вклучеле ќе и направеле уште полошо оти гомното немало на мир да ја остави дури не и го земе и тоа. Ма какви сакаш услови ставај ти, тој ќе ја присилува да ги смене исто како што ја присилувал и за станот што сама го плаќала

И во тој случај не една туку повеќе фамилии ќе биле на улица. Да ми е мене Стојанче зет не дај Боже, ќе ја заштитам ќерка ми на секој можен начин, ама дури не се разведе не и препишувам една педа земја. Тој храната од мајка и ја фрлал, не па куќата да не може да ја продаде.

На Gosh, christinnn и Spidy им се допаѓа ова.
  11. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.684
    Допаѓања:
    26.362
    Ако гледа дека ќерка и' се дрогира, ја занемарува внука и', и' штети на внука и', неспособна е да се грижи за неа: ќе пријави. Да, океј, институциите се срање, ама ќе има пријава. Ќе има знаци дека има отпор, има борба, има нешто што се случува. Ќе пријавувала и за ќерка и', абе милион пријави против копилето, милион, за секој удар, и за неа и за детето. Нема да го штитела копилето, баш спротивно, ќе правела што може да го закопа. Нема што Ивана сака-не сака, ќе пријавува, барем да ја спаси внука и' дури ако ќерка и' не сакала да се тргне од копилето (што не верувам ама ич во тоа).
    Во најмала рака ќе ја земела Катја кај неа. Ете, не мора Ивана, само детето. Ама или таквото ја заболело или кукавица била. Дали бабата некаде изјави дека пробала да ја згрижи Катја или било што да направи за неа...

На M&M и mama11 им се допаѓа ова.
  12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.738
    Допаѓања:
    138.432
    А вие верувате дека оправдањата на Ивана биле искрени? Кој знае зашто и како се враќала. Жртви на насилство какво што трпела она ( еве и нека е најголем пробисвет како што напиша некој горе ) не зборуваат вистината како е.
    Она била психички уништена достепен да не можела да резонира разумно, живеела во секојдневен хорор за кој само она знаела.. затоа олабавете малку вака јас вака ние, вака тие..

На Iris-1234, andrejko82, Bitter-Sweet и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.138
    Допаѓања:
    204.212
    А како замислувате ќе ја земела Катја? Нешто како книга да ја земе и да ја сокрие во подрум?
    Она на Мартин му се јавувала, да го прашува за Ивана, ќе го земела детето.
    Разбирам и револт и ратоборност, и дека сите се криви, ама ај ако не за баба, да постои процес непостапување по должност. Озбилно може да си замислите сценарио во кое бабата ќе излезе на крај со овој пробисвет? Овој што се смее на судењето, дури сведоци даваат изјави.

На Калатеа, PaLaVa, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  14. DaFina2

DaFina2 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2021
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    14
    Нема зборови за целата ситуација.
    Но кривицата освен тој ропак од татко и маж ја имаат и полиција, социјалното но и државната институција( како болница таа кога била таму и тој ропак кога ја бутнал а и пред да ја бутне по скали нели докторите гледале во каква ситуација е женава цела модра и со хематом тогаш тие по службена должност нели можеле да пријават во полиција - нема да ја прашуваат неа сакаш несакаш туку МОРА )
    Сите се криви , жално за девојченцето ни криво ни должно.

На Miss666, PaLaVa, Anaroz1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.929
    Допаѓања:
    265.540
    И јас се расправав по форуми, секаде дека секоја жена е перфектна жртва, се додека не започнав да работам со нив.
    И гледаш една друга слика, ја гледаш и другата страна.
    Имаш пример, трпи физичко и психичко насилство едно 20 години, децата истрауматизирани, ги влече секаде и нудиш сигурна куќа, помош. И она ти вели, а не, не го оставам, не си одам од куќата, да останам без ништо, се да земе. А има плус кај да оди, вработена е. И се согласува да седи така, ризикува и да биде убиена, ама не си оди од куќава.
    Во таков случај не можеш ништо.

Можеле само ЦСР да го заштитат детето и можеби со тоа и мајката.
    Мајкава е несомнено жртва на насилство, тепана, малтертирана. Веројатно и псхички не можела да расудува правилно, но тоа не ја оправдува за убиството, притоа му се јавува со камера на маж и и љубовникот.
    Имате цел триаголник, четороаголник, круг на луѓе со пороци, пораметен памет, наркомани, насилници. Се снимаат кога имаат секс и после си препраќаат. Зошто воопшто некој се снима?

Запнавте со бабава, братот. Имам блиски со конфликтен развод, со психопат кој децата не си ги штити, не пак на друг да мисли. И во такви ситуации не одеш да се тепаш и колеш, делуваш смирено, гледаш да заштитеш, без да бидеш и самиот потоа жртва. Сигурно не сакате да се влечкате по полиции, да ви се закануваат, да немате мир.
    Очигледно е дека не сте ни биле близу такви ситуации, па лесно е да вака зборуваме.
    Јас може и би го убила, ама јас. Друг не, се плаши.
    Многу е комплицирано и тешко да имаш во семејство ваква работа, затоа овде мораат да се вклучат институциите.

На neno0o, Gosh, ideniki1 и 21 други им се допаѓа ова.
  16. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    4.587
    https://prizma.mk/kolegi-zamislete-deka-katja-ve-gleda/

Еве ја последната реченица од порталот.
    Многу убаво напишаното.

Ако и по една ваква трагедија, сè уште повеќе нè интересира со кого била таа отколку зошто никој не ја заштитил, тогаш проблемот не е само во системот што дозволил да се случи тоа.
    Проблемот е и во нас, кои одлучуваме што ќе стане вест. И зошто.

На Mumoftwo30, Annath, PaLaVa и 5 други им се допаѓа ова.
  17. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.684
    Допаѓања:
    26.362
    Да живее со неа. Мислиш на Стојанче гајле му било, ионака некое време живееле кај нејзе. И јас тоа викам, на бабава или не и' било апсолутно гајле или била екстремна кукавица.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.138
    Допаѓања:
    204.212
    Ама тоа е, само цср да се вклучено и само полицијата да си ја работела работата. Само де.
    Што е со отстранување на насилник од семејството?
    И нели би морало, значи гледам дека стварно би морало, по службена должност да се вклучи психолошка помош на жртва на насилство. Пошто знаеме веќе дека жртви не размислуваат рационално. И на форумов, жртви на манипулација, ти им велиш -бегај, она мажот/дечкото ќе го брани, ама бил добар човек, и триста други изговори. Да речеш работено е со нив, стручно, па не може да им се помогне, ама во спротивно е само ишкање на мувата.

На andromedae и tambelina им се допаѓа ова.
  19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.138
    Допаѓања:
    204.212
    Па да, ако го прочитавте сведочењето на бабата- дури живееле кај нејзе, ја земал Катја, и на Ивана најмногу и било страв дали ќе ја врати. Од цср и рекле не може да забранат да ја зема дури не бил завршен разводот. Ваљда не го сонував ова, го прочитав негде.

На andromedae и tambelina им се допаѓа ова.
  20. winnie02

winnie02 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    2.186
    Не разбирам зошто насилници, коцкари, пијаници уште се толерираат во македонската "фамилија". Ма бриши го и од роднини и од се, уште ќе го оправаме. Во УСА бездомници се ваквите, сите ги сечат по итна постапка.

На Gosh и tambelina им се допаѓа ова.