1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мајка и ќерка загинаа по пад од зграда во Карпош

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Sofi.ja, 2 март 2026.

1. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    2.478
    Па не знам колку пати истово е напишано наназад, во различна форма, со различен избор на зборови. Ај може вака, скоцкано ќе биде појасно да се разбере.

На Panda00, Amelia., andromedae и 5 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.341
    Допаѓања:
    278.902
    Напишано е и сите од различен аспект истото го зборуваме, ама ќе се појават луѓе кои сепак ставаат одговорност на жртвата и се вртиме во круг.

Не дека не треба да имаме лична одговорност, само во ситуацијава, во дадениов случај, Ивана немала шанса да ги промени своите околности, па ни делузии, жената му верувала дека затоа што работи државно, ќе и' го земе детето итн.
    Се согласувам со тебе дека "отворена врата дома" не значи ништо, туку семејството може (не знам дали е така, кажувам што може) да и' набива дополнителна вина, да и' кажува дека им е товар, со постапки и зборови да и' укажува дека нема разбирање за неа. На ова се сомневам затоа што се плашела дома да им каже што навистина се случува, се плашела од осуди (дека ќе биде неморална жена). Мене не ми личи на дом во кој постои разбирање и сочувство кон неа. Не знам, место да се плашат дека ќе му го препише и наследството можеби можеле да ја "протресат" дека има каде, има кој, ќе ја заштитат. Не верувам дека се вратила баш само за станот, мислам дека била уценета од Стојанче дека ќе ја посрамоти пред нејзините + ќе ги повреди нив.
    Во целиов овој хаос на женава и' умрел таткото, од досегашниве сознанија единствен што нешто паметно направил (ангажирал адвокат), како што била ранлива, веројатно и неговата смрт допринела уште толку да се чувствува сама на светот и беспомошна.

Ова се секако само претпоставки од моја страна од тоа што сведочат сведоциве до сега, не мора да е точно.

Само знам дека кога жртвата навистина има семејство кое цврсто стои зад неа и разбира низ што поминува, оди со неа и по станици, и во ЦСР, и на психијатар, активно се вклучува да и' помогне, жртвата добива чувство дека има некој на своја страна.

Не дека е обврска на семејството да ја штити, на државата е, чисто ја коментирам "отворената врата" кај нејзините, дека ништо не мора да значи ако и таму се чувствува и и' се кажува дека е товар и сама си е крива.

На Трагедијаупмм, Lianna Anna, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Intergalactic

Intergalactic Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2026
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    51
    Ne, tuku se izvrtuvaat zborovi. Sto pati se kaza deka site go fejlnale slucajov vklucuvajkji ja i Ivana.
    Ne tvrdim nisto za slucajov, ama lugjevo ne se informirani kakvi psiholoski profili postojat, toa deka ima zlobni licnosti znaci ne poremeteni od tepanje tuku zlobni sto za inat ke se frli haos da napravi ne misli ni na dete ni na sebe. Ja znam za zal takvi licnosti, toa za normalen um e nesfatlivo i ke reces pa ona ke umre zasto za inat, pa tatkoto ne go sakal deteto na kogo inat, pa posto licnosta e zlo ete zatoa. Toa ne gi brise postapskite na psihoto Stojance i poremeteniot drugar Sazdov ama postojat lugje koi se zlo a od strana izgledaat kako zrtva. Tolku od mene.

На PaLaVa, lovestoneddd и Malesia им се допаѓа ова.
  4. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    2.478
    Ама Ивана не одговара на таквиот профил. Таков профил на злоба каков што опишуваш нема наивно да го префрли станот, и ќе има и отсуство на срам,што не е случај со Ивана. Премногу наивни постапки има кај Ивана. Самиот момент дека завршила во триаголник со Стојанче и Мартин е исто премногу наивен.
    Мислам дека сознанието дека е изиграна од двајцата на крај ја дотолчило. Непримерно е вака што шпекулирам бидејќи информациите кои ги имаме се рекла казала, но навистина сметам дека не треба да биде претставувана како нешто што не била. Не верувам дека ќе има психијатар вештак во судскиот процес.

Инаку да,за жал постојат и злобни НЕмајки.

На bookslover, Lianna Anna, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Intergalactic

Intergalactic Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2026
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    51
    Da moze i da ne e toa no ima nekoi ja isklucuvaat taa moznost u start a jas poznavam takvi licnosti i tie psihologija sto studiraat bi trebalo da znaat isto..
    A na forum so tie informacii koi raspolagame se e rekla kazala nivo na diskusija.
    A i toa sto velis naivno postapuvala, ne znaeme tocno kako bilo..
    Toa sto velis otsustvo na sram, toa samo za psihopati vazi kompletno otsustvo na sram, ima mnogu toxicni profili na licnosti koi i te kako cuvstvuvaat i pogolema kolicina na sram od normalnata..

На Malesia му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.889
    Допаѓања:
    139.302
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.341
    Допаѓања:
    278.902
    Овде нема кој не пријавил. Од семејство (дури и родената мајка на насилникот!), соседи, случајни минувачи, сите пријавувале.

Нека не ќења Панче и да се поведе постапка против сите до еден џандари што биле вклучени, ама не суспензии, кривично да одговараат. Не знам што предвидува закон за непостапување во вакви случаи, овде толку е чисто дека МВР ама никако и' нема помогнато, баш никако.

На Nausicaa, Gosh, Srckata28 и 33 други им се допаѓа ова.
  8. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.361
    Допаѓања:
    42.727
    Гадот го тепал и детето...:u:

На eliesaab, ArabellaStarfall, lovely91 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.976
    Допаѓања:
    265.915
    https://sdk.mk/index.php/makedonija...Ry3ux8tXmi3F_tbncg_aem_LGl4FNa7Z68K1do8oJRq4w

Сите се обиделе да и помогнат, и сестра му и мајка му и мајка и. Сите.
    Само полицијата и ЦСР не.

Детето било и тепано. Еве, не е само жртва како присутна туку и тепана е.
    ЦСР не мрда со прст.
    Овде сите се знаеле, а не мрдаат со прст.

Зошто е Панче се уште министер? ЦСР нешто да гукне?

На mal.ecka, Nausicaa, Gosh и 26 други им се допаѓа ова.
  10. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.279
    Ништо неочекувано, за жал.
    Кутрото детенце, толку краток живот, а толку лоши работи се изнагледало и доживеало ;(

Стомак ми се превртува додека читам, колку што ми е жал и криво за нив две што преживувале секој ден, толку повеќе гнев ми се ствара кога ќе видам слика од Стојанче. Испрдок одвратен.
    Не памтам одамна ваква омраза да сум чувствувала кон некој случај.

На mal.ecka, sparklie, Panda00 и 13 други им се допаѓа ова.
  11. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.359
    Допаѓања:
    125.910
    Искрено не верував дека не ја тепал и неа :(
    До гадот да се наредат сите до еден што не искочиле на терен кога барале помош. сите од центарот и сите доживотно
    Еден да помогнел , еден
    И како јас утре да свртам полиција ? Нити некој ќе дојде , нити ќе ми помогне ќе чекам да си умрам мирно

На mal.ecka, Bezimenka90, butterfly6223 и 14 други им се допаѓа ова.
  12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.889
    Допаѓања:
    139.302
    Аман Јуле како да не знаеш како кај нас фукнционира. Беше несреќниот на еден посткаст и го соочуваат со фактот дека МВР не постапило он само Катастрофа , катастрофа. Поголема катастрофа од мак политичар нема. Не делам тука ни ВМРО ни СДСМ. Тој начин на функционирање - Кур ми е двор ми е - вкоренет е од почеток.

На Golden, butterfly6223, Panda00 и 11 други им се допаѓа ова.
  13. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.294
    Допаѓања:
    32.794
    Сега чекам кривична и за полицијата.

На Panda00, Miss666, Simon4e0507 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.359
    Допаѓања:
    125.910
    Незнам зошто не тргнуваат од себе…. Имаат фамилии жени деца…. Денес може да е твоето и колега ти да не му помогне
    Зошто буквално на секој може да му се случи
    Кога веќе не постапувал никој по службена должност бар нешто човечко во себе да го натерало , не знам неможам да си објаснам слушаш дете тепано, те молат дојди ќе ја убие ! Слушаш значи со свои уши :envy:

На Miss666, Simon4e0507, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.359
    Допаѓања:
    125.910
    Да , како за Росица. И пак се случи. И пак ќе се случи.

На happygirl, Simon4e0507, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.294
    Допаѓања:
    32.794
    Оти никој од тие вработени не е таму за да го сожалуваат народот, туку да земат само плата, да изрекетираат колку можат, да земат мито и да си одат дома шо поскоро без да се замараат многу.

На Gosh, Bezimenka90, happygirl и 8 други им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.976
    Допаѓања:
    265.915
    Муабетот им е бил, абе остај ги наркомани, се тепаат, се прибираат, шо, ќе се мешаме ли ние?
    Еден здрав да имаше таму, да каже, чекај бе, дете има, мора да пријавиме, па тетките да излезат на терен, па да видат малку во какви услови живее тоа дете. Да видат на терен колку е тепана мајката, дали може нешто да се направи, да се тргне.
    Немам желудник да читам веќе за гологотата на детето.

На mal.ecka, Nausicaa, Gosh и 12 други им се допаѓа ова.
  18. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    2.200
    Допаѓања:
    18.280
    Вака ли дрма Панче? Јорда и слични ботови го пласираа тој наратив, за јавноста да има перцепција дека у МВР се дешава револуција, промени, многу е строго сега со Тошко, му се тресат, да да, sure jan.

На Nausicaa, Bezimenka90, Panda00 и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.512
    Допаѓања:
    12.560
    Можеби непопуларно, ама баш тргнуваат од себе, не реагираат бидејќи се истите :bug:

80% од нив се истите по дома :tmi:

Исто како што на статии за семејно насилство, ретко ќе видиме мажи да коментираат. Зошто повеќето се пронаоѓаат :*:

На Nausicaa, Gosh, Srckata28 и 10 други им се допаѓа ова.
  20. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.726
    Допаѓања:
    26.497
    "Кога операторот прашува „што има таму“, Цветанка одговара: „обид за убиство“. објави Скопје1.мк"

Овој не смее да излезе од затвор, да шета помеѓу нас.

На Simon4e0507, eliesaab, Amelia. и 4 други им се допаѓа ова.