Мајка и ќерка загинаа по пад од зграда во Карпош

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Sofi.ja, 2 март 2026.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.888
    Допаѓања:
    139.301
    Кој не пријавувал, Ивана, Мајка и, мајка му, сестра му, комшии и НИКОЈ да не мрдне со прст... е пизди под кошули крвави ви се рацете со крвта на едно невино дете и една мајка и жена. Гнаси .

На sureinlove, Nausicaa, Gosh и 18 други им се допаѓа ова.
  2. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    7.285
    Допаѓања:
    38.783
    Што те гледам чудна :o
    Кога беше убиството на Вања, Палчо им кидна преку граница, па Обиџуко си остана министер, влакно не му фалеше.
    Лани деца изгореа во Кочани, Панче си гази, абер нема од сменување.
    Мислиш за ова ќе го сменат?
    Ц :shake: к'не народ сме, а и Гебелс машинерија е пуштена на најјако. Затоа и фокусот е на тоа каква била Ивана, а не на тоа што правеле СИТЕ служби кои ги плаќаме ]:) ГНОЈ :puke:

На mal.ecka, Annath, Nausicaa и 26 други им се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.252
    Допаѓања:
    204.991
    А јас што зборам цело време.
    There is fixed it.

Он ја тепал, они ја принудиле на самоубиство, ако ме прашува некој мене.

На butterfly_91, sureinlove, butterfly6223 и 10 други им се допаѓа ова.
  4. andrejko82

andrejko82 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јули 2013
    Пораки:
    4.268
    Допаѓања:
    65.253
    Што монструм беше човеков , ненормален гад.

На riba79, butterfly_91, Miss666 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.976
    Допаѓања:
    265.914
    Јасно ми е, знам дека нема да се смени ништо.
    Каква и да била Ивана, нема оправдување за тоа што го преживеала. Кој впрочем може да оправда ќотек?
    Али добро, јасно ми е, ние сме нација растена со тоа дека ако жената е непослушна, заслужува ќотек.
    Мене судијка ми кажа дека како она мислела, ни ручек, ни ништо, па нормално дека ќе ја удри.

На mal.ecka, Gosh, senjorita-v и 7 други им се допаѓа ова.
  6. bubemconia

bubemconia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    948
    Од денешното рочиште има снимка кај што мајка му на Стојанче пријавила и во позадина се слушало дете што вика "ќе ја убие" и плус кажува дека и детето било тепано. Ни полиција, ни социјално не преземале ништо со изговор оти "Ивана требала да пријави".

Тука некој треба да одговара и тоа дебело. Срамно е тоа социјално да се нарече институција.

На Gosh, JoyJoy, Miss666 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.409
    Допаѓања:
    45.377
    Мислам дека тееба да се потсетиме дека и полицајците се само мажи кои во голема мера се мизогини и ретко кој од нив е специфично едуциран за родово базирано насилство. Ај да не претерувам, ама дел од нив и самите се насилни, има светски статистики кои го докажуваат тоа. Тогаш, како некој ќе помогне на жртва ако и самиот смета дека драматизира или дека не заслужува помош?

На Nausicaa, Gosh, JoyJoy и 18 други им се допаѓа ова.
  8. AlmaOculta

AlmaOculta Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2026
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    678
    Стојанче се крстеше, гестикулираше, протестираше нешто, стана да збори, судијата Ивица Стефановски му рече да седне на место, се изведуваат докази.

Овој е ретардиран.

На Gosh, Simon4e0507, st-el и 3 други им се допаѓа ова.
  9. MrsBrown

MrsBrown Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2024
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    378
    Глуми лудило, монструм.
    Он плаче за себе, што е у затвор, за жртвите не се потресол.

На sureinlove, JoyJoy, st-el и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.680
    Допаѓања:
    64.801
    Не бе топ е он, она не чинела, дојде швалерката на темава и ни кажа. Ќе се појави кај и да е ко бубашваба, еве тамам топло време иде.

Уууу кефои беше кога бесрамно се коментираше интимниот живот на жената, овде процвета оти низ цела јавност нечија интимност беше пласирана ко забавна емисија.

Бидете така, пак ќе никне да ни каже дека ние сме ненормални, он дека е премија :inlove::inlove::inlove:

На senjorita-v, JoyJoy, sparklie и 21 други им се допаѓа ова.
  11. AlmaOculta

AlmaOculta Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2026
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    678
    Се уште не ми се верува дека вакво зло може да постои. Како може еден човек да биде толку злобен, со толку насилство во себе?!

На JoyJoy, la.malparida, Anaroz1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. winnie02

winnie02 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    2.195
    Да станеме сите инфлуенсери и да лаеме за секој наш проблем зошто само така ќе се реагира нешто. Инаку милиони пријави џабе.

На JoyJoy, Miss666, Simon4e0507 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    11.352
    Допаѓања:
    221.975
    Спомнав уште на почеток за тоа каде биле МВР и ЦСР.Јавна тајна е дека ништо не работат.Само оној кој бил и си имал работа со ЦСР си знае,од нив веќе ми се повраќа само што ќе бидат спомнати.Врски,корумпирани и во шетање и по кканцеларии оговарање им е умот,во работата не.

На riba79, Gosh, JoyJoy и 15 други им се допаѓа ова.
  14. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.759
    Допаѓања:
    4.872
    Дали сега нешто се промени бо мислењето кај вас јаките на уста тука во форумот? Сега нема да ги изедначите веќе Ивана и Стојанче претпоставувам. А што не кажавте за Ивана, 80 страни напишавте со осуди и паламудење и себедокажување колку сте појаки, похрабри и помајки. А ви реков умот ќе ви го земе Стојанче за 1 ден а не па таа тортура 7 години да ја трпите. Институциите потфрлиле целосно, ниту еден надлежен да си ја вршел работата и би било добро со име и презиме да се каже монструмот полицаец кој дента кога Ивана се фрли и рекол ќе те приведам за лажно пријавивање а жената 3 пати само тој ден била премлатена и се онесвестила од едниот ќотек. Мила Ивана, се борела за Катја 7 години со вистински хорор ама не успеала за жал, на никого да не му се повтори.

На Annath, butterfly6223, JoyJoy и 27 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.341
    Допаѓања:
    278.902
    И сами да си ги тепаат жените, децата, партнерките, мајките итн.

На Gosh, JoyJoy, azelea и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.119
    Допаѓања:
    4.745
    Има полицајци и кои вршеле семејно насилство а не се избркани од работа..
    Знам за случај кај што полицајка на сопругот му го пикнала службениот пиштол во уста и му се заканувала дека ќе го убие, затоа што ја изневерил. Казната и беше тоа што на одреден период и беше одземано оружјето и префрлена на друго место, а сега вратена е таму кај што си беше порано на должност со се оружје..

Последна измена: 8 април 2026
    На riba79, JoyJoy, azelea и 5 други им се допаѓа ова.
  17. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    2.478
    Штотуку слушав изјава за денешното судење и за изведените докази ...згрозена сум , разочарана ,но воопшто не сум изненадена. Монструмот Стојанче гарантирам дека бил подучен од некое полицајче или инспекторче за менување на бравата. Ова ви го кажувам од мое лично искуство.
    МОРА КРИВИЧНО ДА ОДГОВАРААТ лицата од МВР кои не ја вршеле должноста иако биле милион пати запознаени, повикани! Дете да плаче на телефон за животот на мајка си, и да не дојде полиција ,да не известат центар за социјални работи ...
    Се согласувам со членките наназад, секој тргнува од себе ,повеќето се налик овој Стојанче ,затоа не реагираат.
    Искрено се молам да завршат позади решетки сите надлежни и одговорни лица кои не ги заштитија ниту Ивана ниту Катја. Оти истите лудаци НЕвршејќи ја должноста го загрозуваат животот на сите граѓани.

Кривични постапки за сите лица од МВР и ЦСР ,кои имале сознанија и не постапиле.

На sureinlove, Iva:), JoyJoy и 14 други им се допаѓа ова.
  18. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.913
    Допаѓања:
    10.683
    Јас искрено малку читнав за денешниве докази, и немам срце да отворам и да читам детали. Срцето ми плаче за Ивана и Катја, посебно за малото девојче.

Барем сега се надевам дека ќе се најдат некои од мајка родени по институцииве наши, да направат некое чудо и сите да одговараат што заслужуваат. Сите на раце ја имаат крвта на малата Катја, на мало девојче кое ни крива ни должна живеела во пекол и не знаела за друго.

Се прашувам КАКО после толку повици и молења за помош, а бе ниту еден не си ја завршил работата како што треба. Каков монструм е овој, кога и сопствената мајка и сестра го пријавиле? И какви ретарди работат по институциите, идиоти едни неспособни, неписмени газолижачи за државно столче. Јас да сум, и затвор и да ги вратат сите плати исплатени бидејќи очигледно не им се сработени.

Не дај Боже значи да дојде до момент да ни треба помош од полиција, од социјален работник. Нема на кого да се потпреш. Месец време помина, немам слушнато некој од е избркан од работа или сам да си даде отказ од морални причини заради случкава. Никој одговорност да не превземе, срамота.

Ако од некаде не гледаат Ивана и Катја, се надевам дека сте на подобро место и дека се гушкате среќни и безгрижни. И ако навистина постои пекол, дека Стојанче ќе има место и вечноста ќе ја живее таму.

На JoyJoy, Miss666, azelea и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.579
    Допаѓања:
    20.580
    Ова не е грешка, ова е институционален неуспех со трагичен резултат. И ништо нема да се смени ако не одговараат од 1 до 39! Оној ќе скапе во затвор, ни името не можам да му го напишам. Ама што правиме со овие што не постапиле по закон? Ќе одговара некој? Пошо докажан пропуст треба да сноси дисциплински, па дури и кривични последици.

На Gosh, bookslover, Yowannty и 22 други им се допаѓа ова.
  20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.361
    Допаѓања:
    42.727
    И' се заканувал дека нема да ја види Катја. Сега јасно ви е зошто била сеуште со него?

На sureinlove, christinnn, JoyJoy и 7 други им се допаѓа ова.