Според ова, редовна вакцина не постои https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sma...ine was the,against the deadly smallpox virus. Мислам ги помеша Јуле варичела и вариола.
Smallpox вакцина одамна не се произведува оти болеста е искоренета. Твоите родители сигурно се вакцинирани со таа вакцина, моите се. 1972 ако не грешам беше тоа. А прекинала да се произведува кон крајот на 70тите. Во ЕУ земјите и САД има вакцина за варичела. Таа не е иста со smallpox вакцината. И јас помешав, изумив дека smallpox е вариола.
Нема во секоја земја, ама главно во САД, Велика Британија и дел од земјите на ЕУ ја има. Во Германија ја има ако не сум грешка.
Да (повеке од >50%) - тоа значи малку покачување температура на максимум 37 еден ден и толку. Повекето ни толку, ако имаат здрава тироидна (јод). Сите (буквално сите) вирусни се “примаат“ најповеке и најлесно преку очи. Очите се најотвореното на целото тело, вклучувајки ги ситните капилари на самата површина. --------------------- Не е еден вирус помешан во таласи да се шири во свет, .. бидејки некои ТБЦ сеуште се вакцинираат во свет и им трае од 20 години кај “бели“ до 60 години кај “темен тен“. Слично е со други вакцини и природно створен имунитет против едно конкретно, но ослабен за друго бидејки се искористени дел од хемијата (и треба со исхрана регенерирање имунитет). Кај еден е едно кај трет е друго. Кога ке се собере, не постои “старост“ класична, туку ослабување на имунитет, и од тоа починуваат.
Варичела ја има во Германија, по редовен календар, моите деца се вакцинирани. Ние имаме прележано како деца. За нас и кај нас нема/ше вакцини варичела. Ама сега ко шо ве читам, уствари вакцината вариола штити. (?) Јас мислев варичела. Вариола не се произведува. Ама битно го имаат и вирусот и антивирусот. Него, со мајмунскиве шо правиме не знам. Ај и не можам да си дозволам истото како со короната да го поминувам.
Може па и ја има во календар де, важно се муваат некои сипаници по градинки и школи.Стварно не сум удирала есап, сум вакцинирала дете шо рекле задолжително. Рачунај, на 3 јазици треба да ги баратам вирусите, за да се разбереме за што збориме Ништо, ела ќе одиме у Швајцарија заедно, на еутаназија Битно во Њујорк ги вратиле маските во употреба Сега се смеам, се надевам нема да пцујам по некој месец
И морбили и варичела има по градинки. И шарлах и маген дарм и кој ли уште не. Го носам малиот онака и читам на врата кои вируси се. Ужас! Некако после коронава се дојде наеднаш. Фала на маските. Може ќе станеме мајмуни. Или сме, шо знам.
Дечки вариола вакцината штити. Сега читам еве: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/A/Affenpocken/Affenpocken-Ueberblick.html Schutz vor Übertragung Vermeiden von engen Kontakten zu und Verzehr von potenziell infizierten Tieren (verschiedene Nagetiere, Affen) in Endemiegebieten, Hygienemaßnahmen beim Umgang mit Erkrankten. Aufgrund der Ähnlichkeit der Viren schützen Impfstoffe, die zum Schutz vor den echten Pocken (Variola) entwickelt wurden, auch vor Affenpocken. In der EU ist ein Pocken-Impfstoff zugelassen, der modifiziertes Vacciniavirus Ankara (MVA) beinhaltet. In den USA und Kanada erstreckt sich die Zulassung dieses Impfstoffs auch auf die Impfung gegen Affenpocken. Дополнително, во Еу веќе е одобрена вакцина со модифициран вирус.
Добро, разбравме, не мора да викаш со големи букви па уште и на германски...шреклих, шреклих Одобрена вакцина, ок