Каша попара со сипанициве арно порано си кажуваа мала и голема, сега еден куп испадна дека имало, ама толку требаше да знаат нашите. Мајка ми вели ја имаш прележано малата ко бебе и велам која е таа мала, појма нема. Ниту е запишано негде, ниту знае некој. Веројатно розеола сум имала.
Ич не миј раце, само ракавици и дистанца госпожа Ах, ќе почне да ми се свиѓа оваа модна, овај...епидемиолошка мерка
Па јас ни Филипче ко рече мијте раце, не миев. Кој е тој да ми кажва? И преку облека фаќало. Голи да шетаме. Ова модна мене поќе ми се свиѓа.
Ама голи ако шетаме полесно се фаќа по секшуал пат. Несакајќи ќе се напипате со некој на улица онаму доле и ете ти.
Ништо не ви се погоди. Сега сфаќам како му беше на тие шо носеа мерки за Ковид. *нема веќе офтопик, последно ми е, се извинувам, продолжете.
Др. Пановски кажа дека џабе зазимаат големо внимание зошто не е страшна и смртноста е мала. На СЗО како да им недостасува “лежи лебу да те јадам”.
Не ги исчитав сите страници наназад, можеби некој веќе го пратил, но го причитав ова па реков да го споделам https://plusinfo.mk/istaknatiot-hrv...munski-sipanici-kako-se-prenesuvaat-simptomi/
Битно ако правите сообраќајки, операции, кршите раце и нозе гледајте тоа да биде сега оти ако дојдат сипанициве тука, после никој нема да ве ебава по болници. Пошто според нашиве експерти можеш сам да бираш кога ќе скршиш глава или рака или ти треба операција место да одиш да се лечиш тогаш кога е потребно оти замисли сакаш да живееш ама ја немаш болеста која е актиелна во моментот. Што барате во болница сред пандемија, е тоа беше две години.
Ги читам СЗО. Вирусот најверојатно ќе мутира и ќе стане хаос . Како што не се почитуваат мерки, како што изумреа милиони луѓе, вакцина /серум одма нека измислат(ако веќе нема) На короната мутациите ги потценивме и не кошташе скапо.
Nema virus shto ne mutira. P.S. Najpoznat mutiran human, i bezsmrtno edinsveno poznato tkivo e HeLa kletkite, human, no ima mnogu od drugi vrsti. Denes HeLa kletki imaat okolu 30+ toni razmnozeni vo laboratorii - no, iako nekoi doktori mislele ke si go spasam deteto od nekakva bolest so tie kletki, deteto posle ubrizguvanje momentalno umrelo (doktor bil testerot tatkoto). Vsushnost oni ja utepale Henrieta Lacks, so toa shto nejzinite kletki se razmnozuvale i na toj nacin opstanuvala da gi pobedi virusite i bakteriite, i otkako i go otstranile tkivoto umrela od nezashtita.