И снаа ми работи таму, да не се најдеме роднини! Мене Сани ми е снаа... Јас живеам (уствари мама и тато) на две-три куќи од Лучијано, во средата го праќав татко ми во ниедно време по тост со компири! Мммм...
Eden update od mene, sinko e so prolivi so krv, TT... na infuzija pak. Mi rekoa deka e moze shihella ili salmonela, ostavivme primerok kaka pa za nekoj den kje vidime. Inaku kje lezime 5-7 dena Crp deneska e uste povisoko... Sega malku ksna kompir varen i mi se utepa od vitkanje placenje, se ispokaka lele haos, kako kje gi proziveam denovive tuka lele majko Dojde doktorka i vika za koj sme tuka za tebe ili za detevo, mnogu si mi bleda... A kakva da bidam... Baska sum anemicna, baska ispanicena
E mene mi e Nate snaa i ziveam kaj igralisteto potocno kaj braka Danevski @SummerGirl oooo eto mnozemo se ti se racunas ko nasa
Аман бе мариз, што му бидна на Тео наеднаш? Јадел нешто сомнително? Ќе издржиш ти знам, силна мајка си. Ајде му праќам на Тео мноооогу гушки и побрзо да ни оздрави Тебе сила ти испраќам и пиши кога ќе можеш
Vrska nemam, doma sme cel mesec, koga sme setale so mm, se bez nego, nesto od nadvor ne jadel, ako bilo nesto od doma i nie kje bevme zanikade... Mislam od ona palceno mu e, igra nadvor, koga setame fakja se, pa go cica neli... Pa odnel nekoja bakterija vo meseto
Ако става надвор работи во уста, од тоа му е... можно е салмонела, поготово на топлово. По првичните симптоми што ги кажа, мислев дека е рота вирус, ама според ова денес, можно е салмонела. Ќе се оправи малиот, не се секирај, во сигурни раце сте. Чај од водопија (има во билна аптека) многу ќе ви помогне за проливот (доктори на инфективна го препорачуваат). Ќе го терате пропишаниот режим, антибиотици, пробиотици, ќе се среди. Само ти издржи.
Јас и маж ми одамна не сме излегле да прошетаме. Он по цели денови на работа, а јас сама со децава не сакам да шетам низ град. Не можам да трчам по двајцата. Добро ќе биде ако успеам денес да го натерам да испазаруваме. Ич не сака да оди да пазарува. Кога ќе влезе во маркет гледа што побрзо да излезе. А јас сакам на раат да си пазарувам. Затоа едниот влегува, а другиот чека надвор.
@mariz за тебе и за малиот јунак. Се ќе мине....во добри раце сте. Тео е голем и јак, сигурна сум за некој ден ќе биде фит. Остани присебна иколку и да ти е тешко воопшто на себе да мислиш, труди се и ти нешто да внесуваш, му треба јака и здрава мајка во овие моменти. Нека мине побрзо.
Хелоу мами... Вас не е човек да ве остави непрочитани неколку дена, одма 10 страни за читање Бебко овие денови доби некоја сила, абе 15 мин спие и после тоа свеж, расположен со нови сили. Инаку јас сум од Скопје и родена и мажена. Пораснав во Карпош, а сега сум во Центар. Па мајки од Центар јавете се, да дремеме по паркови заедно Имам 31 год, со мм сме 11 години заедно од кои 2 во брак и предходно 3 години живеевме заедно. Тоа е мојата кратка биографија (белешки за писателот )
Abe vo zivotot kje se prezivuvaat i vakvi raboti, ama ovoj prviov pat izgleda najtesko se prezivuva. Go oblekov vo paticinja i si setka sega si santra, nodzinja ne go drzat. Mene glaa me zabole pa ke probam da spijam so nego sega zaedno... Fala ti Dani i na tebe i na site drugi
Ај добар ден,јас по работа си пијам кафе со колегите.Со мм само шетаме овие денови дека само без дете,како дечко и девојка сме. @mariz со лесно и побрзо да оздравите,знам како ти е,мене Б пред два месеца ми фати пневмонија уѓас беше и јас со неа,ама се среди,и Тео ќе биде како нов,гушка за него
@mariz mila,misli pozitivno gasi net i ne citaj gluposti uste poveke da zapadnes vo depresija,Teo e hrabar i silen,ova e samo edno premrezje....na zalost od mnogute koi doprva ke gi ocekuvame site nie majkive. Dobar den,denes guzva kaj nas vo maalo,pogreb,pa sinko zatvoren edvaj izdrza. Ova za forum fest,dobra ideja e,neka bide pak Prilep samo sto ke bidete site feminki kaneti so se deca se razbira....bez mazi,zasto tie ne mozat da sedat podolgo vreme Otidov da spremam lekja za sinko jas,vi posakuvam prijaten den!
Добар ден на сите. Синко спие, јас ручек правам. Денес ќе јаде боранија со телешко. Има он нова занимација. Омилено му е да ги празни фиоките во кујна, па низ цела куќа се расфрлени лажици, подметачи, пешкири, кеси буквално се. И нема начин да го одучам се пробав. Столче му ставам, па научи да го истурка и низ куќава хаос. Пред некој ден лажицата за сладолед ја најдов во мојот плакар за гардероба. @mariz издржете мила. Се надевам подобро е денес Тео. Знам тешко е седењето во болница, но подобро е што ве задржале. Го имаат под надзор, плус ќе испитаат се и инфузија ќе спречи да дехидрира. Моето внуче пред неколку години лежеше таму ради многу лоша манифестација на сипаници. И искрено ние бевме задоволни од персоналот и третманот. Мислам ок беа.
Женски пишaв вo др темa немa oдгoвoр http://forum.femina.mk/threads/Сове...ечиња-12-24-месеци.24046/page-98#post-2902939 Форум>Семејство>Дете>