Мајчински муабети (не е за барање совети)

Дискусија во 'Бебе' започната од slobodka, 30 април 2016.

1. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Добар ден.
    Ставете едно јако нес кафе, оти готово, ќе припаднам веќе..

На околу 1км од дома, имаме вистинска убавина од река ...
    Водата е претежно топла, самата река е преградена и направена како мало езерце... кои ги има над 20 долж целата река.
    Спремив ранецот со грицки,кафе и вода и накај 6 саат заминавме.
    Немаше никој, само ние тројца.
    Дете пресреќно, не сме ја носеле од лани.
    Два саати помина во вода, седната во крајчето се мачкаше со песок, уствари “торта со јагоди” правеше :D
    Дома беше преморена, едвај издржа до 9 за да јаде и да ја избањам.
    Јас станав да пуштам машина, да спружам алишта, да здиплам, да раскренам алишта и играчки, и на крај во 11 варев грав за да немам обавеза денес(facepalm)
    Па ај го сварив, па чек.. сакам во тавче.
    И го чекав до 1:30 да биде готов па да легнам.
    Сабајле во 7 кога ми ѕвонеше аларм, ми се плачеше :devil:
    Сега дремам со последни сили на работа.
    Ум за друг пат.
    После во план сум да преспијам 1-2 саата, па пак да одиме на реката.
    За вечерва гости ми се најавија, ама ќе ги гоштевам во кафана а не дома :D
    Немам сила ни желба да спремам мезиња и салати :$
    Башка и куќата си плаче за чистење, ама каква мрза ме фатила.. (facepalm) не сум за кажување.
    Вчера ај некако се натокмив тоалетот да го исчистам, пред некој ден прашина бришев, а на правосмукалката и џогерот никако редот да им дојде.
    Ако ја оставам малата вечер кај моите, ваљда утре ќе исчистам ко што треба.
    Ми фали генералка дома.
    Ама ме мрзи премногу.
    Не дека е прљаво, одржавам редовно хигиена, ама ете шубе ми е ако ми е избришано а не поминато со џогер.
    А џогер без правосмукалка не оди :D

Колата ни се расипа, не можеме никаде да мрднеме, а баш сакав до Охрид да прошетаме 2-3 дена :(
    Трошоци и по неа, као 300€ еден дефект плативме, излезе има уште еден поголем, кој знае колку ќе ни кажат дека ќе кошта (facepalm)
    Баш сега пред роденденот, а и кумови ќе сме до крај на месец.. да незнаеш на која страна да фатиш попрво.
    Ми се плаче некад на тема финансии.. :x

Сериозно, одам да си дрмнам едно јако кафе или ќе заспијам на биро.
    Не сум за пред народ денес :D
    Имајте убав ден..

На girl-miri, edna_malecka, Kaetana и 20 други им се допаѓа ова.
  2. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    1.086
    Здраво мајки,
    Не знам каде да го поставам прашањето, па решив тука да ве прашам.
    Дали ви се случило да забележите малку крв во исцедокот?
    Втор месец по ред ми се случува ова, а до менструација имам уште 10-15 дена...

3. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    леле жено,абе авал да ти е за се напишано. Од збор до збор си во право.

како со сега? Пак мислам период е. И кај мажите и кај нас. Кај мажите таквото понашање кај нас нервната хистерија ама чудно,си викам ај денес Денов таков и да другата ден поинаку е третата поинаку... Чудо како психата на човекот се менува секој ден.
    леле gjoker4e како јас да се читам пред 5-4 години. Абе што деца ќе ни беа овие. Се што фати расипа кај помина растури. Еднаш фрли со палета водени боици во телевизорот и нормално тој партал се стори. Последните 1000 ден ни ги исече со ножици зашто му рековме дека нема бонбони зашто тие ни се сите пари до плата кои треба да ги користиме 7 дена. Оди не умри да те видам. Ама после 4-5 години се подсмири троа.

Додека читам и пишувам ми се приспа. Искапав големиот малото заспа крај 9ипол јас место да го искористам времето за одмор седам тука. Додуша и ова е одмор за мене. На муабетов стана бебчо за цицање. Прокемка, на пат се горните кецови па се нешто се буди денес слабо преспа нервозен е никако не му се погаѓа.... Со тоа автоматски ми ствара нервоза и мене што не можам баш да го анимирам. Големиот избањат вечеран и сат ипол викам ајде да легнеме а тој загледан во Јутјуб... Дека денот го помина надвор па мора и на компјутер нешто да види. И ете ми уште една нервоза плус.

На Kaetana, mal.ecka и babyboy1 им се допаѓа ова.
  4. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Хај..Супер сум сега фала на прашање..ама пред некој ден после напишаново го седнав мм и му наредив се што мислам дека не е во ред и дека не треба да биди така...и после саат и пол зборување пријателот ми вика па што не аи кажла јас мислам дека се ти е ок демек..И пак се изнервирав оти само си собирав и пукав од нервоза...
    Ама еве сега сме супер помага по дома и сношти по незнам колку време заспа бебка па прошетавме малку да растргнам мисли и да поправиме муабет на раат

На Kaetana, Jana06 и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  5. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Здраво мајки, случајно ја отворив темава, но гледам не е многу активна. Искрено, некогаш ми недостига кога имав време да читам секојдневие на мајките, пиев кафе додека малишанците спиеја. Сега некако се немам време, стани, готви, пери, пружувај, чисти, извади деца надвор и отишол денот. Се надевам сите сте добро. Чувајте се и не се потресувајте за тоа што седиме дома. Мене апсолутно ама ич не ми пречи оваа социјална дистанца, кога се роди малава некако како да се одалечив од сите.Сега е за доброто на сите. Не викаа на именден, блиски луѓе секако дека сакав да одам но не отидовме. Не можам две недели да бидам во грч и да се мислам дали некој ќе излезе болен. Тоа е, ова е новата реалност и секој треба да работи на себе за да ја прифати и да се прилагоди а не да тераме инает.Убав ден!

На girl-miri, Monella, Happyinlove и 14 други им се допаѓа ова.
  6. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.281
    Допаѓања:
    28.013
    Можеби е повеќе за во темата сакам да кажам.. Ама многу се пронајдов. Посебно откако имам дете. И да, имам побарано помош.
    Прекрасен грижлив сопруг и татко, насмеано дете, кариера со плата до небо, нов стан, пола свет прошетан...

"..Но, веднаш под водата... точно под површината...

Скриена точно пред вашите очи, е личност која очајно се обидува да продолжи да плива.

Верувајте ми кога ви кажувам дека НИКОГАШ не ги знаете тивките битки кои другите луѓе ги водат. Никогаш нема да претпоставите кој од вашите успешни, атрактивни, богати, среќни или добро едуцирани пријатели тајно се бори..."

http://www.femina.mk/новости/занимливости/ова-е-лицето-на-депресијата-жена-апелира-дека-депресивните-личности-изгледаат-како-сите-останати-но-водат-битка-во-с

На flower55555, dunika, ALISA0000 и 24 други им се допаѓа ова.
  7. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Добар ден

Со кафето и тишината се дружам, многу ми е омилен овој дел од денот...
    Станов среден, се е испеглано ^_^
    Деца во градинка, маШ на работа,коса испеглана, лице нашминкано :angel:
    Милина!
    Не спиев баш најдобро сношти, последниве неколку ноќи ама добро е, било и полошо

Дечки добри
    Се трудиме квалитетно да го поминуваме времето дома
    Почнавме со распознавање букви и бројки :$
    Читаме многу приказни и почна да ни се буди детската фантазија
    Сами си смислуваат игри и се занимаваат
    Со нетрпение го чекаат викендот за да одат на плажа :inlove:
    Било најубаво во цел свет :D
    Мали неколку дена со мускулите оди во градинка :lol:

Него овде времето никакво, врнежливо и ладно :|
    Само 15степени :envy:
    Овие два дена не знам ни до пред зграда дали ќе можеме да излезиме

И така, ми се приспа некако :wasntme:
    Да дремнам кратко па да одам по деца

Довиџења :hai:

На Mia Fuentes, Presrekna, girl-miri и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    @Ava.84 @azelea

Ме израдувавте некако, така со некоја насмевка ве читнав за новостите.
    Се надевам дека сте во ред, и така ќе си истерате до крај! Честитки!

Мене ме нема тука, а ве читам, не дека не. Само деновите ми летаат, а дома сум. Обично луѓе се жалат така дела времето стои, јас се жалам како да го застанам.
    Маличе утре 10 месеци. Коса ми се крева кога ми летнаа.
    Мачорка со мене е дома. Себично не ја пуштам во градинка, затоа што толку ми е убаво со двајцата дома, душата ми се топи. Толку е прекрасна, толку ми е дел од денот, што стварно не сакам да ја гледам од 5 до 9 пред да си легне. Некако се чувствувам дека ете, дома сум, зошто да не го искористам ова време со децата. Живееме во еден таков грозен свет во кој се тркаме со животот и со обврските, што моментов и со короната, и со моето породилно, некако ме натера да застанам, да издишам и да го почувствувам мирот и спокојот што си го имам дома со нив.

Далеку од тоа дека шеткам низ куќа средена и со песна ми минуваат сите денови... Особено со неспиењето на Маличе до пред некоја недела мислам бев на работ на премореност. Ама сепак. На крај на денот, седам и со огромна љубов раскажувам како ми поминал денот, што сме правеле со децата, и се слушам како раскажувам пола саат со возбуда, па повеќе од јасно е дека уживам во сето тоа.

Да. Можеби ова се должи и на моментот што ова е катче во кое добивам и давам љубов. Се чувствувам своја, сакана.
    Сѐ што е надвор ми е сѐ потуѓо, и некако интересот за тој макросвет е сѐ помал и поневажен. Не знам до кога магијата на мојот микросвет ќе ме исполнува, но додека е тоа така, планирам да го уживам секој момент во него.

Размислувам и како да не се вратам во облик на оној роб што бев пред породилното. Да се измислам одново. Да се посветам на моите желби, моите пориви. Можеби не е тоа измислување, туку гласно рикање и соголување. Да тргнам години од наметнати парчиња облека и шминка. Затоа што тоа не сум јас. Не знам дали некогаш сум била.

Сакам да довршам тоа што ми е почнато но оставено "за некое подобро време". Детски книги, стихозбирка, .. сега гледам и некои курсеви со кои би се сертифицирала да можам и да работам со фамилии како лактациски консултант. Не знам дали е паметно или не, знам само дека ми е желба. И дека имам љубов. Не знам што ќе биде, ама не можам веќе да постојам за да исполнувам туѓи очекувања.

Се изнапишував а ќе бев кратка.

Туку @emkaemka со денови се смеам за светулките... :rofl:

На girl-miri, Mia Fuentes, dunika и 30 други им се допаѓа ова.
  9. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.636
    Допаѓања:
    15.785
    Мила работи го тоа што те прави среќна,како беше онаа ,така нема да работиш ниту еден ден|-).
    А мали е буци најубав:inlove:.И фала за честитките,не стигнав да ти кажам од форум да разбереш:).

Ние сме добри,со ќере по дома си се чуваме уште малку,после ќе тргнам на работа,па она ќе мора да оди кај бабите во друг град на чување.Ама ако убаво ми е кога ја гледам со бабите колку е среќна,си ги минува безгрижно детските денови и не сакам да и го скратам тоа задоволство.

@Mari* ете пораснаа и твоите,се гледа дека сега полесно дишеш:D.

На Presrekna, MinnieM, ALISA0000 и 17 други им се допаѓа ова.
  10. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.609
    Допаѓања:
    53.065
    Здраво, да ви се придружиме и ние на темава:$
    Имаме 13 дена, во принцип Софија мирно бебе е, деновиве се мачиме со грчеви, пијам чај од ким и неа и давам био гаја капки, па и поминува. Цица, лакома е ама и сака на цице да спие. Кога не е гладна ја полни устата со млеко и после го плука. Се мислев да и дадам лажачка цуцла, ако најдам некоја малечка, дека од таа што ја имам дома некако се задавува.
    Едвај чекам ред да фатиме некаков, да можам и да работкам низ дома и со неа да бидам, да не висиме на цице по цел ден:D

На Mia Fuentes, Presrekna, MinnieM и 27 други им се допаѓа ова.
  11. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Да ви упаднам во темава :bandit:
    Не сум пишала скоро една година :o Се надевам не ме заборавивте 8-|
    Од октомври почнав на работа и немам воопшто време за форумов. Денот ми е турбо со синко со домашни обврски па после работа. Во викенди излезени или сите заедно по дома.
    Синко другиот месец ќе полни 3 години:party: ах кога летна времево.

Оваа година за мене е дефинитивно промашена, сакам да заспијам и да се разбудам по година две кога ќе биде се во ред. Неубави работи ми се случија.

Среќна сум што ги имам мажот ми и синко :inlove: но сакам уште едно бебе а нема :( еве веќе 2 години.
    Желбата ми станува се по голема и голема. Надеж не губам си велам кога тогаш ќе биде. Ми фали уште тоа за да бидеме целосни.

Во мај паднав и ја повредив ногата па бев 6 недели во гипс :doh: и одма по вадењето на гипсот почнав на работа читај се влечкав. Уште кривам и неможам да одам. Најтешко беше капењето :x се капев 2 пати неделно и тоа одвај :tmi:

Пишувам за да прашам нешто бидејќи овде сите сте жени :)
    Во Март ми се појави едно топче на дојката и бев на ехо ми рекоја дека е фиброаденом од 1 цм. Дека треба на 6 месеци да правам контрола и тоа беше.
    Е сега она што ме загрижува е дека ме боли дојката и под раката. Болката е поднослива.
    Читав по интернет дека тоа не треба да боли ама мене ме боли.
    И сега се мислам дали да одам на ехо пак или директно да барам биопсија?
    Имала ли некоја од вас вакво нешто? Болна ли е биопсијата?
    Може и во лп да ми пишете.

Убав ден на сите и се надевам ќе пишувам почесто бидејќи ми фали темава и друшките :*

На Mia Fuentes, Presrekna, TarantulaA и 22 други им се допаѓа ова.
  12. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.706
  13. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Само да те утешам за фиброаденомот,дека е бенигна циста и биопсијата е повејќе непријатна од болна. Не е многу болна,да го извадиш е најдобра опција затоа што расти. Ти го пишувам примеров од мајка ми,4пати вадеше фиброаденоми на иста дојка. Одговор доби дека организмот и е склон на создавање фиброаденоми. Болат при допир и неа ја болеа. И штом боли не е страшно (така викаа.)
    Гледам и мене градиве ми се грутки цели. Што од доење,што од хормонален дисбаланс а и генетика тука ако сум се метнала на мајка ми.

За бебе ке ве изненади кога очекувате најмалце:). Овој клише муабет додека не го почувстував на своја кожа превртував очи...:rofl: Син ми е чекан 2 и пол години како за инает никако не се правеше,затоа второво од одма:rofl::whew:. Може дека не очекував (не сакав да бидам бремена) затоа и се фати.
    Општо не сакам да сум бремена,сакам бебе но бременост не:whew::shake:.
    7ми месец за една недела ке бидам,навистина ми летна времево но се само мислам како ке бифе што ке биде.

Син ми е во наајнапорната фаза. Некој 9ти скок што ми доаѓа да скокнам јас!
    Неможам да му погодам ништо. Па научи да цвика само да плачи. Отвора секаде. Прередува по негов вкус. Трча не застанува. Активен е цел цен. Многу. Нејќе да си игра со ништо. Сега открива кујнски елементи. Па во шоља фрла работи и брца со раце:nod::?:. Во двор кај мајка ми сладолед му дадов. Демек ке се радува,он зема мака во песок па во уста:worried:(facepalm) а и што да очекувам од едно 15 месечно бебе?:angel::)

И ова време сум мртва уморна.:drunk:

На Mia Fuentes, Presrekna, Milaаа991 и 24 други им се допаѓа ова.
  14. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Ајде бе па ти малку позитивни мисли, ху ха :rofl:
    За некој месец ќе ти биде бетер :emo:

На FreeMind, Happyinlove, emkaemka и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Добро утро мајки.

Да ве поздравам директно од спална, синко уште спие, јас уживам во тишината, го гледам дечкото и не ми се верува колку брзо порасна.
    5ипол год. а сеуште спие како бебе, рацете кренати нагоре, па се врти и во сон бара да ме гушне :inlove:

Синоќа не спиев воопшто убаво.
    Вчера ми се јавија од болница да ми закажат за операција на синко, не дека не беше очекувано, бевме договорени уште од фебруари дека ќе ми се јават тие кога ќе има слободен термин.
    Ме загрижува што баш сега сме во незавидна ситуација, јас бремена со не баш нормална бременост, короната дополнително стресови ствара, треба во друг град да одиме и да биде придружен само од едниот родител :envy:
    Треба на малиот и родителот што ќе го придружува брис за ковид да ни прават, ќе биде во болница неколку дена и кога веќе еднаш ќе биде заспиен ќе го ,,средат,, и другиот проблем :sweat:
    Со едно заспивање-два интервенти :worried:
    Мм вика тој да остане во болница, мене срце не ми дава, треба да се консултирам со гинекологот, ако ми дозволи ќе бидам јас кај него, леле стварно тешка ситуација.

Другото стандард.
    Дете вози точак без помошни, тоа што колената ги дрцнува ич не е проблем, среќен е многу и со душа чека секоја вечер да оди да вози.
    Јас сум ок, има денови и не баш сјајни ама се издржува, имам страв од предвремен пораѓај и со нетрпение недели бројам (facepalm)
    Мм е прича за себе :D човекот стварно не знае да седне, деновиве е преокупиран со промена на плочките во кујна 8-|
    Станот го купивме и реновиравме пред точно 1 година, тогаш се договоривме дека подот во кујната е ок и не го менуваме, останатиот простор го наредивме ламинат, еве сега дојди да го видиш, не го бендисува и крај.
    Си сака промени човекот :D го здрмаа предизборните кампањи :rofl::rofl: за атер на нив малку промени во нашиот живот.

Касниме со доручек.
    Да будам дете и денот може да започне.

Убав ден мајки, гушкајте ги малите и уживајте во топлите денови.

На Cka, Mia Fuentes, Presrekna и 24 други им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.272
    Јуху!

Ако видите дете 4 годишно со фул опрема како вози точак, моето е. Штитеници, ракавици, шлемер (кацига така ја вика), со сите салтанати. Божем каскадер е. Циркузи! Вчера му ја донесов кацигата и божем за стариот точак, маж вика одиме нов да купиме! И отидовме. Смејурии!

Денес и е роденден на првата моја среќа, полни 10, многу сум среќна. Боже кога порасна, девојка е. Само да има памет у глава оти почна да прави бељи веќе, ја штракна паметот. Спремни сме со сите салтанати за вечер. Едвај чекаме.

Туку јас и официјално си се вратив на работа, маж си е дома, не оди на работа, јас си отидов сама. Ме праат будала ама ми е гајле, мене совеста чиста ми е. Кога ќе почне пак со работа ќе си седнам пак дома, до тогаш ќе работам. Само соодветно заштитена и немам гајле.

Многу немам за фалење, тоа е. Убав ден!

На Mia Fuentes, Presrekna, Kaetana и 20 други им се допаѓа ова.
  17. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.472
    Допаѓања:
    183.655
    Добра вечер мајки :yawn:

Вчера запознав една девојка на лулашки. Некои луѓе едноставно имаат посебна аура околу нив. Шират некоја необјасниво убава енергија. После нив, оставаат некое чудно убаво, лесно чувство. Се надевам ќе ја сретнам пак. (fingers)

Девојкава моја пак, обожава лулашки. Најгласна е. Од возбуда само си писка. Си писка таа со месеци веќе, па по дома ни е секојдневие. :lol:
    Јас сум единствена што прво ја гланцам лулашката, а потоа ја седнувам. Алкохолни марамици, безалкохолни, па суви. Тата мата. 8)

Почнав пак да се плажирам оти ми падна бојата. Изнакупив бели фустанчиња, па мора да направам тен. :wasntme:
    Почнува да ме фаќа еуфорија за роденденот од бебушка, а друшките од генерацијата ич не коментираат. :envy: :D
    Не ми се верува дека помина цела година. Божеее... Сеуште има моменти кога се прашувам со што ја заслужив? Бескрајно ја сакам. Шашаво. Хаотично. По малку лудо и многу љубовно, би ја опишала оваа година.
    Среќа пак, ја имав неа, мојата многу реална оска околу која неуморно се вртев цела година, иначе целиов овој карантин/ковид19/пандемија период не знам како ќе го поднесев кога ќе ме мавнеше депре. Вака немав кога многу да му ја мислам. ]:)

@azelea ненамерно сум те испуштила минатиот пат, прости. Со лесно до крај и со второто стомаче. :) :f:

Поздрав мајки. :hai:

На Mia Fuentes, do-re-mi, Puffy2019 и 27 други им се допаѓа ова.
  18. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    Добра ви вечер!
    Не сум активна на темава бидејќи немам време. Го заспав бебушот па си реков да пролистам низ темиве.
    Конечно мир, во скок сме и тоа најјакиот, господ нека ми дава сила, ако ова се издржи мислам дека се ќе издржам понатаму.. Скоро цело време сме сами со бебето по цел ден, маж ми работи 2 работи моментално таква ни е состојбата и мора. Го разбирам и него си доаѓа уморен, сака да одмори а бебе не му дава и тоа ствара дополнителна нервоза ама ќе истрпиме.

Ме фаќа некоја депресија т.е не е баш депресија тоа е така затоа што цело време сум сама со малото. Му викам на мм пред некој ден дека сакам да отидеме некаде само ние 3ца и здравје се договоривме за другата недела, едвај чекам. Му викам дека ми треба до мене да е, дека неможам се сама а и такво бебе се погоди сака многу внимание, ако не си до него се буни, неможам ништо да сработам среќа што имам машина за садови, перална и сушара, многу ми е од голема помош (препорачувам). Многу го сакам мм, му викам никој не ми е потребен моментално освен ти вика знам ама таква е состојбата. Еве денес ни го посвети цел ден нам, и подруго е дури и бебето помирно е.

Свекрва имам да, не живееме сами на различен спрат сме ама исто како да ја нема. Пред некој ден многу плачеше бебко си имаше мака кутрото и таа се симнува вика зошто плаче, да не му се јаде, да не е какано бла бла. Викам не му се јаде сега јадеше а таа му вика на него кажи и на мама уште ми се јаде мамо јас сум голем веќе (facepalm) леле како ми се идеше да и се раздерам и така немам нерви веќе да и речам жено 4 месеци нигде те нема сега ли најде да ми паметуваш, детето не знае дека има баба у иста куќа.. го зима плаче вика нели ме познаваш, е не секој ден си со него да не сакаш да ти се смее цц..срамота.

Пред некој ден отидов со малиот кај другарка ми, со количка 20 мин до кај неа, таман стигнавме влеговме внатре коа почна дете да вришти леле се покајав.. не смеам никаде да мрднам кај и да идеме плаче, ама такво си е детето што да правам. И викам доаѓај ти, кога сме дома не е таков. Чудно е.

И јас се изнапишував сега малку повеќе, ама ќе гледам да бидам поактивна и пократка :*
    Поздрав мамички :hug:

На Mia Fuentes, ALISA0000, mal.ecka и 22 други им се допаѓа ова.
  19. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    22.713
    Добро утро,изволте ☕,да тргне понеделнички.
    Дрнови летаат со брзина на светлината...што работа од дома,што со дете...Темпирам момент да нема гужва на лулашки,па да го носам... Се научи сам гаќи симнува,сам ги облекува и мочка н а шоља.Нокширот треба д а го мавнам:) Количките викендов ги чистевме и спакувавме и се тргнавме во подрум.Дете ми порасна,затворивме едно поглавје.Карамел моја,како брзо ми расте <3
    Се одјавувам....се читкаме

На Mia Fuentes, Ano, Monella и 16 други им се допаѓа ова.
  20. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    Дојдов да пишам ама читајќи ве помина времето, па морам да сум кратка. Бебе заспа прва дремка и имам околу 2 часа да фатам по дома бидејќи потоа морам да сум кон неа сконцентрирана. Прав Дени напаст е.
    Да ве прашам искуство со делимано мултикукерот 20 во 1 искуства?
    Мм ми го зеде. Некои рецепти, начини на работа. Упатството му е многу оскудно.
    Ве поздравувам, со лесно на новите мешиња, и побрзо да ве дарува Бог тие што си сакате

На firequeenn, Mia Fuentes, Ano и 14 други им се допаѓа ова.