So lesno neka ti e,ic da ne se plasis,stom jas minav,ic da ne se sekiras,ke mine sekoj. Me nemase podolgo vreme,vreme si tece,nesto ne mozam da se organiziram so bebus,saka vo raci,a tezok e,ne znam veke.Me bolat kaj zglobovite,ama tuka se babi i dedovci ke pomagaat Lele mi se pusi cigara,ke puknam,nekogas na nervoza me tera sto ne mozam da zapalam.A mi treba vo nekoi momenti,ke puknam.
Колку убав ден! Бев прва смена на работа, па ја чекам малата да стане и обавезно ја носам во парк. А дома кој ќе чисти, работи, пере, бриши прозори?!?! Ми плачи станот за некоја јака генералка, ама за тоа ќе морам да ангажирам баба да ја шетка малата па јас слободно да работам низ дома. Онака површно со пребришување, усисивање, раскревање секојдневно се маткам, ама си сака веќе јако чистење, пролетно, со кревање мебел, средување плакари... Ќе биде и тоа, ама ете ме фаќа паника понекогаш кога ми се насобира повеќе незавршена домаќинска работа низ дома. @LaDyDoLl го започна муабет за хранење деца додека играат па сакам да искоментирам. Истово го имам забележано и јас, првично сум против тоа, затоа што нели треба да научат дечките дека се јади на маса, дека се користи прибор, некоја култура во хранењето која мислам треба да ја стекнат од мали нозе. Но од друга страна пак знам деца кои јадат исклучиво занесени во игра, дали така се научени од мајките, дали стварно не постоел друг начин за да седнат и јадат еве не знам, па ако стварно хранењето преку игра е единствен начин да јаде детето, тогаш не сум до толку против. @Mari* Браво, имај лесна бременост! @24.07 Нека се нижат како бисери бели забчињата мали!
Uff kolku e ubav i soncev ovoj den! Bas se raduvam sto ide prolet/leto a so toa i vakvi soncevi i podolgi denovi ke se pobrojni Jas denes kaj majka mi na celodnevna,se qsetavme do preeska so kolickata niz ova moe staro maalo.Epten mi se naprai kejf.So merak si ja birav kolickata bas za vakvi prosetki.Ispadna idlicna inveaticija Inace si go obozavam moevo staro maalo.Vo to do lista mi e eden den da si kupime stan vo ovaa naselbaneli mora da se sonuva,inace sto e zivot bez sonista?!
Zeni, dali ve nerviraat majki sto na sekoj cas objavuvaat sliki od decata i pod niv napisano princezata moja, najubava sum, zlatoto moe, sonceto moe, vozduhot moj, mojot svet i nz drugo shto... Mislam razbirlivo e deka sekoj si go saka svoeto najmnogu, no ova e preterano... Se izvinuvam ako nekoja se pronajde...
Искрено не, добро имаше моменти кога ми идеа на живци но сега не ги веќе гледам ги инорирам, јас слики од син ми ретко објавувам што знам можеби јас не сум во тренд,Хахах.
Честитки и лесна бременост И јас не сакам многу лигушење. Со здравје да си јадите со запчето...нека се множат бели како бисерчиња. Околу јадењево Ве читам...мојата нема шанси да доседи на стол додека јаде....и јас сакам да седе и да си јаде на маса со нас, ама со сила убавина не бива. Ако знае некој начин нека сподели .
Добар ден мами. Одамна немам шкртнато ништо. Деновиве се пресликуваат, секој нареден наликува на предходниот. Не сакам да ми е вака ама најискрено ми фали онаа слобода од порано, ми фалат попладневните седенки со мажето на балкон, ми фалат интимните моменти со него, се ми фали. Толку сме уморни исцрпени и двајцата што немаме време ни за муабет . Ама сами си го бараме, ко да не ни се доста обврските со синко па и ни текна реновирање на дворот Синко заспа, јас да поставам масата, ќе дојде маже од работа, се надевам ќе каснеме бар на раат бидејќи и тоа во брзање ни е. Се тешам само дека кога ќе потпорасне полесно ќе ни е .
Auuu pa ne da me nerviraat,kako samo tie da imaat deca,ili pak aj stavi mi like,aman,mali deca,pa i goli na fb gi stavaat be,cccccc E fali,kafence,cigarce na raat,ama pa kojznae kolku vreme sme sami,pa i od toa dosaduva,se sami,ke posedevme eden cas na terasa i tolku sekoj na svoja strana,se ai ima svoja ubavina i se si ima svoe vreme
@Mari* со лесно бременоста Цел ден ве читам за тоа што сте пишувале вчера. Ние неделата ја искористивме за една мини екскурзија шетавме до едно преубаво место па после и да ручаме седнавме бебето си уживаше во количка а батко се изнатрча со мм. Денешниот ден ни беше ист како и сите други се едно та исто и со душа чекам да дојде 3 саат да си дојдат мм и син ми. Од сабајле сакав нешто да пишувам ама сега врска немам што беше ☺
I mojava ne sedi mirna ako ne ja zalazam so crtani i p3snicki. Ne e niova pravilno ama ednostavno ne mozam da ja zadrzam na stolce poveke od 5m. Inace nokeska golemiot mi kaci t, bo spienje prefrli raka da me gusne i se razbudiv od sto ki bese zesko raceto. Spiese ama bese topol i disenjeto odma mu go poznavam. Meram 38.5 pa se razbudi piese sirup zaspa sabajle utop mokar stana. Nema kaceno od togas samo potkasluva i vo pcijjata mu se gleda deka ne e naj dobar. Go prativ so baba mu brisevi da zemat pa da vidam utre rezultatite ako se negativni. Ama 95% sum sigurna deka ke ima nesto skoro pola oddelenie se izredija so streptococi virusi sarlah sto ti ne. Se mislam i sipanici da ne se komsiceto ima a 2 dena pred da mu izbijat bese kaj nas. Samo malovo da ne se isporazboli od nego. Ne mozam nikako da gi odvojam se po brat i trca cel den.[/QUOTE]
Еве ме пак,со подетални информации Стигнав денес и на гиниколог да појдам Си се запознавме со точката моја 5 недели сум бремена и се надевам овој пат ке издржиме до крај После онолку инфузии,аналгетици,антибиотици и се е во ред засега,од тоа и најмногу се плашев Фала ви мајкички на сите,радост голема е Беба како за инат ми се изнаплаче денес Само враце бара,среќа па не е тешка многу иако морам максимално да се пазам Од утре ке морам и се инекциите да почнам од сега ме болат нозите кога ке помислам Ајде мами на чајче,од сега нема повеке кафе за мене
https://forum.femina.mk/threads/Совети-искуства-од-мајки-за-бебиња-од-0-6-месеци.14795/page-859 Совет?
Секогаш ми се погодуваат над мене да седат ненормални, растурени банди! Значи не знам кај се најдоа сега и овде во новава населба кај што се доселив. Сакам очи да им видам и да прашам " Добро бе, имате сè уште врати дома?! " значи како земјотрес да има секој ден-СТРАШНО! @Mari* ааа со лесно женче! Туку ууу да ве прашам, идеја за подарок за прв роденден да ми дадете? Што вас ви се допаднало што ви донеле за дечињата?
Majki me nema bas na forumov, malku guzvi trcanici, tuku vcera koga se odmolzivav, zemav toa pumpata racna, ko za belja, I op krv protece... ne mnogu, prvo malku sveza krv, pa posle I rozenikavo mleko. Se izvadiv od pamet, n probavda se smiram deka mozebi e povreda od pumpata. Denes bev na ginekolog, me ispipa, vika ne osekjam nisto, ili ne sakase da mi kaze, pa me prakja na eho... pocnuvam da se plasam. Me interesira koga doite nekade okolu ili pod pleska osekjate li bolka, ne sekogas ama ponekogas??? Se plasam, iako si vetiv deka sto I da e, a se nadevam nema da e nisto, nema da se deprimiram I da pagjam ke se boram, imam za kogo. Stiskajte palci se e da e vo red! Beba spie, jas koj znae koga I kako???? Pozzz
Поздрав мами. Ние се комплетиравме, се врати мм. Мали бегаше од него првите 10 мин. Се гледа му се радува, ако па како да се пази, измешани емоции, и се пика во мене. На големиов па ептен тешко му падна. Јас сум ок, се нервирам многу на килажа ставам, а допрва ми следи финалето. А не јадам нешто премногу и претежно здраво се хранам, добро порок ми е сладолед. И со првата бременост се здебелив 17 кг, ама со оваа изгледа ќе бидат повеќе. @Mari* со лесно срцка, со арно и убаво. Пази се малку овој првиот период. Да може некоја баба да ти допатува на почетокот бар, колку толку да те одменат. @kelebeim*** зависи кај кого наброденден, дали фамилија или пријатели. Ако е фамилија ја би пари. Кај син ми на род. И крштевка бевме само најблиските и сите пари му дадоа. Ние сите пари му ги орочивме и нека му стојат еден ден убаво ќе му се најдат. Да беа поклони или реквизити од типот на столче, точаче ќе ги користевме уште малки и толку. Ако се пријатели можеш некоја убава играчка, со нешто облека. За објавување слики на фб или за ранењето по игротеки мене не ми смета. Јас ни едно, ни друго не правам. Ама секој нека си функционира како мисли дека треба. Ние кога треба да одиме на роденден јас пак пред да одиме го најадувам убаво. Знаете зошто. Незнам таму што ќе ме најде. На последните два родендени немаше храна, само грицки. А син ми ако е гладен станува нервозен исто ко да му се спие и тогаш што ќе правам. Вака нека е сит, па таму грицкал или не не се замарам. Мали спие од осум. Беше кај баба и цел ден трчал во двор и го донесе мм заспан. Сега ќе видиме дали ќе тера до сабајле или ќе имаме журка ноќеска.
Добро вечер женчиња! Јас конечно деновиве да успеам да најдам време да седнам малку раат и да напишам нешто. Среда е младенци па ќе имаме гости, мораше една чистка низ куќи да се направи, да се испазарува, за утре остана салатите да ги направам, кифли и слатки порачав, на денот ќе ја испржам рибата и така. Посно кога е е малку потешко за спремање, некако без сувомеснато како да ќе ми е празна масата Скоро сите од гостите ми се јавија да ме прашаат што сакам да ми купат, а пак мене ептен ми е незгодно да си кажам, така да сигурно ќе добијам еден куп дупли работи што ќе се чудам каде да ги сместам Бебуш утре полни 3 месеци, деновиве е многу плачлив, преку ден не толку, ама навечер не можеме да го смириме, бара и да цица почесто на саат-саат ипол, немаат време градиве да се наполнат па уште толку се нервира. На мм не можам да му објаснам дека е скок во развој и дека ќе помине за кратко, запнал дека бебето е урочено и сака да го носи да му пребајат. Се караме секој ден за тоа, јас не верувам и не сакам да го носам бебево уште мало по бајачки, но не можам да му докажам, и нему и на неговите. И така мами, да ѕирнам јас и низ другите теми оти којзнае кога пак ќе имам прилика да седнам. @Mari* честитки, со лесно да си ја износиш бременоста! @24.07 нека се нижат ко бели бисерчиња, без мака сите да си ги извади.
Добро утро мајки беба спие,а јас успеав во мир да испијам едно кафе.Ја сакам тишината,да сум си сама и онака без вискање и 100 пати да бидам прекината да испијам кафе или да доручкувам.Ми фали мир Инаку беба душа ми извади во 11 си легнав покасно си имавме романтична вечер со мм,а бебуш како на прсти да си гледал о 2 саатот кукурек.Па кога фати да беснее во креветот, ми се идеше од прозорот да го фрлам.Не знае да преспие ноќ Сеќа сега со градинката троши енергија и се преморува.Ама жени вчера беше ептен страшно.Оставија неколку дечиња сами за прв пат и душички се отепаа од плачење цел саат додека да им се вратат мајките.Негувателката викаше да се обидам со синко мој да пробам да го оставам во Средата.Ќе биде плачки и страшно знам @Mari* честитки за бременоста и браво за храброста што сте се одлучиле за второ бебуле со помала разликаКОлку разлика ќе бидат со големата дада? Мене уште ми фуфка и не можам да се одлучам за второ викам ова да потпркне, да е неколку години,па после.А, мм како што е за второ, ако му дадам зелено свело одма ќе се фати со работа Убав ден жени
@Mari* не стигнав вчера да ти честитам,со лесно да ти биде бременоста. Уф сабајлево добив и се ме боли,како скапана сум.Што убаво временце,синоќа со ќере излеговме со точачето низ маало да прошетаме па се сретнавме со другарка од градинка па испадна до Бисер да отидеме,после дома миење и само млеко сакаше дека најадена беше и во кревет,ама синоќа нешто во сон ми списка наеднаш од памет не извади,изгледа петките ќе ги вади,така и се случуваше и претходно кога и растеа забите.