Мајчински муабети (не е за барање совети)

Discussion in 'Бебе' started by slobodka, Apr 30, 2016.

1. zuto

zuto Форумски идол

Живи здрави @tincemajmunce , еве сме во Охрид скоро два месеца веќе (со две мали паузи). Растеме, се чуваме... Немам баш време да посветам на фемина, особено не на поактивните теми. Простете.

Ново нешто има на повидок кај нас, ама не би сакала да зборувам предвреме. Ветувам дека прва прилика штом има некој позитивен одговор одма ќе ве известам овде.

Поздрав мајки и многу ми е драго што не ме заборавате. :)

2. coconaut

coconaut Популарен член

@azelea :hug:
    Баш ми е мило што се сетивте на мене.
    Живи здрави сме фала богу, 18 месеци си направи синко, трча, лумпува, растура, а колку се плашев дека нема да прооди :D
    Од понеделник сум официјално на одмор, а после празникот ќе одиме на море.
    Во последно време сум малку тажна, бидејќи син ми се помалку е поврзан со мене, често заглавувам на работа до касно и могу малку го гледам. По цели денови е со баба му и дедо му, се приврза ептен за дедо му особено, па почна дури и да ме брка со раката кога ќе ме види, не сака ни да го успивам веќе :(
    Знам јас сум крива,ама мора да се вади лебот некако.
    Инаку ме излажаа попустиве, си ги потрошив парите на партали :D
    Поздрав мамички, кој е за ладен нес, мутен нека повели :*

3. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Бебац квичи во кујна пред фрижидерот и си мести магнети јас му ги изгрицкав смоките а беа отворени за него .По дома инаку по цел ден прегеска и викам на мајка ми ајде кога ќе месиш нешто трсто ми се каде хо испративме зет ти на печалба и завршиа тие печивата. Таа се насмеја и и рече ете зетот си го поштувам.
    И тоа е реновираме цел спрат а синко е со моторчњ во газот 24/7.

Girl-Rabbit, eli25, Kaetana and 3 others like this.
  4. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Majki maliot mnogu ckrta so zabite, sega deka ima poveke i novo mu e ili neznam ama epten na zivci mi ide toa se ezam, ne prekinuva. Dzabe mu zboram ne razbira mal e. Kako da go oducam?

5. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Nikako :)

Mari* likes this.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Gotovo, zavrsi. Taka trebalo da bide. fala vi na podrskata.
    @Mari* pobrzo da ozdravi malata.

eli25, Espadrila and Mari* like this.
  7. Mari*

Mari* Форумски идол

:hug: :hug: немој да се разочаруваш ;(

8. flower30

flower30 Форумски идол

od sto bev preplasena od kiretazata nemav vreme da razmislam za toa malo sto nemase sansa. Taka trebalo da bide. Fala mu na Gospod za malata sto mi ja dade, sto imam edno prekrasno srce inaku neznam kako ke preziveev. Ama toa e. Od utre nov den, novi predizvici....

eli25, Kaetana, MissDior and 4 others like this.
  9. joy1

joy1 Форумски идол

јас правев исто киретажа во Систина
    ке те успијат целосно ништо нема да сетиш

жал ми е но така ете требало да биде

M&M, girl-miri, eli25 and 2 others like this.
  10. flower30

flower30 Форумски идол

Fala ti, pomina se. Sega se vrakam doma. Taka e, pametam deka istoto go pomina. Toa e, "zivot ide dalje".

girl-miri, danichap, eli25 and 3 others like this.
  11. alana

alana Популарен член

И мојата чкрташе, ама сама од себе прекина.....период некој и беше...да те утешам.
    Ох, @flower30 , не се разочарувај..гледај напред само.
    @Mari* побрзо оздравување на малата.

Да ве поздравам само :hai: и одам во кревет.

eli25, flower30 and Mari* like this.
  12. eli25

eli25 Форумски идол

Здраво мами. Само што се вративме од преглед, синко напреднал 60гр за 3 дена и ептен сме хепи:). ни намалија дохрана,добар си е иначе. Тато го пративме по релаксатор и уште едно креветче, станот ни е на 2 ката па горе имаме дрвено долу одлучивме монтажно за преку ден во дневна. Дојде мајка ми направила цакум пакум за пола саат па сега пиеме кафе дури нана бебе. Надвор мн. топло :(

snegulkata, kuc, alana and 20 others like this.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

јас уште се влечам по пиџами и со кафе во рака.Вчера цел ден помина во вожња и шетање па денес сите сме мамурни.Во план ништо друго сем чистење по дома и бањање .
    досасно знам...

snegulkata, kuc, alana and 9 others like this.
  14. Kaetana

Kaetana Популарен член

Ние патуваме. Се возиме со воз накај аеродром. После летче... и домче... или одморче. Не знам која ни е домата. Се чудам како некултурата глобално се шири како чума на 21-от век. Вагон за точаци и колички. На седиштата ранци. Не ги тргаат. Ние со куфери и со дете... гајле им е. Многу ме нервираат такви моменти. Ама многу.
    Втор воз. Стоиме. Точаците секогаш имаат предност пред дете во количка. Катастрофа.

Инаку добри. Се дупнавме од работа периодов, затворав проект, ми се закачи газдата да го прегледа.. наоѓаше забелешки. Јас културно молчам и не кажувам дека така ми било кажано да направам. Се чудам. Толкаво его имаат, што секогаш се стремат да кажат мислење што е различно од приложеното... дури и самите тие да ти кажале така да направиш. Ама поминало време, заборавиле. Но егото и паметувањето никако не го забораваат.
    И јас имам многу што да кажам.. само немам уште начин. Ми фали уште некое време.

Еве сега "ќе одмориме" две недели. Се плашам колку ли поуморна ќе се вратам... распоредот набиен, 7 дена на располагање, и уште три пати по толку луѓе за гледање... и не се работи дека морам - сакам да ги видам! Што ќе биде.. ќе видиме.

Ве читам редовно, само едвај скубнувам време да куцнам збор-два.

Многу ве поздравувам!

@Mari* како сте? Се надевам подобри. Еден совет - од некој кој претходната година скапа по доктори со малата тука - биди подрска. Кажи си што мислиш. Ич да не ти е гајле. За твое дете се работи. Имам пријател тука што работи во болница и истото ми го кажа - додека ќутиш.. ништо. Дрско и ич да не ти е гајле. Што требало.. детето да се онесвестува за да го донесеш? Ма ајде... носи го и ич да не ти е гајле. Оти да.. ретко се случуваат работи.. ама не дај боже.. да

kuc, green.eyes, alana and 19 others like this.
  15. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Убав ден и од мене.
    Со синко уште рано рано си отидовме до црква, го причестив со мали натегања, но бидна.
    Во план беше да тркнеме до Аква парк, ама де меше го боли, де му се кака, де не е весел, реков ај денес одмор дома. Викендов сами, раат ќе се дише, старите заминаа на планинарење. За денес ручекот се изеде, печена полнета пастрмка, за вечер мм спомна да го подизнесеме до град детево, но прво да одмориме убаво, зашто ако верувате од гости веќе ми е преку глава.
    Ај дури спијат маживе, додека е штама, да мигнам и јас малку.

alana, Kaetana, Mari* and 3 others like this.
  16. chocolade

chocolade Популарен член

Здраво жениии, како сте?
    Малава сега заспа, па си сварив кафе малку да се опуштам.
    Зачистив малку денес. Останатото утре нешто јас нешто мм. Денес ништо не ми се прави.
    Кај баба ми сме на ручек па и таа обврска ја немам.
    Вчера и купивме патики на малата во рамстор, искористивме попусти :)
    Друго интересно да кажам немам само да ве поздравам :)

alana, Kaetana, Mari* and 3 others like this.
  17. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

alana, M&M, Espadrila and 3 others like this.
  18. tarantula

tarantula Популарен член

Jas okupirana so pomen,moite problemi i totalno izumiv deka nareden vikend odam na odmor..E ke mi bide zbiena agendata nedelava,ama ako za ubavo da si se spremam:) samo da ne zaboravam da zakazam depiliranje:))
    Ee prv odmor so bebe ke mi bide,kolku sum srekna tolku i podisplasena:) Ama poveke srekna sum:)
    Denes kaj majcicka sum si,bebe zaspa kafe ke si pieme.
    :hug:

alana, tina-63, Kaetana and 2 others like this.
  19. augustd

augustd Популарен член

Hi, Hi женички.
    Јас само што се вратив од одмор, добро поминавме со мојата бушавка, уф колку ја сакам со тоа локните чудо едно. Луѓе, се фати, се исправи првпат и одма чекорчиња сама направи.
    Бестрашна е значи, на мама... Нешто и на мене да фати.
    Додека ме немаше имав дома нешто мајстори, па свекрвичка ни оставила да чистиме по нив, фала и, душичка е, нема што,не ко други свекрви да зачисти, а боже сачувај дете да причува. Ако, барем градинката не чека.
    Детево почна да заспива касно и сите дена ми стануваше во 4 и брблаше до 6:адеее, шљап шљап шљап, дај дај.
    Шљап шљап рецитира од една песна "волим кишу малену" па го поврзала со бањањето, а друго да каже не и текнува уште. Се тешам мала е за да збори. Ни мама не и е нешто омилен збор.
    Ај да се фатам за машини пуштање, доста реметам по форум.
    Поздрав мамички убави.

alana, BirMelek, tina-63 and 10 others like this.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Pomina najstrasnoto, neznam zosto ne ja osekam taa bolka od zagubata ili po nekoe vreme ke me udri po glava. Sega osven fizicka bolka ne osekam nisto. Izgleda od site problemi "mi otrpnaa" cuvstvata.

Odmorot vo Grcija neuspesen, pa vikame ako moze bar do Ohrid da ja odneseme malata, ke se raduva mnogu. Jas sekako nema da se banjam, ama bar ke smenam okolina i mislam ke odmoram malku.
    Dosta bese negativa od mene,
    Imajte ubav vikend