Медицински факултет

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 24 ноември 2010.

1. nyny

nyny Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2020
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    47
    хахаах ама ако не се полага практично тоа е сосема друга приказна, се збунив целосно сега, ама мислам дека треба да е исто за сите, така да мора да знаеме сигурно дали ќе полагаме на леш

На ElenaOfRivendell и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  2. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.399
    Веројатно 2 регии ќе раскажеме така..
    И онака 90% се раскажува теорија, на леш ситно нешто се покажува, некад па и ич. На тоа црно па не се ни познава нешто. :rofl::rofl:

На Lollipop_123, MeckaCia, kajl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.948
    Допаѓања:
    6.808
    Мислев на тоа дека ги нема тестовите, практичното е усно.

На kajl и ElenaOfRivendell им се допаѓа ова.
  4. Zahirr

Zahirr Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2020
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    3.656
    Сигурно ги имаат распределено лешевите од дисекционите сали по 1 у секој кабинет за да се прави помалце гужва и побрзо да завршиме

На kajl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Marang

Marang Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2020
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    343
    Дали може некој студент на УГД општа мед. да ми каже како се полага стручен испит после 2ра година?
    Дали е усно или писмено?
    Дали има одредени прашања кои се паѓаат? Или не се знаат прашањата?
    Ве молам итно ми е, фала.

6. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.399
    https://forum.femina.mk/threads/Универзитет-Гоце-Делчев-Штип.3179/page-184#post-5062469

Подобро прашај тука. :D

На Marang му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.852
    Допаѓања:
    41.136
    Дечки едно глупо прашање, ама библиотеката на институтот за анатомија кај е?

8. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    1.476
    Штом ке влезеш на институтот од лева страна прво е канцеларијата на проф.Живадиновиќ после неа вратата мислам дека е библиотеката

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.948
    Допаѓања:
    6.808
    Каде што чекаме постојано пред да полагаме, од лева страна.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Gregoriana

Gregoriana Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    130
    Да Ве прашам,дали после 3 година се полага пола од државниот испит ...сите испити досега со тест или усно ?па потоа се запишува 4-та година ?бидејки како што знам веке 2,3 години не се полага целиот државен после 6-та ..а и не ти даваат да запишеш 4-та ако не го положиш првиот дел од државниот после 3 година.

На ElenaOfRivendell му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.399
    Ко што имам слушнато тоа е укинато и само 1 генерација го полагаше и видоа дека е жива глупост.

На Waverly Raven и Gregoriana им се допаѓа ова.
  12. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    1.476
    Јас ова прв пат го слушам :o мислам дека се полага државен знам дека мајка ми ми зборуваше кога полагаа кај неа на работа а тоа на пола мислам дека од 3 за 4та треба скоро сите предмети да се положени ама за полагање такво мислам нема

13. Gregoriana

Gregoriana Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    130
    да,има како нема сум видела на страната на министерство за здраство ..ги има поделено во 2 групи на пример испитни прашања по анатомија со ниска и висока сложеност ..за хемија исто итн.и мислам дека се полага после трета па после запишуваме четврта.

14. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.948
    Допаѓања:
    6.808
    Не се полага, се укина тоа, прашањата се само оставени, не се тргнати од кој знае која причина.

На glosipgirl, Waverly Raven, ElenaOfRivendell и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Gregoriana

Gregoriana Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    130
    леле фала богу да не се полага уште тоа ни фалеше :inlove:

16. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.705
    Допаѓања:
    14.021
    После 6 година, се полага државен испит од лекарската комора за стекнување со лиценца за работа. Како шо имам слушнато не е нешто голема работа, бидејќи се плаќа, претпоставувам процедурална работа е.

На Gregoriana и MeckaCia им се допаѓа ова.
  17. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.399
    Правевме муабет со колешка околу изборниве предмети нешто па ми текна да пишам.

Секоја година по еден изборен е предвиден во програмата значи до крај на 3та треба 3 предмети изборни да имаме ислушано?

Во прва не земавме ниеден (рекоа нема место за ниеден изборен од тие што имавме право да ги слушаме и на крај испадна колеги дека сепак земале изборни и имало место, стварно не ми е јасно како :D) и дали во 3 семестар може да си земеме 2 изборни на пример, а во 4 семестар да не слушаме ниеден изборен и така ете 2 изборни да иаме во први 2 години таман според програма? :D

И да околу тоа дека испадна имало место за изборни предмети, како би знаеле кој предмет е слободен, кој не? И ако си пријавам у ајноу, може да ме одбијат да не го слушам на пример ако бројката е пополнета, а ние никаде немаме увид колку уствари се пријавени? :D
    Или нема врска, чим во ајноу пријавам, фактички ќе си ги слушам тоа шо сум пријавила? :)

На BlackMistery и Gregoriana им се допаѓа ова.
  18. MeckaCia

MeckaCia Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    1.476
    па преку ајноу се дознава дали има место или не единствено тој од хисто и анатомија прво се запишувате на список кај нив па после у ајноу на пример кај вас беше дезинформација за комуникации дека нема место демек се пријавиле претходно а врска си немаше јас си го пријаввив во ајноу и имаше место бидејки пријавив на почеток тие што покасно пријавија немаа место така да зависи која катедра и треба да се информирате кој изборен во кој семестар се слуша бидејки некои имаат земено предмет во зимски а предметот се слуша во летен.... а за тоа дали може еден или повеќе не знам навистина дали може повеќе би требало да може бидејки многу души не земаат ниеден во некој семестар па во нареден надокнадуваат

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.399
    Епа и ние сакавме комуникации и испадна немало место ама видов доста колеги го слушаат, стварно било дезинформација. :doh:

Од хисто и анатомија искрено изборни нејќам, доволно „истрауматизирана“ сум од нив и од редовните предмети, така да вакви некои сакам од социјална медицина или од психијатрија. :tmi::rofl::rofl:

Се надевам ќе има место. Ама па дека се слушаше во летниот семестар, изгледа ќе морам во летен семестар да го земам него. :D

Последна измена: 30 јуни 2020
    На BlackMistery му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Glowy

Glowy Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.948
    Допаѓања:
    6.808
    Дезинформација доаѓа поради катедрите, тие кажуваат демек има „лимит“ или „список“, (а на iknow постојано го има предметот), секој студент може да си го пријави без проблем и тогаш доаѓа да има многу повеќе од кажаниот „лимит“.

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.