Мед сестра е полесно, може вонредно, фармација не можи вонредно и е многу потежок, постои смер за акушерка http://medf.ukim.edu.mk/додипломски-студии/ Види си тука
Jaс за колоквиуми учев исклучиво томови, а за испит комбинирав Михич и томови, поточно одделот кај што полагав и поглавните лекции од томовите, останатото од Михич. Откако излегоа списоци, се водев по испитни од професорката, ама гледав горе долу да повторам колку што можам повеќе, бидејќи од секој оддел може да те прашаат.
Здраво, имам едно прашање, не знам дали е соодветно за овде ама би ми значело ако некој ми помогне. Прашањето мие дали некој има информации околу Универзитетот во Тетово на насока општа медицина како е таму, колкава е конкуренцијата на запишување таму, со колку поени се влага итн. Доколку има некој што учи таму или евентуално некој знае како е таму нека ми пише бидејќи се интересирам. Благодарам.
Zdravo. Sefot na katedra po interna medicina na nekolkumina studenti ni dozvoli da si izbereme oddel i kaj koj profesor sakame da polagame interna kako nagrada za redovnost na predavanja. Dali moze da spodelite so koj profesor ste imale pozitivno iskustvo?
Не верувам нешто да се направи бидејќи сте возрасни, не сте малолетни деца па да реагира школото. А за булинг, сопки, местење кај полош професор е све нажалост се почесто, пошо како инаку сите тие што не ги бива, би биле први. Главата горе и не се замарај. Гледај да не влегуваш во конфликти со деца на професори, ако вреѓаат само тргни се. А ако ти се во група, замоли во деканат за промена на група.
Дали може за патологија 2 деловите од проф. Башеска, Машки и Женски генитален систем, да се учат од скриптата одбрани поглавија? Како што гледам професорката ги има пишувано деловите.. Или треба од Робинс?
nekoj od 6ta godina ako moze da mi kaze, dali na kraj za diploniranje se potrebni site ocenki i potpisi vo indeks ili samo elektronski ocenki i site prijavi ? Fala
Zdravo, dali nekoj bi sakal da mi isprati fotografija od raspored na ispiti za prva, vtora i treta godina Opsta medicina Skopje, bidejki ne mozam da ja otvoram stranata na Medicinski fakultet. Vi blagodaram!
Ako moze da odgovorat postarite kolegi od kade se spremaa za testot i usnoto polaganje klinicko ispituvanje?
Za delot interna ima skripta od stipskiot fakultet, a za delot pedijatrija/hirurgija neka ti kaze nekoj sto znae bidejki jas nespremna otidov ama se snajdov
Од скриптите за Штипскиот факултет и за интернистичка, а има таква и за хируршка пропедевтика. Плус презентации ☺️