Менструални чашки и реупотребливи влошки

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од ladyySi, 29 март 2015.

1. ladyySi

ladyySi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    869
    Во последно време овие станаа апсолутен хит на интернет. Би ги користеле и вие?
    Pads-1.jpg picture_comparison_menstrual_cup.jpg
    Јас сакав ваква чашка да си земам за некој посебни прилики бидејќи нема опасност од труење на крвта ако не стигниш на време да ја смениш како тампонот, а и многу повеке абсорбира, ама никаде неможам да најдам :/

На cooll му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.351
    Допаѓања:
    200.687
    Ако сакаш од овие чашките, барај mooncup на ebay, ги има, околу 30 евра беа мислам. Вреди за секоја пара. Немам лично искуство засега, ама имам познаничка што ја користи баш mooncup веќе години наназад и е презадоволна. Директно од нивната страница не може да нарачаш, не доставуваат до Мк.

3. ladyySi

ladyySi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    869
    Некако страв ми е од на такви страни, не знаеш од каква пластика се правени и што се не содржат во нив. Сепак такви кинески непроверени можат и алергиски реакции и што уште не да предизвикаат.

4. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    И како се користат чашкиве? Прв пат гледам вакво нешто но сигурно е подобро од тампон

5. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    3.995
    Допаѓања:
    51.776
    Ја ставаш како тампон, кога ќе се наполни со крв ја истураш крвта и ја миеш и можеш пак да ја употребиш.
    Мене ми изгледаат интересно, би пробала ако ги донесат некогаш во Македонија, вака премногу замарање ми е да нарачувам.

На joy1 и fighter им се допаѓа ова.
  6. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.022
    Допаѓања:
    1.855

На fighter му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Gluposti vakvo nesto da stavam vo mene nema sansi,kako prvo voopsto ne mi izgleda ni bezbedno ni higienski 100 pati da prefatis so race duri da go stavis i namestis i mn grubo izgleda,poslem isto taka za vadenje mi izgledada tesko da ne objasnuvam vo detali kako mozi krvta da ja isturis lesno pri vadenjeto,pa poslem da go mijam?|( pak 100 pati da go prefatam i da go stavam ma nema sansi...
    Stojam pozadi toa deka tamponite se najhigienski i bezbedni,upotrebi frli nisto drugo ne prifakam,ova mene mi e cisto maltretiranje

8. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.763
    lele ovie caskive mi se mn gadna rabota |-) ne ne i ne, a pak vloski da gi peram i da gi koristam !!!!! nema sansi,najdobro e tampon, il vloska normalna vadi-frli i higienski i se a ne vakvi raboti.

9. The Doc

The Doc Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Девојки што мислите за употреба на памучни влошки за повекекратна употреба кои се перат и пеглаат на највисока температура и можат да се користат до 3 години воедно се еколошки? Искуства ако некој ги користи

10. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    455
    И јас сакав да прашам за влошките ги видов на фејсбук мислам дека се супер и инан голема потррба од вакво нешто, но 150 денари беше една а јас би сакала барем десет хаха има ли некаде поевтини?

11. Sunday-Rose

Sunday-Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    123
    Може ли да ми кажеш каде во мк најде реупотребливи влошки, инаку ти се исплаќаат и да се по 150ден, а каде би нашла поефтини искрено не знам, на почеток е “инвестиција“, али ќе ти се врати :D

12. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    455
    На google пиши платнени влошки треба да ти се појави објава од фејсбук кај што продаваат

На Sunday-Rose му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Anastasia9228

Anastasia9228 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2020
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    542
    Dali ste imale nesakani iskustva so tampon?