Во последно време овие станаа апсолутен хит на интернет. Би ги користеле и вие? Јас сакав ваква чашка да си земам за некој посебни прилики бидејќи нема опасност од труење на крвта ако не стигниш на време да ја смениш како тампонот, а и многу повеке абсорбира, ама никаде неможам да најдам :/
Ако сакаш од овие чашките, барај mooncup на ebay, ги има, околу 30 евра беа мислам. Вреди за секоја пара. Немам лично искуство засега, ама имам познаничка што ја користи баш mooncup веќе години наназад и е презадоволна. Директно од нивната страница не може да нарачаш, не доставуваат до Мк.
Некако страв ми е од на такви страни, не знаеш од каква пластика се правени и што се не содржат во нив. Сепак такви кинески непроверени можат и алергиски реакции и што уште не да предизвикаат.
Ја ставаш како тампон, кога ќе се наполни со крв ја истураш крвта и ја миеш и можеш пак да ја употребиш. Мене ми изгледаат интересно, би пробала ако ги донесат некогаш во Македонија, вака премногу замарање ми е да нарачувам.
Gluposti vakvo nesto da stavam vo mene nema sansi,kako prvo voopsto ne mi izgleda ni bezbedno ni higienski 100 pati da prefatis so race duri da go stavis i namestis i mn grubo izgleda,poslem isto taka za vadenje mi izgledada tesko da ne objasnuvam vo detali kako mozi krvta da ja isturis lesno pri vadenjeto,pa poslem da go mijam? pak 100 pati da go prefatam i da go stavam ma nema sansi... Stojam pozadi toa deka tamponite se najhigienski i bezbedni,upotrebi frli nisto drugo ne prifakam,ova mene mi e cisto maltretiranje
lele ovie caskive mi se mn gadna rabota ne ne i ne, a pak vloski da gi peram i da gi koristam !!!!! nema sansi,najdobro e tampon, il vloska normalna vadi-frli i higienski i se a ne vakvi raboti.
Девојки што мислите за употреба на памучни влошки за повекекратна употреба кои се перат и пеглаат на највисока температура и можат да се користат до 3 години воедно се еколошки? Искуства ако некој ги користи
И јас сакав да прашам за влошките ги видов на фејсбук мислам дека се супер и инан голема потррба од вакво нешто, но 150 денари беше една а јас би сакала барем десет хаха има ли некаде поевтини?
Може ли да ми кажеш каде во мк најде реупотребливи влошки, инаку ти се исплаќаат и да се по 150ден, а каде би нашла поефтини искрено не знам, на почеток е “инвестиција“, али ќе ти се врати