Здраво девојки. Јас претходниот месец добив на 7ми сега на 10ти. Ми траеше до вчера. Вчера сабајле. Денес воопшто не ми течеше и прееска ме направи лом обилно искрварив а сега имам и мала болка. Дали е нешто лошо?
Здраво девојки. Деновиве, мислам веќе еден месец сум многу исплашена бидејки мајка ми доби 2 пати во еден месец и можеби крварењето и болките и траеа 10 денови. Беше на гинеколог и тој и рече дека има цисти и и даде терапија за да и испукаат цистите, откако се стабилизира беше повторно на гиниколог и тој и рече дека цистите пукнале и дека се е во ред но и рече дека на претходното ехо видел задебелување на матката но мисли дека не е ништо сериозно но и рече да оди да си земе брис.Откако беше на гинеколог по 7, 8 денови пак доби а и цело време и се јаде благо и ја боли грбот. Јас сум многу исплашена и незнам што би можело да биде. Дали и некоја друга има таков проблем или сличен и да споделите искуство.
Требаше да добијам на 16ти, но еве добив денес, на 13ти. Денеска ми е 25ти ден. Минатиот месец имав смртен случај на блиска личност, бев под голем стрес. Плус ради проблем со половината испив многу аналгетици (вентори и бруфени). Можно ли е да ми подранило ради овие причини? Ми се случувало на 27миот ден да добијам, на 25ти никогаш. Знам дека е нормално од 21ви до 36 ден, но еве јас сум паничар невиден Да напоменам и дека бев 10 дена на електротерапија.
Немаш место за паника.. Секој организам различно реагира, твојот на овој начин, на друга ќе и касни 3 дена...
Ти благодарам, се подсмирив малку. Инаку не ми тече крв, туку само како потемно накај кафеаво. Дали ова се смета за менструација или кога ќе почне црвено од тогаш да сметам?
Добив циклус сега на 14(обично немам обилно крварење и ми трае кратко по 3 4 дена максимално)Денес лежејќи осетив како да ми потече нешто додека отидам до тоалет насекаде крв по мене..Почна стомакот да многу да ме боли,половината,осетив омалаксаност.Имам обилно крварење што ми е чудно никогаш не сум крварела толку за време на циклус...2 влошки мењам за 2 саати крвта е црвена неј темна како менструацијата...Нити пак мириса на менстриација...Незнам што може да ми е ....Сериозно малку сум исплашена......
Здраво девојки би сакала да поставам едно прашање во врска со темата.Вака претходен месец добив на 29септември мо траеше три дена,од како ми заврши имав одност и ради некоја сигурност се напив апче ден потоа веднаш по односот.Десетина дена потоа прокрварев така,не ми течеше многу знам беше со некоја кефенушкасто—темноцрвена боја.Неколку пати ми се има сличено така знам дека ми било од стрес.Но еве овие денови повторно имам симтоми како да треба да добијам(доколку не прокрварев околу 10ти деновиве требаше регуларно да добијам). Ве молам кажете ми совет што да сторам затоа што сум страшно напната,во паника незнам ....
@Nattee@ апчето ден по однос ти обезбедува некоја сигурност дека нема да останеш бремена, но ти обезбедува и целосно разместување на хормоните. И неколку пати да добиеш овој месец нема да е чудно. Совет- Оди на гениколог. Нека ти препише друг начин на контрацепција.
Ништо,се јавив на лекар и ми кажа доколку не ми престане до утредента да отидам.Ако ми престане не е сериозно ништо веројатно претходно прекинета менструација.Па вечерта ми се нормализира утредента скоро и немав и не отидов.
Здраво сакам да прашам имав добиено на 16 и нормална мњнструација а обично нередовна ми е и на 22 имавме односи со мм и сабајлево пак ми се повтори крварње...ме фати страв ова досега ми се нема случено плиз некое искуство совет
Pred 3 nedeli bev na ginekolog pravev mikrobioloski testovi i ginekologot mi dade vaginaleti, probiotik i apcinja sto se pijat 4 dena. Vaginaletkite gi stavav 9 dena i na 10 pocnav da krvaram, vsusnost dobiv na 14.06 i vcera pak ama ovoj pat premnogu krvaram (duplo poveke od obicna menstruacija) i parcinja ima, a bolkata ista e kako za menstruacija, smeniv klima dali ima mesto za panika
Zdravoo. Mi dojde na 14.06 i mi traese do 20.06. potoa na 29.06 povtorno mi dojde ...normalno kako i prviot pat a i kako stalno.. Nekoj sovet..iskustvo??blagodaram
И на мене лани кога бев на одмор два пати ми дојде,ми се поремети се од ладната вода 100%..Или од стрес не знам
Здраво девојки.. и јас имам сличен проблем.. Минативе 4 пати менструација ми иди на 2 недели т.е за рок од месец и пол 4 пати имав менструација Ќе одам деновиве на лекар секако, ама може да ми кажете до што би можело да биде? Многу се исплашив некако
Женски совет плис. На снаами овој месец добила Менструација и поминала после туширање пак и почнало да тече и имала болки, а отишла на доктор и и рекле дека имало циста дека пукнала и и дале капки за да прекине но не прекинало сеуште и тече многу совет некој? И☹️
Здраво... дали ви се сличило 4 5 дена после менструација кога се бришете после ВЦ да имате како розевко? Пред месец дена правев пап тест, докторот не се јаве значи во ред е. А и бев на преглед ехо во ред беше.. е сега мене пак ми е како страв?
Здраво,одприлика пред 17,18 дена имав менстурација и обично немам многу крварење,но сега ми дојде пак и веќе два,три дена имам многу обилно крварење,а претходниот пат кога ми заврши имав некој чудни болки во долниот дел од стомакот.Дали некој знае со што би можело обилното крварење да е побврзано?