1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација два пати во месецот?

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од tocka, 23 април 2010.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Од апчето е
    Ремети хормони, не се грижи.
    Се надевам ќе се среди следен месец

На Ilajla666 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Rebekaaa

Rebekaaa Активен член

Се зачлени на:
    18 мај 2022
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    35
    Vtor pat mi se slucuva imam krvarenje pomegju ciklusi bledi linii krv ,belo pranje so neprijaten miris epten I ponekogas ostra bolka vo dolen del na stomak ?na sto.moze da ukazuva

3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Да одиш на гинеколог.

4. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.341
    Допаѓања:
    26.167
    Еднаш годишно ми се случува мене од премногу стрес и обврски
    После то нормално ми идело.
    Најдобро да те види гинеколог

5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.590
    Допаѓања:
    79.160
    Инфекција, циста. Оди на гинеколог.

6. Soffyyy

Soffyyy Нов член

Се зачлени на:
    7 април 2022
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Zdravo.
    Trebase mesecov da mi dojde na 8mi a mene mi dojde na 4 oktomvri i seuste po malku krvaram veke 14ti den. Dali se ima na nekoj sluceno tolku dnevno krvarenje

7. Happier

Happier Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2021
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    Zdravo. Imav odnosi na 20 septemvri so decko mi, bez kondom, no ne svrshi vo mene. 2-3 dena posle toa mi dojde, normalno tocno do den. I vo oktomvri mi dojde na 21. Samo shto mi pomina, denes zabelezhav krv pak. Kako povtorno da imam ciklus a ne treba... Od 20 septemvri do sega ne sum imala odnosi nishto. Dali e mozhno da sum bremena ili pak samo si preuvelicuvam?

8. Zvezda.

Zvezda. Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2022
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    53
    Zdravo. Poslednite dva cikluci mi bea bolni i mnogu obilni. Isto taka i prodolzeni minatiot mesec 10dena a ovoj mesec 11 dena i toa posle 2 dena denes pak mi se pojavi so bolki vo stomak i vrtoglavica. Na treti den ispituvav hormoni LH i Estradiol mi bea visoki a na pap test imase prisustvo na HPV. Utre imam zakazano tipizacija i 4d eho. So dve dijagnozi sum miomektomija i endometrioza. Spremam dok za invitro ama so ovaa situacija sum zagrizena i isplasena. Nekoj iskustvo ...

9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.554
    За ХПВ мораш многу да го јачаш имунитетот, витамини, многу овошје и зеленчук, Алое вера гел, матичен млеч и мед, секако ова заедно со терапијата што ќе ти ја одреди докторот.
    Цедени сокови обавезно, смути, буквално колку можеш поздраво да се хранеш. Мајка ми одамна имаше ХПВ таа само на овој начин успеа да го снема. Сигурно има 15 год поминато од тогаш. Кај тебе ќе се види дали е ниско ризичен или високо ризичен. Што и да е, се е решливо, добро е кога на време се открие затоа е и тој пап тест, не се плаши.

10. Zvezda.

Zvezda. Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2022
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    53
    Да јас во принцип сум на здрава храна и природна сум и вегетаријанец и сум цело време со витаминска терапија како додаток во исхрана. Омг 3 , спирулина, ферозомал, Д3, центрум повеќе салати ме чуди од каде е поттикнато. Се надевам ќе се среди

11. Фани12

Фани12 Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2022
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    6
    Здраво. Во мај ми дојде на почеток на месец прв пат ми се случи не очекував да ми дојди по 15дена на 21мај. Месец јуни ми дојде на 29 ми заврши на 3 јули и сега повторно денес ми е втор ден. Што може да се случува?

12. Perenial

Perenial Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    9
    Дечки од што може да е добивање на секои 2 недели?

13. Zvezda.

Zvezda. Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2022
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    53
    Здраво читајќи се потсетив на мојот почетен проблем кога незнаев зошто ми е долг циклусот. Мене лично ми се поремети од Кломифен и Летрозол после нив февруари месец од циклус кој трае 5 дена почна со 9 дена и секој нареден месец повеќе веќе 7 месеци сум со циклус кој трае 13 дена обилно крварење, и едно неуспешно инвитро можеби од некоја терапија хормонска да ти е. Последниот преглед излезе дека имам аденомиоза и докторот рече додека не се оперирам ќе имам обилни крварења и долги циклуси.

14. Shalitra

Shalitra Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.980
    Како последица од доживеан огромен стрес, јас го имам овој проблем веќе некое време периодично. Имам долги и обилни крварења.... бев на преглед се е во ред со матка и јајници, примав хормонска терапија со дабростон, и ми помина но сега повторно се појави истово ;(
    Да не праела некоја од вас киретажа во систина? Да пише како е процедурата и сл?