Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. emilijakaraivanova

emilijakaraivanova Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    4
    dali nekoj moze da mi kaze za sto stanuva zbor koga imam menstruacija cesto mi se slucuva da mi ostatanuvaat parcinja koga se mocam nz kako da objasnam a nekogas i na vloskata imam takvi sto e toa dali e nesto seriozno ili....

На Dragana*Dragche и Cecko85 им се допаѓа ова.
  2. mjay-mjay

mjay-mjay Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2009
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    16
    nema potreba da se plasis toa si sosema normalno.

На Ciel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. skopjanka

skopjanka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2010
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    toa se samo grutki krv koi sto ispagaat.nisto ne e strasno. uzaivaj! ;) i kaj mene go ima istoto. ;)

На tigarche1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Meggy

Meggy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    387
    Тоа е од слузокожата која се лупи од матката за време на менструација, и најнормално е не се плаши ;)

На Osamena devojka, tigarche1 и vesevska им се допаѓа ова.
  5. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    i kaj mene e isto,normalno e toa,ne se plasi.

6. onegirl

onegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    5
    malku krv....

vcera na gakite zabelezav edna mnogu mala kapka krv.pomisliv sum dobila posto treba da dobijam denovive ali... posle toa apsolutno nisto. eve i od sabajle nemam.
    sto mislite deka bese toa malku krv vcera? mi se nema deseno vakvo nesto do sega....

7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.371
    Допаѓања:
    200.776
    Мило, не се грижи. Понекогаш, додека да „пробие“ како што ми вели мојот гинеколог, може да имаш капки крв на гаќите. И мене тоа ми се случува обично на првиот ден, или ден претходно, имам само капка-две крв на гаќите. Така што немаш гајле ;)

8. urnebes

urnebes Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    9
    мене ме интересира коолку време ви трае менструацијата, колку дена е нормално да трае и дали може да се намалат деновите или да се зголемат со тек на време???????

9. Rossana

Rossana Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    43
    Секако дека може да се намалат или да се зголемаат
    Менструацијата трае од 3 до 5 денови и се повторува на 28 денови,што се смета за редовна и нормална менструација,Менструациите може да бидат РЕТКИ , кога се јавуваат по 31 ден, И ЧЕСТИ кога се јавуваат во период пократок од 24 денови.

10. urnebes

urnebes Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    9
    фала тоа ме интересираше :) , јас скоро никогаш не сум имала на 28 дена секогаш ми било над 31 34 35 некогаш и 45 63 :P и знам од почетокот ми траеше по 7 па после неколку години се симна на 5 дена и во последно време по 3 махсимум 4 дена. Мислев да не се работи за некоја инфекција или проблем или пак самиот организам со текот на времето си ги приспособува деновите.

11. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    mene mi trae 5 den najmnogu,normalno e od 4-7 dena,i sekako deka moze i da se namalat i da se zgolemat i toa e normalno,no ako e povekje od 7 dena i e obilno(ne samo nekoja kapka),togas e problem

12. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.386
    Допаѓања:
    1.114
    Ах, таа менструација :@ Единствената причина поради која мразам што сум женско. Кога ќе ми дојде, нерасположена, потиштена, немам волја за ништо...Покрај тоа имам ужасни болки во стомак, и нема шанси без апче да поминам. Па сакам да ве прашам, ги пијам кетонал форте (единствено од тие ми поминува) а сум слушнала дека не било добро да се пијат тие ? Дали вие имате таква информација?
    Иначе знае да ме изненади и да подрани и 7-8 дена. А ако може овој месец да ми дојде точно на денот на матурската ќе се шекнам :@

На Osamena devojka, SummerGirl12 и majaivan им се допаѓа ова.
  13. bona

bona Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    276
    i jas porano piev ketonal no i mene mi rekoa deka ne se dobri, stetni za jajce-kletkite,deka moze da ne zabremenis itn itn, a probaj so kafetin menstrual,jas sega redovno gi koristam, i jas imam mnogu bolki vo stomakot koga imam menstruacija, mi se povraka,me boli glavata, ednas i vo nesvest padnav, no so kafetin menstrual mi pominuvat bolkite, nekogas pijam 2 odednas (ne se stetni),probaj :)

14. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.045
    Допаѓања:
    66.631
    Јас апчиња не пијам колку и да имам болки. Кога знам од што ми се болките можам да ги издржам. И многу ме нервира овој период. Имам седум обилни денови :@

На Osamena devojka и SummerGirl12 им се допаѓа ова.
  15. anima

anima Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    275
    Алал да ти е,јас нема шанси да поминам без кафетин менструал,многу ме боли,а и освен болки во стомак ме болат и нозете над колената,понекогаш и имам нагони за повраќање,уфф го мразам првиот и вториот ден,не сум способна за ништо :(

На SummerGirl12 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.386
    Допаѓања:
    1.114
    Сум пробала со кафетин менструал, ама нема шанси, не ми поминува од нив. А овие кетонал ми се баш добри, ќе се напијам едно и после пола саат болката исчезнува. Ама ете велат штетни биле. Ама сепак мислам дека ако пијам по едно секоја менструација може не е штетно. Апа и ако се штетни зошто тогаш се пуштени во продажба по аптеките |( Јас така си се тешам :)

На majaivan му/ѝ се допаѓа ова.
  17. bona

bona Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    276
    :lol: me iznasmea unfaithful, i jas porano piev,i toa 3 dena po red (2-3 dena imam bolki,zavisi), i jas ne mozev bez ketonalite, nekogas gi piev skrisno,majka mi ne mi davase da pijam, ama sega i so kafetinite mi e dobro :?:

18. sweety.86

sweety.86 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    21
    I jas mnogu retko pijam apcinja skoro nikogas a nemam ni nekoi bolki a koga me podzaboluva taka si traam kolku sto mozam i poleka poleka ke mi pomine. Inace vo pocetokot mi idese na okolu 28 dena i mi traese 6-7 dena a sega poslednive dve godini mi doaga tocno na 25 dena i mi trae 3-4 dena i imam zaprimeteno pri kraj na 2 den ili pocetok na tret den ke pocuvstvuvam ostra bolka vo stomakot kako da me seci kratko edna dve minuti i posle toa uste eden den imam slabo krvanje i tolku.

19. sweety.86

sweety.86 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    21
    a zosto ne probas so spasmex mislam deka se mnogu poefikasni i pomalku stetni.

20. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    883
    Devojki fakt e deka site lekovi bez razlka koi se moze da imaat nesakani i stetni efekti.ama nie zborime za edna do dve kapsuli ili tableti mesecno, taka da nema potreba od panika. druga rabota e -pred lekot da bide pusten vo upotreba minuva milion i edna kontrola i klinicko ispituvanje na zivotni i zdravi luge-taka da-ne panicete.
    odberete si ona sto vi odgovara. mene licno kafetin menstrual ne mi pomaga. ja pijam Ventor. spasmexot ne go preporacuvam bidejki e jak anelgetic, a takvite bolki moze da se kontrliraat i so poslabi anelgetici.
    pozdravceee ;)