Обично знам дека кога ќе те болат градите значи ќе дојди менструација за некој ден. Мене ми доцнеше 6 дена а ме болеше градите и еве добив.
Devokji ve molam za sovet trebase da dobijam na 7mi ovoj mesec mi docni 5 dena napraviv test izleze negativen a na 5ti ovoj mesec me bolese mnogu stomakot kako za dobivanje cel den i vecerta poslemokrenje se izbrisav i imase na hartijata mnogu malku bleda rozeva linija i tolku bese povekje namase nisto ve molam za sovet dali e mozno da sum bremena
2 пати на 7ми добив. Месецов ми доцни,али последниве неколку дена иам кафени исцедоци менструација нигде. Нормално е?
Здраво, ако може совет. Менструацијата ми е постојано редовна на 29/30ден за прв пат ми доцни 13дена,имав незашитетен однос но не сврши во мене направив и 3 теста сите се негативни, последниот го направив вчера. Во моментот не можам да отидам на гинеколог па затоа во меѓувреме ме интересира дали некој имал вавко искуство. Можам да напоменам дека биоритмот ми е сменет почнав со работа и станувам секој ден во 7часот а претходно спиев до 12,а за стрес на работа или нервози сега за сега немам некои големи
Имам редовен циклус уште од самиот почеток..7 дена обилно крварење.. Секој пат имам парчиња крв големи ( знаете за што зборувам ), па сакав да прашам дали некој знае зошто се појавуваат ( 2риот ден кај мене ) и дали претставуваат некаков проблем? На едно место читав дека се парчиња кои се лупат од матката, на друго засирена крв итн..
Zdravo,trebase da mi dojde pred nekoj den ama nesto kako kafeavi tocki napraviv 4 testa i site se negativni od sto e taka ne mi e doslo uste kako menstruacija???????
Тоа е знак дека ќе ти дојде, кафеното. Јас лично немам, ама другарка секој месец прво така има и за некој ден добива.
Секоја од нас која има пообилно крварење се случува да има и такви парчиња, грутчиња крв. Не претставува никаков проблем, нормалнo e тоа.
И се случило на некоја менструацијата да смени боја? На пример последниве два пати крвта не е црвена баш ко што беше туку повеќе накај розева ми е. Плус овој пат завчера ми дојде, цела ноќ претходно и денес еве нема ни капка крв, значи нецели два дена како да траеше. Не знам дали ова има некаква поврзаност со бојата или друг е проблемот.
Devojki, pred da mi idi menstruacija redovno imam simptomi, moodines, me bolat gradite, dolniot del na stomakot uste od pred 6/7 dena. Sega treba da mi dojdi za 4 dena, a nemam nikakov simptom za menstruacija. Imam nezastiteni odnosi. Mozno e da sum bremena ili od stres da e vaka?
Не знам дали е за тука прашањето. Дали ви се десило за време на менструација, наеднаш да почне да ве боли едниот јајник? Пулсирачка јака болка, што трае речиси половина час
Здраво! Има ли некоја пиено цикло прогинова за регулирање на циклусот? Втор месец ги пијам, 16 ден ми е, стигнав до кафеавите и денес прокрварив Утре ќе се јавам да се консултирам со докторот, ама ме интересира дале некоја од вас имала искуство. П. С. Да си кажам дека имав стресен период претходно, ама да не се вадиме само на таа карта,нели
Кога почнав да ги пијам ми беше 5-6 ден од циклусот. Се пијат 21 ден, па пауза 7 дена, па пак така. Добив после 4 дена од последното испиено апче. Докторот ми рече 3 месеци, па контрола. Ама јас ќе одам уште утре ако можи.
Дали ви се случило по завршување на менструација да крварите уште некој ден. Мене секогаш ми трае 7, но овој месец прв пат 5, после неколку дена крварев по малце, темно црвена, кафеава боја. Искуство?
Ништо страшно, пообилното крварење ти траело пократко, и поради тоа крвариш уште неколку дена, да се доисфрли содржината.
Дали кај сите ви доаѓа точно на 28 ден? Обично и од другарки и што читам сите знаат точно кој ден ке и дојде, кај мене не секогаш, ама најчесто ми доцни по 2, 3 дена а последните два месеци еднаш седум дена ми задоцни а овој месец 8 дена, дали од наглите промени на времето не знам,искрено стрес ми е самиот циклус затоа што знам што ме чека болки, вознемиреност без причина, тахикардии. Контрола редовно си правам на гинеколог, пап тест уреден пред 3 месеци. Дали после порагајот ви се поремети циклусот и ПМС симптомите или само кај мене, после порагајот а поминаа пет години, имам редовен циклус освен со доцнење, некогаш и ден знае да ми порани. На матичната и имам кажано дека ми доцни по неколку дена, искрено не знам која е границата за доцнење, со месец и месеци никогаш не ми доцнело, да знам дали да паничам или нормално е доцнењето?