Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Камо мене да ми беше обилна..

2. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Не викај 2 пати, не знаеш какви последици има обилна менструација. Една година не можев да си дојдам при себе од првото големо крварење. Штттт :!:

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    Не викај така, многу е лошо да се има обилна менструација.

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Zasto jas primav ergotil inekcii I kapki dodeka doev samo nez posle kolku vreme otprilika od primanjeto do doenjeto trebase da pomine

5. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Не знам, така ми рекоа двајца доктори денеска во државна. 'Ќе ти ставевме Ерготил ама нема да смееш да доиш' со овие зборови. Ми рекоа да се вратам утре пак на преглед ако се зголеми крварењето, веројатно во таков неизбежен случај ќе ме боцкаат.

6. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Se pravi pauza od doenje nekolku saati a mozes I da se izmolzuvas I da dades ad mleko dodeka primas ergo til pa posle pak da prodolzes so doenje jas taka napraviv koga pravev magnetnarezonanca na hipofizata

7. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    929
    Допаѓања:
    2.406
    Здраво девојки бев на гинеколог за тоа што ми каснеше тука се советував со некои членки и сега да ви ја кажам ситуацијата докторката ми ги препиша дабростон некој да ги пиел да ми кажи му помогнале или не оти мене ми кажа докторката да почекам некоја ден ако не дојде да почанм да ги пиам пет дена и ми рече после пет дена дека ќе ми дојди совет?

8. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Moj sovet ti e posle na treti den od ciklusot da ispitas hormoni

На macor24 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    929
    Допаѓања:
    2.406
    Мислиш дека ќе имам некој пореметувања и дали точно те разбрав додека ја имам на третиот ден од циклус да испитам хормони така ли

10. tinka-mace

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    Јас ги имам пиено ама оддамна.
    Имав нус појави за кратко време и ги прекинав.
    Докторката ти направи некакви испитувања или само ти ги даде така апчињава?

11. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    929
    Допаѓања:
    2.406
    Ме гледаше на ехо и ми рече дека нема ништо и кажав колку дена ми касни и ми вика почекај до недела ако не дојде пиј ги од понеделник пет дена и после пет дена ќе дојде но тука читам секој различно кажува дали не му одговаарт на секој па ме инт дали се штетни дали може да ми испаднат како напркмер влакна нешто друго да ми се поремети тебе нешто ти беше од како ги пиеше или не?

12. tinka-mace

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    Јас ги пиев одреден период неколку пати, се додека една ден за малку ќе изгубев свест. Баш ми беше неочекувано бидејќи претходно не ми беше ништо.
    За нус појави кај секој е различно.
    Најдобро е да се одбегнува пиење хормони.
    Зошто не те прати докторката да испиташ хормони од кога ќе ти дојде на 3, 13 и 21 ден мислам дека беше ама не ме фаќај за збор за деновиве.
    Такво испитување во Скопје има да знаеш и не знам сега со коронава каква е ситуацијата дали прават испитувања.

13. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    929
    Допаѓања:
    2.406
    Да знам дека има само таму но ете незнам изгледа заради тоа и јассрга незнам и ми се пијат и нр ми се пијат апчињава

14. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Moj sovet ti e razgovaraj so dr sto ke kaze za hormonsko ispituvanje na treti den od ciklusot

15. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    929
    Допаѓања:
    2.406
    Фала

16. 54321

54321 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    450
    Здраво. Имам редовна менструација, точно на денот кога треба да добијам и до сега се било во ред,но во декември не знам што се случи, имав послабо крварење и по завршувањето по една недела добив пак, ми заврши на први јануари. Вечерва забележав пак крв и нелагодност во стомакот исто чувство како кога добивам. Секако ќе појдам на гинеколог, но ме фати паника што би можело да биде. Секое искуство е добредојдено...

17. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Ovulacisko krvarenje

На 54321 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    Devojki, premnogu umorno se chuvstvuvam denes. Dali e od toa sho treba da dobijam za 1 nedela?

19. mcluckie

mcluckie Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    105
    Здраво. Сакав да ве прашам, јас имам редовна менструација, крварам 6 до 7 дена имам 24 години и имам спонтан еден и едно родено бебе. Од спонтаниот па навака мене ми е намалено крварењето, уште трае негде до 6 дена но помалку крварам. Од кога се породив еве веќе 3 4 менструација ми е, ми се намали и до 5 дена. Некој да сподели такво искуство, дали може да се направи нешто за да ми се зголеми барем малку. Поздрав

20. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.702
    Цел јануари ни капка.
    Декември едвај 3 дена ми траеше.
    Многу малку крварам. Порано ако имав добиено осеќав дека имам добиено. И стомак ме болеше и убаво ми крвареше и све. Сега едвај како на сила.
    Декември месец на стомак лежев додека имав, можеби преку тоа ми се поремети.
    Имав многу стрес. Секој ден сум под стрес можно е и затоа да немам убави менструации.
    Ај нека ми каже некој поискусен колку време е нормално да доцни менструација?