Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.231
    Допаѓања:
    1.639
    Здраво девојки. Последен пат ми дојде на 28.05 (28 мај), еве уште немам прв пат ми е вака, секогаш ми доаѓа не сум имала проблеми со нередовен циклус, секогаш ми касни никогаш иста така од 3/7 дена покасно, но веќе ме страв фаќа 6 јули е. Да напоменам односи не сум имала, претходно имам пишано на таа тема последен пат имав на 28 декември, и бев во паника, но имав редовно ментруација се до сега.

2. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    5.375
    Moжеби е поради наглите промени на времето, ако ти е за утеха, мене овој месец ми доцнеше 7 дена, а пред два месеци 8 дена, а никогаш до сега не сум имала таков проблем. Пробај да не мислиш на тоа, ќе ти дојде. :)

На Jasmin30_j и Amelia им се допаѓа ова.
  3. Lavender4

Lavender4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    2.310
    Можно е да е некоја циста и затоа не добиваш, може и да е некое хормонско пореметување, најдобро да си одиш на гинеколог и ќе знаеш точно

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.231
    Допаѓања:
    1.639
    Ќе почекам уште малку, да видам дали ќе дојде па ќе отидам. Страшно ли е тоа со циста проблем, после циклусот се враќа ли во нормала?

5. Lavender4

Lavender4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    2.310
    Не е, обично даваат апчиња за да пукне цистата

6. Jasmin30_j

Jasmin30_j Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2021
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Исто и мене ми се случи, незнам дал се во прашање хормони. Како и да е, ќе одам наскоро на гинеколог.

7. Jasmin30_j

Jasmin30_j Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2021
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Како да знам кои ми се плодни денови? Ќе ми каже ги гинекологот?

На Lidd4e му/ѝ се допаѓа ова.
  8. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.553
    Допаѓања:
    10.741
    Плодни се во овулација, доколку сакаш после мензис оди кај гинеколог, точно ќе ти каже кои денови ти се плодни, мене така ми кажа за последниот месец.

9. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.231
    Допаѓања:
    1.639
    .
    Денес ми дојде, после толку чекање и паника. Сега не знам дали е ова нормално на 28.05 ми дојде последен пат сега на 07.07, но пак менструалниот циклус е од 21 до 35 дена на фемина календарот што гледам? А според ова сега колку дена ми е менструалниот циклус, сакам да израчунам дали ќе имам кога ќе одам на одмор одам на 02.08 се враќам на 08.08?

На ElenaOfRivendell и Lavender4 им се допаѓа ова.
  10. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    5.375
    Доколку циклусот ти трае 28 дена, би ти дошло на 3ти август.

11. Lavender4

Lavender4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    2.310
    Последниот циклус ти траел 41 ден, ако добиеш пак на 28 дена ќе добиеш како шо ти кажаа погоре, ама штом почнало да се менува должината на циклусот не се знае коа ќе добиеш точно

12. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.231
    Допаѓања:
    1.639
    Тоа би било многу скоро, со овие промени не знам што да очекувам, сега значи според воа мора да ми додје на 28 дена или не значи? Мора ли на 28 дена секогаш или не значи, бидејќи според ова ќе ми дојде порано, а мене можеби повеќе од година секогаш покасно ми доаѓа

13. Lavender4

Lavender4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    2.310
    Не мора да значи оти на 28 дена, мене од гинеколог ми е кажано нормално е од 21-42 дена

14. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.231
    Допаѓања:
    1.639
    Значи има шанси да ми дојде и на 7/8 август, нема правила дали на 21 дали 42 дена? Се надевам дека нема да дојде додека сум на одмор од 2 август.

15. Lavender4

Lavender4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    2.310
    Токму така нема правила ама штом ти доаѓа на подолг временски интервал више 1 година не верувам да ти дојде сега порано

16. feriha

feriha Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    3
    Zdravo dobiv na 06.07 deneska mi e 3ti den koga odam vo wc na vloskata nema nisto, pri tusiranje, uriniranje ima bas obilno krv ,no na vloskata 4,5 kapki i mn mi e cudno dali nekoj dr imal vakva situacija?

17. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.197
    Допаѓања:
    4.885
    На 10.07 добив навечер, на 11.07 крварев, и на 12.07послабо,од вчера навечер нема ништо не крварам воопшто, само имав прејака главоболка.иначе ми дојде точно на време, обично имам 7дена, и вториот ден имам преобилно крварење, но сега баш напротив, првата ден крварев нормално, ни многу ни малку,а втората ден веле навечер прекина скроз,денес ми е трет ден нема ништо ни на влошка ни на бришење,треба ли да се грижам?секогаш сум имала циклус на точно 25 дена по 7 дена.

18. __bojanaa123___

__bojanaa123___ Нов член

Се зачлени на:
    13 јули 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво
    Вака менструација ми доцни 2 дена, но чувствувам грчеви и болки и имам бел густ исцедок, мислење?

19. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Дали крварите повеќе на топлово? ;(
    Немам обилни менструации, но овојпат дали се погоди дека жештина многу е, па и под стрес малку за испит бев вчера и забележав некако зголемено крварење како да имам за разлика од другпат. :?:
    Во лето во принцип сум забележала дека потешки ми се добивањата за разлика од во поладните денови. :doh:

20. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.231
    Допаѓања:
    1.639
    Јас обратно, летово ептен малку крварам дури се чудам и имав само 3 дена менструација, сдкогаш имам 5 дрна исплашена сум малку. И ми доцнеше.