Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.368
    Допаѓања:
    20.615
    Ништо страшно. И мене вака прв пат ми се случи минатиот месец. После 4-5 дена откако ми заврши повторно ми протече али не беше обилно ич, 2-3 дена ме држеше и толку.
    И на другарка ми многу често и се случува да добие два пати во месецот.

На SaraTrajkova му/ѝ се допаѓа ова.
  2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.873
    Допаѓања:
    15.773
    Дали е нормално на трет ден да сум тооолку чувствителна?

3. feriha

feriha Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    3
    Здраво прошлиот месец добив на 31 овој месец на 26 се разбудив со болка во стомак и по 2 часа кога се избришав имаше крв но еве 3ти ден нема ништо дали некој имал сличен проблем ?

4. Bezobrazna01

Bezobrazna01 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2020
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    3.093
    Колку години имаш?
    Можеби ќе те остава.

5. feriha

feriha Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    3
    27

6. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.059
    Здраво
    Одсекогаш имав проблем со нередовен циклус,причината на секој лекар беше микрополицистични јајници
    Пиев диане 35 долг период скоро 8год со паузи од 3-4 месеци во текот на една година
    Кога ке ги прекинев диане два месеци ми доаѓа нормално и потоа пак исто немам циклус
    Родив две деца на контроли ми рекоа дека јајницте ми се чисти и дека немам ништо но јас пак без апчиња не добивам циклус
    Ги прекинав пред 6месеци да ги пијам бидејки од нив мислам дека ми се презасити организмот
    Лицето многу ми се влоши,што не беше случај на почеток од нив секогаш ми се чистеше
    Почнав и на килажа да качувам од нив
    Е сега немам добиено од 20 јуни
    Бев на матичен минатиот месец крајот на јули тој ме прегледа и само ми рече без апчиња нема да добиеш и пак ми ги препиша диане но јас не ги земав
    Си реков да почекам може ке добијам
    На 5 6 август во текот на денот како партали имав крв при мокрење и толку
    Сега пред 3 дена имав како кафеав исцедок не секогаш во текот на денот може 2 пати да ми се случеше
    И сега пак немам ништо
    Дали некој имал вакво искуство што да испитам да знам каде да одам бидејќи матичниот не ми се замара многу
    А јас сум загрижена

7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.873
    Допаѓања:
    15.773
    Дали ви се случило да ве замава депресија и анксиозност откако ќе ви заврши?
    Цела сум со истресена.

8. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    10.695
    Опушти се малку и не се анализирај толку многу како се чувствуваш.
    Некои работи се дел од нашиот карактер како анксиозноста. Некој ќе рече дека не е. Поплашливи и попаничари во вакви денови симптомите се поизразени.
    И да, нормално е.
    Нормално е да си и анксиозен и депресивен и пред да добиеш, и кога имаш или после циклус. Истите симптоми може да ги имаш и за време на овулација.
    Доколку вака се чувствуваш 24/7 подолго непрекинато време повеќе од 6 месеци, посебно ако си депресивна треба психолог.
    Мојата анксиозност е најмногу изразена во периодот што го набројав, и не ме ни изненадува, хормони се во прашање, мачно е ама тоа е.
    Денес сум трет ден од циклус, се чувствувам анксиозно, и тоа е кај нас жените. Пиј витамини б6, омега и магнезиум, колку толку помагаат.
    Испита хормони?

На Lavender4 и GirlLove им се допаѓа ова.
  9. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.701
    Август месец лани не добив.
    Овој август исто не добив.
    Забележувам чат пат жолти исцедоци.
    Што може да биде?
    Симптоми осеќам дека сум цело време нервозна, гради подуени немам, лицето ми е нафрлано со акни.
    Вагинален секс сум немала година дена.
    Анален од лани октомври.

10. Lola.Luna

Lola.Luna Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2021
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    128
    Дали си под стрес периодов ?
    Може од стрес да ти касни но исто така и од многу други фактори , најдобро би било да посетиш гинеколог.

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.913
    Допаѓања:
    33.437
    Незнам дали е соодветна тема за прашањето, ако не е нека се премести.
    Бев вчера на генеколог оти менструацијата ми касне 2 недели, а мене ми е редовна. Ми кажа дека нема бременост, нема ни циста, нема ништо, и ми рече дека најверојатно е од вакцината.
    Јас втората доза ја примив на 27 Јули.
    Ми рече да почекаме некое време, па одпосле да ми даде апчиња за да ми дојде.
    Дали има некоја од вас со вакво искуство?

12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.538
    Допаѓања:
    10.695
    Како стоите со мачнини и немање апетит кога имате добиено?
    Со мачнините се справувам ама терет ми е немање апетит наутро посебно од втор ден кога добијам па до 7,8 ден. Значи наутро не можам уста да отворам, ми смета затоа што сум слаба и во овој период многу губам на тежина, е после овие денови пак си се враќам во нормала едно станување јас одма јадам.
    Да имам вишок не е проблем некој ден ама јас многу тешко накачувам а лесно губам.
    Има ли некој со ваков проблем, и како се справувате?

13. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Исто. Толку ми е лошо, што тие први денови ич не ми се ни јаде, само лежам.
    Мајка ми стално ме кара да земам да јадам, пошо сум пиела апче против болки, да не седам гладна...
    Ја не сум слаба, но тоа што немам апетит и со сила јадам додатно ме исцрпува кога имам добиено, омалаксано се осеќам.

Некако пробај со омилените јадења, пример пица да си порачаш, па да ти дојде желба да јадеш.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mxrx

Mxrx Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2018
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    147
    Zdravo, nekoj sto piel kontraceptivni odkako prestanavte naredniot mesec dali dobivte na vreme
    Jas piev kricea 6 meseci, minatiot mesec odkako dobiv prestanav, denes e 28mi den no uste nemam znaci za dobivanje

15. potatoface

potatoface Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2020
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    40
    Здраво!!
    Менструацијата ми дојде на 25 јуни, во јули ми каснеше и ми дојде на 31 јули. Овој месец еве веќе 10 дена ми касни и ова прв пат ми се случува. Симптоми немам, последниот сексуален однос го имав во јуни(со кондом). Немам хормонално пореметување и не е можно да сум бремена... :(

16. potatoface

potatoface Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2020
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    40
    незнам дали има некоја врска ама втората доза за вакцина против ковид ја добив на 15.август...

17. lale@12

lale@12 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2021
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    11
    Здраво девојки
    Вака сега, ми доцни веќе скоро месец дена направив 2 теста негативни се, имам страшни болки во долниот дел на стомакот и вагиналниот исцедок ми е густ како сирење понекогаш бел понекогаш жолто бел а 2пати и кафеав. Од што може да се случува ова?

18. barbiegirl123

barbiegirl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    86
    Imav ciklus na 02.09-08.09…. I doktorot mi preisa cikloproginova oti mi se sluci za 1 mesec 2 pati da dobivam znaci pred toa imav dobieno na 16.08-22.08… pocnav da gi pijam cikloproginova pred 3 dena a deneska gledam pak krv… ni rece doktorot da prodolzam da gi pijam amaa jas utre odam na odmor :(((… dali od cikloproginova ke mi prekinit za den dva ilj i ova ke trajt kako normalen ciklus..aj ve molam za pomos ili iskustvo ko moeto :((

19. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    19.212
    Ако е кафеав исцедок можеби сеуште не може да ти пробие менструацијата, но штом ти менува боја сигурно имаш инфекција. Најдобро да одиш на гинеколог.

20. lale@12

lale@12 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2021
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    11
    Bidejki od opravdani pricini Sega nemozam da odam na ginekolog dali nekoj se soocil so vakov problem pa da kaze sto napravil