Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.138
    Породена сум царски во мај 2020год.После 5 мес од порагај до овој месец редовно добивам секој месец,некој пат ден два подоцна,а и до 5 дена се случува порано да добијам.Инаку до пред да забременам имав нередовни циклуси ми доцнеше и по два месеци(сум со полицистични јајници).
    Оваа недела не сум во можност но наредната ќе одам на гинеколог а до тогаш сакам да прашам дали некоја го имала случниот проблем.
    Во јуни и сега септември кога сум со менструација ми се случи кога ја кренав малата осетев како нешто да ми тече (исто како кога мокрам,се потрудив да се стегнам нозе но не прекина буквално си тече) улошката што можеше да прима прима,а од остатокот течност ми се намокрија гаки и тренерките (бојата на исцедокот беше без боја и без мирис)ова ми се случи само за време на менструација :|

2. Sagittarius11

Sagittarius11 Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2021
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Zdravo na site
    Dali na nekoj mu se slucilo da mu kasni menstruacija 45 denovi
    Test za bremenost negativen ?

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Ми касни четири дена. Бременост исклучена,не знам веќе. Имав една овулација,а сега уште една имам. Календарски требаше денес втор ден да ми е.
    Ме загрижува.

Симптоми: Минимални болки во стомакот,минимални главоболки.

Аny help?

Освен доктор сакам да прочитам искуства. Тука се чека месец дена за термин.

4. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.536
    Допаѓања:
    10.690
    Нормално е, секогаш не доага точно на 28 ден. Јас веќе десетина години си добивам со доцнење и редовни контроли, тоа е нормално.
    Некогаш доцни од стрес, од промена на време доцни, од хормони. Не значи дека нешто не е во ред. Ти оди си на преглед за да се смириш ама 4 дена не се ништо страшно за доцнење.
    Претходниот месец ми доцнеше околу 10 дена, овој месец 5 дена, само што овој месец имам две црти на тест :)

На Hortenzija, Lavender4, Dance27 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Zokiccc

Zokiccc Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    114
    Хелоуу женцки.
    Имам едно прашање. Пред менструација сум и страшно ме боли над гради, под клучна коска, значи измеѓу нив, како бодежи имам. Прв пат ми е вака пред менструација, исто и под ребра ме боли, ви се има случено?
    Помислив дека градите ми растат, или се развивам во тој дел, анксиозен човек сум, па малку паника ме фати.

6. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.786
    Допаѓања:
    17.778
    Мене секогаш пред да добијаам левата града ме боцка не знам како да опишам како да ме боцка некој внатре кај срцето. Утредента добивам

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Кој од овие доктори би ми го препорачале?
    DD3C7FAA-2A89-4878-ADCB-53AEFBFEDA8B.png

8. *Лаванда*

*Лаванда* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2021
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    1.505
    Ми се има случувано и мене пред да добијам

9. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.623
    Допаѓања:
    9.037
    Да прашам вака ,овој месец не добив менструација само еден ден малку крварев.под голем стрес бев периодот уште од летото.односи не сум имала скоро само петинг така да бременост нема шанси.Што да направам?

10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.536
    Допаѓања:
    10.690
    Да не си во овулација штом малку си прокрварила? Некогаш во овулација има мало крварење од ден, два.

11. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.623
    Допаѓања:
    9.037
    Можно е да е тоа ,ти благодарам

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.710
    Кога крварењето за време на менструацијата е опасно, абнормално??
    Добив вчера, прв ден скоро ништо како и секогаш. Втор и трет ден имам пообилно. Но вечерва имав обилно како никогаш досега. И извинете, истече, излезе како топка од крвавица парче поголемо од топче за пинг понг. Се случувало и друг пат да има парченца но ништо посебно. Се исплашив многу. Значи прочитав, информирана сум, ама кога човек на своја кожа не почуствувал не може точно да знае. Два пати потече пообилно така лесна светло црвена ретка крв и тоа темно парче. Лежам на трње, немам никакви болки, пред две недели правени брисеви и пап кои се чисти нема ништо паралелно со редовен преглед на ехо на гинеколог. Досега не сум имала ништо слично па не знам колку е нормално. Ве молам некој да ми каже колку често и колку обилно се смета за крварење? Во кој случај да реагирам?
    Фала

Едит: можно ли е од стрес ? Нервоза, стрес и преголем притисок претходните денови?

Последна измена: 16 октомври 2021
  13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.321
    Те боли ли??
    Ако те боли уште и не престане да тече оди на доктор одма
    За секој случај пошто не е играчка толку крв да тече
    Може некои парченца крв некогаш да искочат и мене ми се случило али вака не..од искуство лично ништо не можам да кажам пошто не знам.Ама сериозно, ако не се подобриш за брзо оди на доктор :D
    И касни нешто благо сега малце
    Шеќер да имаш у тебе
    И вода
    Гуд лак

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Shaya

Shaya Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    374
    Ве молам за совет доколку имате искуство - ми доцни веќе 10 дена, правев тест за бременост утринава, негативен.

Значи мене никогаш, ама никогаш не ми доцни, макс 2 3 дена, воглавно секогаш иде на 27 дена од 13 години, што и да се случува. Немам никакви др симптоми или што било, добро се чувствувам. Немам стресови или какви било промени.

Што би можело да биде, ве молам доколку имате искуство или знаете пишете :(

15. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.422
    Промена на време?
    Често игра улога.
    Пиеше некои лекови?
    Мене ми доцнеше пред некоја година дури 4 недели, бременост беше исклучена, се извадив од памет.
    Бев нешто напната тој период, после се опуштив и ми дојде, посетив гинеколог, се беше ок.
    Не сакам да те плашам, можеби е некоја циста? Се лекува со апчиња.
    Инаку почекај до понеделник, посети гинеколог, чисто за да си мирна.
    И опушти се.:hug:

Луѓе, вчера ми дојде, ненормална болка имам, и ептен ме напна.

На Shaya му/ѝ се допаѓа ова.
  16. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.536
    Допаѓања:
    10.690
    Кај мене втор ден е секогаш обилно, со протопување на облека, тоа во случај кога заборавам Ц вит и Мг да се напијам. Ц витамин го намалува крварењето.
    И кај мене се случува со партали, за секој случај консултирај се со матичната.

На Вереничка и bicycle им се допаѓа ова.
  17. mrsfreak

mrsfreak Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2018
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    140
    Здраво секогаш имав редовен циклус но овај месец добив 10 дена порано.(требаше на 21 а добив на 9) Бојата на крвта сите денови беше темно кафеава како црна. Обично ми трае по 4-5 дена. Но вчера повторно забележав таков темен исцедок на гаките. А предменструални симптоми добив на 15 . Се има ли случено вакво нешто на некоја од вас?

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Да на мене и после таа менструација нареден месец не добив.

19. mrsfreak

mrsfreak Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2018
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    140
    Беше ли на преглед?

20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Да, сите испитувања беа супер. Ми дадоа терапија и за три месеци на контрола.

Ипак добро би било да испиташ и ти.