Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.448
    Допаѓања:
    96.573
    Се сложувам дека не се сложуваме, да. Никогаш нема да се сложам со жени кои 4 дена после ризичен однос мислат дека чувствуваат симптоми на трудноќа.

2. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.745
    Земи неколку различни тестови и тестирај се пак, не се потпирај на тоа дека тој тест е најдобар. Имало случаеви кај членки скапите тестови ништо да не покажат, а со евтин тест да добијат две убави жар црвени линии.
    Со среќа и мисли позитивно:hug:

На majavel1, Diva0710 и *Лаванда* им се допаѓа ова.
  3. Diva0710

Diva0710 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2016
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    208
    За бремена не верувам бидејќи тестот е еден од најдобрите овде и си беше негативен. Ви благодарам многу.

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Вака веројатно си во странство и тие си споиле за католичкиот Божиќ, те разбирам како ти е, бев у слична ситуација само пробај направи пак тест после некое време ако не после Нова Година закажи си термин, не мора кај матичен има и други. Можеш во државна болница да идеш како итен случај ќе те примат 100% само ќе кажеш дека ти е итно. Инаку јас не добив два месеци, чекав две недели за добивање со истите симптоми, градите ме болеа, грбот, кичмата, јајниците ама не добив. Кај мене испадна хормонално пореметување поради стрес. Сега сум на таблетки, ама јас би ти препорачала да не паничиш и читаш по нет затоа што и јас така правев и мислев дека сум во рана менопауза, а немам ни родено. Само дополнително ти створа нервоза и паника и ти влошува и влијае на организмот.

На Diva0710 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    808
    Допаѓања:
    2.592
    Најверојатно ќе добиеш. Можеби од стрес или нешто друго ти доцни и тоа е нормално.

6. natasha01

natasha01 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    6
    Здраво, ако може мислење за следнава ситуација.Добив менструација на 21ноември потоа на 6 декември имав како кафеав исцедок помешан со малку крв на 7 декември многу слабо крварење 8 декември пак како исцедок и толку.Деновиве ме боли стомак како за добивање но сеуште ништо.
    Се јавив секако да закажам на гинеколог но беа на одмор, па термин имам за во петок.
    Мислите дека е нешто сериозно или само ми се има побркано циклусот.

7. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.217
    Допаѓања:
    112.009
    Ќе добиеш.
    Тогаш си била во овулација, некогаш е можно да се крвари од овулација.

8. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    9.096
    Почекај уште некој ден па пак направи тест.

9. GirlVolley

GirlVolley Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    2.371
    Совети кога сте во овулација и плодни денови, што зимате против тегобии? Повраќање,гадење и исцрпеност на телото пред несвестица

На Makedonka007 и anggell им се допаѓа ова.
  10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.512
    Допаѓања:
    10.573
    Ова како јас да сум го пишувала, исто јас...
    Буквално мачење, освен витамини ништо друго.

На Makedonka007 и GirlVolley им се допаѓа ова.
  11. GirlVolley

GirlVolley Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    2.371
    ;( Многу ми е тешко, не ожам да објаснам.
    се прашувам како ќе биде за време на бременост

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.512
    Допаѓања:
    10.573
    Бременоста е сосема поинаква, не се плаши, јас ако споредам овулација и ПМС, во однос на бременост, поарно се бремена да си бидам :D

13. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.467
    @GirlVolley @anggell

Значи ја барам темава, влегувам специјално да пишам за мојот проблем и гледам вашите коментари токму за то и говорат.
    Значиии, пред циклус јас една недела, не знам кај терам. Потење, гадење, ко ќе лежам жештини ме фаќат, вртоглавица и онака си лежам чекам да помини, за мачнините стегам заби да не повратам :drunk: а тахикардијата на најјако :rock:
    Онака да си се пожалам, поддршка барем да си бидиме ако не друго..
    Иначе магнезиум многу поможва, ко ќе појам магнезиум имам заприметено дека се намалени или ептен ако сум со витамини, одморена, добра храна, вода тогаш и знае да ги нема. Ама не и овој пат, вчера и денес сум :sweat: то е. Ве гушкам :hug:

На GirlVolley и anggell им се допаѓа ова.
  14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.512
    Допаѓања:
    10.573
    Магнезиум со Б6 помага на Синерџи.

На GirlVolley и Makedonka007 им се допаѓа ова.
  15. Hortenzija

Hortenzija Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    1.601
    Допаѓања:
    14.902
    Прв пат од 13 год кога прв пат добив(сега 36) ми доцни 6 дена до денес(бременост исклучена 100%).
    Сте се соочиле со таков проблем?Од стрес може да се случи? Обично кога сум под стрес добивам и по двапати во месец, ама ова ме буни.
    Можно е да се работи за менопауза? Ако викендов не добијам понеделник секако ке барам преглед.

16. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.512
    Допаѓања:
    10.573
    6 дена е ништо, се случува од стрес, климатски промени, и едноставно се случува, не е под саат секогаш 28 ден да доага. Мене 15 години ми доага со доцнење по 2 до 6,7 дена секогаш уредни контроли. Не се плаши, не е страшно и далеку од менопауза.

На Hortenzija му/ѝ се допаѓа ова.
  17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.165
    Допаѓања:
    112.943
    Имам 43 години, 7 дена ми каснеше. 14 дена вулкан во мене од хормони. Ќе добиеш, не се плаши. Има врска и стрес, и промена на време.. Ама мачно е.

На Hortenzija му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    9.096
    Леле и јас исто за ова ја отворив темава да прашам дали е нормално, мене пред да добијам и за време на циклус ми е хаос, едвај на нозе стојам и мислам дека во секој момент ќе се постелам на земја. (facepalm)
    Од болка во нозете, стомакот, вртоглавица, гадење, дијареа. Ужас како болна да сум. :sweat:
    Не ми било вака порано, ама сега од кога сум породена почна вака да ми се дешава, имам страшни вртоглавици и притисокот ми паѓа многу, дури не сум способна детето да го гледам, само си седи и со игра а јас лежам, се осеќам многу грдо што го запоставувам, ама и оно па осеќа и иде цело време ме гушка. :inlove:

19. strelec231992

strelec231992 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2014
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    725
    Здраво, ве молам за одговор. Пред три недели правев лапараскопска операција со целосна анестезија и после тоа примав една недела антибиотик, и сега ми касни веќе 8 дена. Бременост е исклучена, а пред тоа цел живот редовно добивање на 28 дена. На гинеколог ќе идам дури за пет дена, во меѓувреме дали некој се соочил со истово? Ви благодарам

20. ArtemisSs

ArtemisSs Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2021
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    252
    Кога пијам антибиотик,мене секогаш ми доцни,односно ми се поместува и одложува циклусот.