Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Три дена би требало, до 7 дена најкасно.

2. Бебии

Бебии Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2020
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    50
    Здр девојки дали некоја од вас имала пореметување на менструацијата поради зголемена телесна тежина еве веќе 1 година немам менструација на гинеколог бев сее океј хормони испитав горе доле добри беа единствено што останува од тежината.. После колку време ви се регулирал циклусот сакам да ослабам ама нешто и не ми оди од рака :sweat::inlove:

3. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.622
    Допаѓања:
    9.029
    Јас имав по два месеци не ми идеше менструација ,од полицистични јајници а за слабеење стави си ред пешачи многу не јади брза храна леб слатки газирани пијалаци чипс и ќе видиш резултат

4. MajaPapaja

MajaPapaja Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2022
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Zdravo na site.. sakav da prasam dali nekoja od vas znae od sto bi mozelo da bide predizvikan problem kako mojot.. imav dobieno na 2 Februari godinava pa mi kasnese dobiv na 17 Juli pa u Avgust i Septemvri eve i sega imam po eden den dobieno sabajle imav sega ne.. ne sum imala odnosi.. samo me interesira cisto informativno da znam od sto bi mozelo da bide a inaku imam poremetena ishrana mnogu... eden den ke jadam nenormalno zdravo cel den drug den samo brza hrana i od lani do sega sum zdebelena 10kg..

На liliput22 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    530
    Провери си хормони, можно е да имаш синдром на полицистични јајници.Не е нормално да немаш добиено 5 месеци.Најубаво на гинеколог.Ее сега зависи и колку години си.Ако си мала и само што си добила на почеток можно е вака да ти доаѓа додека се среди менструација до 1 година на многу девојчиња вака им се случува на почетокот но ако си веќе возрасна големи се шансите да има некој проблем чим не ти е редовна.Поздрав

6. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    530
    Ти одговорив но не директно на постот.Прочитај си неможам да редиктирам

7. MajaPapaja

MajaPapaja Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2022
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Imam 19ipol godini

8. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Здраво девојки, ме интересира дали некоја од вас има /имала ановулаторен циклус (циклус без овулација ) и може да ми објасни каква терапија прима и што и рекле гинеколозите на тема "бременост" ? :)

9. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.352
    Допаѓања:
    20.324
    Како да си помогнам при изразени симптоми пред добивање и првите денови од добиено?
    Пренервозна сум, ептен ме тресат мускули, апетитот од минута во минута ми варира, ми се гади лесно, жешко па ладно ми е нонстоп, не можам да функционирам како човек неколку дена.
    Суплементи, нешто од аптека (на природна база нешто, да е океј да го земаш на своја рака)?
    Немам некој проблем од лекар откриено, досега што бев, сѐ е во ред.

Последна измена: 19 октомври 2022
  10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.497
    Допаѓања:
    10.560
    Магнезиум со Б6 пред добивање 10 дена и Ц витамини додека имаш. Не дека прави чуда ама помага колку толку. Можеш и чај валеријана, маточина или камилица. Се од ова ублажува, истите симптоми ги имам и јас, плус панични напади понекогаш, вознемиреност, и тој период секогаш,, имам некоја болест " :envy:

На Munchmallow20 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. samojed

samojed Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2011
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    12
    Здраво на сите дали постојат таблети за прекинување на циклус без последици фала однапред

На Kristall му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.069
    Нешто чудно се случува со мене:^)
    .
    Месецов ме скокна циклусот еве 31ви јас немам абер за добивање.Имав некои стресови можеби е од тоа,можеби имаме направено "беља",но мене друго ме загрижува случајно да не ме фаќа менопауза:wasntme:(да напоменам кај мајка ми на 32 години настапи менопаузата)?

13. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.570
    Допаѓања:
    7.521
    Не бе. Не е можно. Не мисли лошо. Можда е само од стрес. На сите ни касни од време на време, мене понекогаш и два пати во месец ми се случува да добијам. Веројатно стрес.

14. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.739
    Допаѓања:
    21.378
    На 32 менопауза?:o

15. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.497
    Допаѓања:
    10.560
    Не е чудно и моја комшивка на толку остана во менопауза. Ретко е ама се случува. Од тоа имам многу страв :|
    А од што па немам :D

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  16. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.739
    Допаѓања:
    21.378
    New fear unlocked.:devil:

Јас релативно рано добив за прв пат менструација, а не сакам да раѓам пред 30.

На Ugly Duckling и anggell им се допаѓа ова.
  17. Adorabela

Adorabela Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2019
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.069
    Да....:D

18. BadKarma94

BadKarma94 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    262
    Здраво девојки
    И во оваа тема да прашам да не имала некоја сличен проблем како мојов.
    Имено секогаш сум имала прецизен циклус од 29 дена. Сега ми доцни 7 дена, 1 недела пред датумот за добивање имав кафеав исцедок кој траеше 5 дена. Бев тогаш на гинеколог ми рече океј е се, за брзо ќе добиеш. Од тогаш поминаа повеќе од 15 дена. На 5 дена доцнење бев пак на гинеколог бидејќи бев исплашена и пак ми рече дека е се во ред, секој момент ќе прокрвариш. Јас немам прокрварено уште, немам и никакви симптоми за добивање. Затоа сум и многу загрижена. Тестови за бременост преку мокрача и крв негативни. Да напоменам дека имав и спонтан на 31 август во 8ма недела, се исчистив природно и добив регуларен циклус на 29 септември. Од тогаш немам добиено. Ќе ми биде од помош и подршка секое слично искуство. Поздрав до сите

19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.497
    Допаѓања:
    10.560
    Најверојатно хормоните сеуште не ти се средени, првите 3,4 месеци очекувај изместување, додека се среди телото, хормоните.
    Затоа повеќето доктори препорачуваат да се прави пауза од неколку месеци пробување бременост . Дури и со прегледи, посебно испитување на хормони после 3 ти месец. Иста ситуација сум и јас, цела сум пореметена физички, исто во август ми се случи.

На @ceci11 и BadKarma94 им се допаѓа ова.
  20. BadKarma94

BadKarma94 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    262
    Мене тројца доктори ми рекоа не мора пауза дека немаше киретажа после спонтаниот. После првиот циклус по спонтаниот ми рекоа дека се е океј 2ца доктори од различни установи. Друго пореметување никакво немам освен ова што е опишано погоре. Втора овулација и претходен циклус се како што треба и навремено... затоа е недоумицава што се случува толку кога нели сите велат "таман си е се"...
    Сепак се 7 дена доцнење, не се малку, плус чувствувам дека нема ни да добијам за брзо. Ниту еден симптом немам, што значи ќе биде доцнење од најмалку 10 дена.
    А инаку се согласувам дека се случува пореметување и на организмот му треба време.