Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.494
    Допаѓања:
    10.559
    И на мене некои ми рекоа дека нема потреба, ама матичната ми рече да си почекам најдобро.
    Искрено и јас видов дека телото уште ми се прилагодува па затоа не ми се брза.

2. Happier

Happier Активен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2021
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    Zdravo. Imav odnosi na 20 septemvri so decko mi, bez kondom, no ne svrshi vo mene. 2-3 dena posle toa mi dojde, normalno tocno do den. I vo oktomvri mi dojde na 21. Samo shto mi pomina, denes zabelezhav krv pak. Kako povtorno da imam ciklus a ne treba... Od 20 septemvri do sega ne sum imala odnosi nishto. Dali e mozhno da sum bremena ili pak samo si preuvelicuvam?

3. BadKarma94

BadKarma94 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    262
    Одлуката секој си ја носи со причина нели. Да правиш така како што мислиш дека е најдобро.
    А еве срчам за втора менструација после спонтан по странски форуми и многу искуства има со доцнење и со болки. Значи очигледно it's a thing тоа со втората менструација...

4. BadKarma94

BadKarma94 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    262
    Мислам дека не е можно, ама ако ти дава мир - направи тест

5. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.494
    Допаѓања:
    10.559
    Не ми беше поентата да те убедувам да чекаш за бременост, сакав да ти кажам да не се плашиш, сакав да кажам дека од хормоните ти доцни и дека ќе се среди :)

На buba4e89 и BadKarma94 им се допаѓа ова.
  6. BadKarma94

BadKarma94 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    262
    Да, сфатив. Фала ти :) со лесно и кај тебе "средувањето". А не те прашав, ти доби после спонтаниот? Ако да, кога и колку пати ако не ти е проблем да споделиш? Те читав мислам во др тема дека си имала промени некои ако не се лажам, ама за циклус не можам да се сетам дали сподели инфо.
    Едит: јас немав никакви др промени или симптоми после тоа. Само еве со циклусов ова..

7. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.494
    Допаѓања:
    10.559
    Добивам циклус, сега деновиве треба да добијам по трети пат од спонтаниот.
    Првите два пати ми доцнеше по една недела. Сега ќе видиме, не верувам точно да ми дојде, мене и пред тоа ми доагаше на 30-33 ден.
    Инаку да, имав промени, болки во коските, а сега бев со болни гради, пазуви, Така бев со болни гради последниот пат кога бев бремена, па ќе видиме за некој ден дали сум или од хормоните.

На BadKarma94 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BadKarma94

BadKarma94 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    262
    Ајде се надевам дека ќе видиш || :)

9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.494
    Допаѓања:
    10.559
    Искрено ако сум бремена не е,, планирано" :$ :tmi: ама секако е многу посакувано :l:
    Фала ти, кај сите наскоро да има успешни бремености :l:

На BadKarma94 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BadKarma94

BadKarma94 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    262
    Пак јас :)
    После доцнење од 11 дена бев кај друг гинеколог. Според бета бременост се исклучи како опција. Ми даде примолут нор, не ме упати на дополнителни испитувања, само беше загрижен за ендометриумот кој е задебелен на 19мм. Сега и јас сум премногу загрижена. Дали некоја феминка имала вакво искуство со толку задебелен ендометриум пред менструација?

11. Pavlinka123

Pavlinka123 Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2021
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    22
    Devojki dobiv dva dena porano dali e normalno sekogas dobivam na 12 ti ili 13 ti a sega na 10 ti.

12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.494
    Допаѓања:
    10.559
    Нормално е, се случува.

На Pavlinka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Pavlinka123

Pavlinka123 Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2021
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    22
    Mislam deka sekoja zena edns godisno dva pati ima anovulatoren ciklus a sekoj ciklus da e takov nemoze ako nema ovulacija nema da ima I menstruacija ima taka mi ima kazuvano mojot ginekolog. E sega nekoj zeni poretko ovuluiraat I nemaat sekoj mesec menzis ama pak mozat da ostanat bremeni mesecot koga ke imaat ovulacija.

14. wildxchild

wildxchild Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    68
    Здраво, дали таблетите Агнес се користат и за време на менструација? Поздрав

15. BadKarma94

BadKarma94 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    262
    Јас порано ги користев за време на цел циклус. Потоа пауза се правеше мислам после 6 месеци ама не се сеќавам добро. Битно цел циклус ги пиев.

16. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    986
    Дали може од антибиотици да ми доцни? Два антибиотика пиев, ме боли стомакот а никако да добијам..

17. @#skorpija@#

@#skorpija@# Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3
    Zdravo,sekako ke odam kaj maticniot,ama eve i vad da ve prasam,moze znaete dali ima mesto za panika.Posledna menstruacija dobiv na 30 oktomvri,eve sega sabajle gledqm kafeav iscedok,znaci za den dva ke dobijam.prasanjeto mi e neli e mnogu mal.period za da dobijam pak.Iskustvo nekoj,fala vi

18. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    986
    Обично на колку денови добиваш? Јас некогаш имам таков исцедок кога сум во овулација

19. @#skorpija@#

@#skorpija@# Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3
  20. Pavlinka123

Pavlinka123 Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2021
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    22
    Zdravo devojki mi zavrsi pred 4 5 dena ciklusot. A denes imav kako rastegliva providna sluz a imase I kako epten malku krv a potoa veke nemase nisto sto znaci toa?