Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    199
    Се пијат апчиња само ако касни ептен многу и одат на рецепта. Не дека не може да ги најдете без рецепт ама не се заебавајте. Ќе ви дојде чим не сте трудни ;)

2. natce-4

natce-4 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    за идење ке дојди шо ќе прај ама раб е то шо иди во погрешно време :) лани 3месеци немав и ми дојде 1 ден ко појдов на одмор !!!!!! :@

3. budala.sum-pa.sto

budala.sum-pa.sto Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    199
    Епа тогаш треба да одиш на гинеколог да видиш зошто ти е толку нередовна, не е ништо страшно. ;)
    Леле ама сум лоша сите на гинеколог ги пратив ]:)

4. natce-4

natce-4 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
  5. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Девојки последно добив на 10 јануари,поледниве неколку месеци менструацијата ми е редовна а до тогаш не ми беше.Но денеска забележав на гаките неколку капки крв.Навистина е рано да ми дојди сега нема поминато ни 20 дена од циклусот.Мое прашање е дали е можно поради настинка ова да се дешава,зато што постојано ме тера за во ВЦ на секои 10-15 мин а тоа ми се дешава кога сум настината,но ова со крвта ми е прв пат.Се надева имат некој кој ке ми дајт некој совет.Поздрав :)

6. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Мислам дека е мал периодот од еден циклус до друг,според тоа што викаш дека си добила на 10 јануари,може и да се случи да добиеш два пати во месецот,ако веќе ги имаш истите симптоми.Мене порано ми се имаше случено да добијам два пати во месецот,но еднаш така ми се деси,сега веќе не,нормално е,секој месец тетка од Америка е на гости :lol: :) Затоа кажувам дека е можно и тоа да се случи :)

7. bubuu

bubuu Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    4
    Здраво девојки би сакала да побарам ваше мислење за нешто
    Имам нередовна менструација , која од првиот пат ( пред 4 години ) до сега одсекогаш ми траела по 7 дена , но еве овој пат нешто е поинаку ..освен првиот ден ја се помалку и помалку имав ддури и по цел ден со по 3 капки се шетав , еве денес ми е 4ти ден и веке како да ми завршува ( баш онака како што ми беше порано на 7миот ден) али затоа болките не ме оставија сите денови ( што вообичаено не е така) па ме интересира дали е возможно да почнат деновите од тоа колку трае менструацијата да се намалуваат ? или остануваат онака фиксно секоаш мислам колку си имала првиот пат толку да имаш секогаш понатака?
    ви благодарам на одговорите позз

8. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    треањето на мензисот и количината е различно секој месец. немора да значи дека секогаш исто ќе ти трае или исто ќе добиваш.

9. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.979
    Допаѓања:
    26.361
    Денес ми е 36 ти ден од последно добивање, нема ништо сомнително што би ме натерало да мислам дека сум трудна, нервозна сум и напната цело време (како за време на пмс), надуван ми е стомакот, градите ептен малку ме болат (обично повеке ме болат во пмс), ова се веке 1 недела и никако и никако не добивам. :headbang: Што да направам за ми дојде, стварно не знам, а вака не се издржува.
    на почеток на месецов бев болна и примав за прв пат пеницилински антибиотик (сега докажаа дека немам алеригја). Може ли од тоа да ми касни?
    Исто така да напоменам дека сум под голем стрес.

пс. му давам фора уште 2 дена. Ако не ми дојде ке одам на лекар. :(

10. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Девојки само да ве изевестам,бев на гинеколог и да од тоа ми е..Сега ми даде апчиња Дабростон,треба да испијам 20 апичиња,наутро и навечер.После два-три дена откако ќе ги прекинам ќе добијам..Барем така ми објасни докторката :) .
    Сепак,фала ви девојки! :*

11. milagirl

milagirl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    2
    менструацијата ми е нередовна последен пат ми додје на 23 декември и од тогаш сеуште ми нема дојдено.Инаку сум и сексуално активна но направив тест и испадна негативен значи не сум бремена. дали поради климата или од стресовите и бев многу болна со температура во декември па поради тоа пиев мнгу јаки антибиоци и инекции примав па поради тоа да ми касне сеуште.....

12. milagirl

milagirl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    2
    ве молам одг. побрзоо итно ми еееееееее :( :(

13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.561
    Допаѓања:
    201.725
    Штом имаш нередовна менструација, може да ти касни од било што. Штом не си бремена, тогаш може да ти касни од стрес, нервози, настинка, промена на клима, антибиотици. Зависи од организмот.

14. IvanaIvanchica

IvanaIvanchica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2010
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    82
    Јас се согласувам со Annath. Може да доцни поради наведените фактори, меѓутоа зошто сепак не си отидеш на лекар? Секој човек за себе зборува и сите сме различни. Мислам дека само така ќе си бидеш најмирна. А и опушти се малку. Од тоа што си напната, само полошо може да ти биде.
    Позз и се надевам дека се ќе биде ОК ;)

15. Mamba-Jamba

Mamba-Jamba Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2010
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    23
    Немам никакви болки во текокт на менструалниот циклус, но затоа пак имам многу обилна менструација која понекогаш знае да ми предизвика непријатности. Освен Ц-витамин знате ли што друго може да ми помогне?

16. IvanaIvanchica

IvanaIvanchica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2010
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    82
    Прво што можам да ти кажам е да се посоветуваш со твојот гинеколог и да поразговараш на таа тема, доколку ти создава непријатности, а верувам дека се многу. Ќе видиш што ќе ти каже и сигурно ќе ти препорача да земеш нешто, ако треба. Јас исто имам многу обилна менструација, ама имам и болки, па секогаш поради големо крварење ми ослабнува крвта. Тогаш земам многу витамини и пијам природни сокови на база на цвекло, јаболко, морков. Тоа е мој совет, сепак на прво место, консултација со лекар.
    Поздрав и се надевам се ќе биде ОК ;)

На Mamba-Jamba му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mamba-Jamba

Mamba-Jamba Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2010
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    23
    Па и јас сум слабокрвна, можеби од тоа е..

18. milagirl

milagirl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    2
    а да не е штетно нешто или...

19. Tejah

Tejah Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Docnenje na menstruacijata

Vaka.Posleden pat menstruacija dobiv vo juli letoto.Od togash nemam dobijano znachi mi kasni povekje od sedum meseci. ;( ;( . Ne znam shto moze da bide bidejki sigurna sum deka e nesho osven bremenost bidejki ne sum bremena proveriv sto pati i posle ovie sedum meseci nemam ni stomak znaci ne sum bremena a se plasham da odaM na lekar ne znam shto kje mi kazat.Shto da napravam za da dobijam menstruacija???

20. dan1

dan1 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    32
    Docnenje na menstruacijata

Итнооо лекар!!!! Како до сега не си отишла?!?!?! Нема страв поарно да знаеш што ти е и совреме да лечиш отколку после да си ја чукаш главата ц ц ц не си играј