Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. Beautiful Dreams

Beautiful Dreams Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2022
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.931
    Исто и на мене,само што мене и многу ми се спие и постојано се чувствувам изморено.

На Mantisa и нина122 им се допаѓа ова.
  2. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    474
    Имам нередовна менст, обично по 4-5 дена ми доцни. Претходниот месец ми доцнеше 15 дена и со 2 апчиња примолут добив менст. Сега 18 дена ми доцни, правев тест пред 2 дена негативен беше. Веке една недела пијам примолут и уште не доаѓа. Бил ли некој во ваква ситуација толку мн да му доцни? Инаку имам дете од 2ипол години и на гинеколошките прегледи минатиот месец се беше во ред.

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Кој ти рече да пиеш примулот?

4. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    474
    Гинекологот

5. mona2022

mona2022 Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2022
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    30
    Во иста ситуација сум и јас моментално ама после киретажа. 15 дена ми доцни, бременост исклучена, ехо нормално. Не ми дадоа терапија. А ужас сум главоболки, топли бранови, промени во расположението, вртоглавици, гадење како пред менопауза...пак ќе пишам ако некој има искуство нека ме просветли, од гинеколог слушнав мислење ама пак сум преплашена..

6. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    474
    Исти симптоми. Ме препотува, ме боли стомак, надуеност ,толку мн ми е тешко ке пукнам. Што ти кажаа? Да не пиеш ништо и да чекаш да дојде?

7. mona2022

mona2022 Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2022
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    30
    Da I da Proveram hormoni koga ke mi dojde.

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Два пати во различни месеци???

9. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    474
    Да

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Внимавај многу се тешки,се пијат десет дена по ред и после до 7 дена треба да добиеш, прават страшни промени во расположение, хормони и има side effects.
    Јас не би форсирала да добијам, кога дојде тогаш. Подобро оди на приватно испитај го причинителот отколку овие да ги пиеш.

11. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    474
    Ги прекинав, веке 3 дена немам пиено. Сакам да добијам затоа што многу ми е тешко, ќе пукнам ми се чини

12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.494
    Допаѓања:
    10.558
    После киретажа нормално е доцнење 2,3 недели, ова кажано од доктор, кај повеќето се случува. Не се плаши.

На mona2022 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.494
    Допаѓања:
    10.558
    Колку дена ви трае овулацијата? Последните 2, 3 месеци ми почнува од 10 от ден, претходно покасно обично 12,13 ден..

14. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    I mene isto mi pocnuva vednas stom mi zavrsuva ciklusot posle nekoj den I mi trae skoro nedela dena. Inaku prethodno imav pokasni ovulacii I ciklusite mi docnea a sega samo od sebe pred 5 6 meseci stana se vo red I dobivam redovno duri I porano nekoj den. A ovulacija poznavam po sluzta sto pocnuva da stanuva providna kako belka od jajce I kako se nablizuva denta za ovulacija ja ima najveke I posle 14 dena od toj den jas dobivam isto I pokacena temp imam I taka znam deka e ovulacija taka mi bese I koga mi docnese ciklusot imav sluz I dobivav I sega e isto samo sto sega mi e mnogu poredoven.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Девојки,
    Колку дена по менструација имате кафеав исцедок?
    Ми дојде на 15.12, имав нормално крварење и сега веќе 3 ден имам кафеав исцедок? Претходно циклусот ми траеше по 5 дена, сега веќе е 7ми ден... Ќе се јавам после на матичната секако, но додека чекам да не ми е во мисла:|

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Па јас еден ден имам некогаш и пред да ми дојде имам. Исцедокот ти е стара крв која останала од претходно и сега се чистиш, не би требало да е опасно.

17. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Фала ти многу за одговорот.
    Бидејќи имам тешко минато и веќе од се ми е страв...
    Минатиот месец ептен оскудно крварење имав, се тешам дека можеби затоа сега ми е вака... Што знам :?:

18. steffriss

steffriss Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    1.449
    Здраво феминки
    Имам две деца родено со царски рез.Од тогаш со маж ми практикуваме заштитени односи со кондом и со свршување надвор.Секој месец ми доаѓа на време,точни менструации и никогаш не сум имала било какво пореметување.Октомвро месец ми дојде регуларно,ноември исто имав и после од како ми заврши менс имавме заштитен однос но поради несигурност од маж ми во врска со кондомот морав да испијам апче норлево.Помина тоа и на 24 ноември добив повторно циклус и порано од вообичаено,така што во ноември имав две менструации наместо една.Сега дркембри месец 6 или 7 декември имавме повторно заштитен однос со кондом.Овој месец требаше да добијам на 19 декември,но еве уште ништо немам.Вчера направив тест бтгцг преку крв тестот испадна <1 т.е негативен.Денеска бев и на ехо докторката рече дека не гледа бременост и ми дадр да пијам апчиња примолут нор 2×2 5 дена по ред за да ми дојде менстр.Дали тестов преку крв е точен и да не е рано направен?4дена откако ми доцни...Најмногу тоа се плашам,бидејќи доста се пазиме и не планираме 3та бременост.Што мислите вие?Некој ако има искуство што ги има пиено апчињата и да пише?Ви благодарам однапред

19. Mantisa

Mantisa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2019
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    85
    Zdravo nemam vakvo iskustvo so tableti ama bi ti preporacala za da ne se macite i da ne se mislis i da se trujas so apovi staavi spirala bakarna veruvaaj kee se prerodis
    Se najdobro

20. macor24

macor24 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.406
    можеби ти касни и од стресови немаш доволно витамини ај не хи пиј тие спчињс бидејќи се хормноски ти поши си сигурна дека не си најарно е да чекаш или пиј чај камилица и лимонда колку што е можно појака да биде лимонадата, или витамин ц од 1000 на натурал велт ќе ги видиш стварно се скапи ама бар се ефикасни јас имам пиено такс и ми дошла менструација брзо, пробај малку да се релаксираш да не мислиш на тоа, колку повеќе мислиш толку пострашно затебе, друг случај може да биде ако ди немала овулација тој месец можеби затоа и ти касни немора да значи дека е бременост, смирено и релаксирани пиј витамини пиј ете и шејкови ако ги пииеш мој совет е тоа. Мене ми каснеше сега овој месец 10 дена, откако видов дека касни многу почнав да пиам чај камилица насабајле лимонда пиев исто по два пати колку може појака и ми дојде во рок од три дена си ги добив болките како и обично. мој совет е тоа сепак ти одлучи.