Имам нередовна менст, обично по 4-5 дена ми доцни. Претходниот месец ми доцнеше 15 дена и со 2 апчиња примолут добив менст. Сега 18 дена ми доцни, правев тест пред 2 дена негативен беше. Веке една недела пијам примолут и уште не доаѓа. Бил ли некој во ваква ситуација толку мн да му доцни? Инаку имам дете од 2ипол години и на гинеколошките прегледи минатиот месец се беше во ред.
Во иста ситуација сум и јас моментално ама после киретажа. 15 дена ми доцни, бременост исклучена, ехо нормално. Не ми дадоа терапија. А ужас сум главоболки, топли бранови, промени во расположението, вртоглавици, гадење како пред менопауза...пак ќе пишам ако некој има искуство нека ме просветли, од гинеколог слушнав мислење ама пак сум преплашена..
Исти симптоми. Ме препотува, ме боли стомак, надуеност ,толку мн ми е тешко ке пукнам. Што ти кажаа? Да не пиеш ништо и да чекаш да дојде?
Внимавај многу се тешки,се пијат десет дена по ред и после до 7 дена треба да добиеш, прават страшни промени во расположение, хормони и има side effects. Јас не би форсирала да добијам, кога дојде тогаш. Подобро оди на приватно испитај го причинителот отколку овие да ги пиеш.
Ги прекинав, веке 3 дена немам пиено. Сакам да добијам затоа што многу ми е тешко, ќе пукнам ми се чини
После киретажа нормално е доцнење 2,3 недели, ова кажано од доктор, кај повеќето се случува. Не се плаши.
Колку дена ви трае овулацијата? Последните 2, 3 месеци ми почнува од 10 от ден, претходно покасно обично 12,13 ден..
I mene isto mi pocnuva vednas stom mi zavrsuva ciklusot posle nekoj den I mi trae skoro nedela dena. Inaku prethodno imav pokasni ovulacii I ciklusite mi docnea a sega samo od sebe pred 5 6 meseci stana se vo red I dobivam redovno duri I porano nekoj den. A ovulacija poznavam po sluzta sto pocnuva da stanuva providna kako belka od jajce I kako se nablizuva denta za ovulacija ja ima najveke I posle 14 dena od toj den jas dobivam isto I pokacena temp imam I taka znam deka e ovulacija taka mi bese I koga mi docnese ciklusot imav sluz I dobivav I sega e isto samo sto sega mi e mnogu poredoven.
Девојки, Колку дена по менструација имате кафеав исцедок? Ми дојде на 15.12, имав нормално крварење и сега веќе 3 ден имам кафеав исцедок? Претходно циклусот ми траеше по 5 дена, сега веќе е 7ми ден... Ќе се јавам после на матичната секако, но додека чекам да не ми е во мисла
Па јас еден ден имам некогаш и пред да ми дојде имам. Исцедокот ти е стара крв која останала од претходно и сега се чистиш, не би требало да е опасно.
Фала ти многу за одговорот. Бидејќи имам тешко минато и веќе од се ми е страв... Минатиот месец ептен оскудно крварење имав, се тешам дека можеби затоа сега ми е вака... Што знам
Здраво феминки Имам две деца родено со царски рез.Од тогаш со маж ми практикуваме заштитени односи со кондом и со свршување надвор.Секој месец ми доаѓа на време,точни менструации и никогаш не сум имала било какво пореметување.Октомвро месец ми дојде регуларно,ноември исто имав и после од како ми заврши менс имавме заштитен однос но поради несигурност од маж ми во врска со кондомот морав да испијам апче норлево.Помина тоа и на 24 ноември добив повторно циклус и порано од вообичаено,така што во ноември имав две менструации наместо една.Сега дркембри месец 6 или 7 декември имавме повторно заштитен однос со кондом.Овој месец требаше да добијам на 19 декември,но еве уште ништо немам.Вчера направив тест бтгцг преку крв тестот испадна <1 т.е негативен.Денеска бев и на ехо докторката рече дека не гледа бременост и ми дадр да пијам апчиња примолут нор 2×2 5 дена по ред за да ми дојде менстр.Дали тестов преку крв е точен и да не е рано направен?4дена откако ми доцни...Најмногу тоа се плашам,бидејќи доста се пазиме и не планираме 3та бременост.Што мислите вие?Некој ако има искуство што ги има пиено апчињата и да пише?Ви благодарам однапред
Zdravo nemam vakvo iskustvo so tableti ama bi ti preporacala za da ne se macite i da ne se mislis i da se trujas so apovi staavi spirala bakarna veruvaaj kee se prerodis Se najdobro
можеби ти касни и од стресови немаш доволно витамини ај не хи пиј тие спчињс бидејќи се хормноски ти поши си сигурна дека не си најарно е да чекаш или пиј чај камилица и лимонда колку што е можно појака да биде лимонадата, или витамин ц од 1000 на натурал велт ќе ги видиш стварно се скапи ама бар се ефикасни јас имам пиено такс и ми дошла менструација брзо, пробај малку да се релаксираш да не мислиш на тоа, колку повеќе мислиш толку пострашно затебе, друг случај може да биде ако ди немала овулација тој месец можеби затоа и ти касни немора да значи дека е бременост, смирено и релаксирани пиј витамини пиј ете и шејкови ако ги пииеш мој совет е тоа. Мене ми каснеше сега овој месец 10 дена, откако видов дека касни многу почнав да пиам чај камилица насабајле лимонда пиев исто по два пати колку може појака и ми дојде во рок од три дена си ги добив болките како и обично. мој совет е тоа сепак ти одлучи.