1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.038
    Допаѓања:
    3.821
    До скоро бев болна грип и ме држеше доста долго можеби 15дена до 3 недели. Дали е можно од тоа да доцни менструација, не сум трудна, имам симптоми за добивање и потечен стомак. Пиев антибиотици и разни лекови, премногу кашлав едвај се смири. Дали има влијание ова?

На Ceci16 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    4.833
    @Youknow да, сосема може да ти доцни поради настинка. Ми се има случено и на мене кога сум била болна, или кога сум била под стрес на работа и слично. Не се секирај, не е страшно. Штом имаш симптоми ќе добиеш наскоро и после тоа ќе ти се регулира пак.

На Youknow му/ѝ се допаѓа ова.
  3. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    441
    Здраво женички породена сум пред 4 месеци на доење сум и се уште немам менструација добиено но два месеца еднаш на 25 после др месец на 18ти имав по една капка крв и кога се бришев крв малце ама тоа само една ден а пред тие денови мн исцедок имав жолт и градите ме болеа и болки како менс .. еве и сега овие два дена мн исцедок имам и менс болки денес сеќавам и градиве ме наболуваат... до кога може да не добиам менс? Правев и тест за бременост нешто да не има викам ама нема негативен е

4. паралелограмче

паралелограмче Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2022
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    128
    Здраво, веќе 2 месеци ми доцни циклусот. Последен пат добив средината на јануари и затоа што бев под многу стрес и не се хранев добро и изгубив неколку килограми во декември и јануари, тој пат ми беше многу болна и тешка менструацијата исто имав и огромна болка во левата града. Февруари не добив и затоа што и порано ми се има случено мислев дека следниот месец ќе добијам. Еве го март и пак ништо. Инаку не сум имала односи со никого и не знам дали да одам на гинеколог за ова? Само еднаш на крајот од февруари имав мали предменструални болки во стомакот и ништо друго до сега, но бидејќи го мислам, ме стресира :rofl::sweat:

5. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Zdr devojki. Nesto mene mi kasni ciklusot pa resiv da prasam. Znaci vaka Januari dobiv na 13 ti vecerta vo februari dobiv na 10 ti. Sega mart uste ne sum dobila. Kako sto pisav I pogore ovoj mesec ovulatorniot sekret mi traese poveke nekade do 6 ti 7 mi februari a I pocna pokasno. Ajde februari pokratok mesec a jas dobivam do 13 ti mesecot znaci do 16 ti trebalo da dobijam ovoj mesec. Ama sega deka mi bese pokasno toj sekret dali da racunam deka veke mi kasni ili da cekam do 21 taka se paga dve nedeli od 7 mi pa da pravam test ili da pravam I sega. Gradite mnogu me bolat, temp 37, golem appetit,a uste nemam dobieno mozebi pokasno ovulacija sum imala ili ima sansi za bremenost.

6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.119
    Допаѓања:
    112.733
    Истото го врвам и јас, симптоми, болки, се по ред а госпожава ја нема. А не сум бремена. Многу стрес имав периодов па од тоа ќе да е. А инаку секогаш после антибиотици мене ми се преоеметува циклус.

На LadyC и Youknow им се допаѓа ова.
  7. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.038
    Допаѓања:
    3.821
    Добив јас после 10тина дена доцнење. Мене знам најмногу ми беше поради грипот што салам ме потисна

На LadyC и nena2010 им се допаѓа ова.
  8. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.020
    Допаѓања:
    41.367
    Дечки, има ли некоја финта за да ја забрзам менструацијата?
    По календар треба да ми дојде за 4 дена ама пмс болките не се трпат повеќе.
    Чинам ќе ми олесни ако дојде.

9. poi

poi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    2.397
    Како можам да ја пролонгирам менструацијата за 3-4 дена? Дали има некои апчиња без рецепта?
    Важно ми е, значи да добијам 3-4 дена подоцна од календарот...

10. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    915
    Допаѓања:
    1.360
    Здраво 4ти циклус ми е после породување ама овој месец многу ми е чуден циклусот.. Првиот ден ми почна со црна крв помешано со кафеаво и парчиња и еве 3ти ден уште е така. Дали сте имале слично искуство? Ја прашав матичната ама не ми враќа..

На Ceci16 и Radmilla им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.172
    Допаѓања:
    147.904
    Женски хелп.
    Бев ужасно многу болна преку 10 дена со 39 температура, многу касно ми препиша матичната антибиотик и тоа бајаги јак (лекоклар) па и циклус ми дојде некаде на пола грип.
    Тој циклус ми траеше 10 дена (прв пат у живот) а од вчера ми дојде пак, болки невидени додека проби и тоа само еден ден, денес многу оскудно, малку розево.
    Пијам еутирокс редовно за тироидата, ќе одам и онака на контрола на гинеколог месецов, ама се преплашив од ова.
    Ако може да пише некоја дали и се десило ве молам.

12. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Mozebi si bremena

13. positivegirll77

positivegirll77 Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    3
    Devojkii,2 nedeli beb pod stres polaganje pritoa ciklusot ne mi e redoven posleden pat mi dojde na 28 fevruari i sega mi docni 6 dena?A veke sum ispanicena helpp

На Ceci16 и Radmilla им се допаѓа ова.
  14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.172
    Допаѓања:
    147.904
    Нема шанса. :)

15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.253
    Nisto ne ti e.

Normalna menstruacija doagja megju 21viot i 42iot den

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Anettta

Anettta Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2022
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    138
    Здраво на сите. Веќе подолго време земам Јаз таблети поради циста. Менструација имам ама веќе два месеци кога имам ми тече само кафена течност и сосема малку крв. Дали некој има да сподели мислење или пак слично искуство? Дали да одам на гинеколог или е поради таблетите

17. tock1

tock1 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2016
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    Здраво на сите ќе ве замолам за помош. Пред 3 недели пиев панвеф бев настината
    Ми касни 9дена а веќе 3ден имам кафеав исцедок како на почеток на циклус и се уште ме болат градите. Направив тест негативен беше.

18. MoNiToDi

MoNiToDi Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    149
    Здраво јас имам едно прашање
    се породив во јуни со царски рез, прв пат после пораѓај добив циклус во ноември,а последен пат во јануари и толку. Бев на гинеколог се е уредни уреден пап тест нема бактерии ме гледаше на ехо и вагинално се е уредно, нема плод ми даде да испитам хормони денес ги земав резултатите и тие се во ред нема под и над границата се е во средина. Сега неможам да издржам до понеделник па ако имала некоја слична ситуација да сподели. Паничам буквално незнам каде би можело да е проблемот
    фала ви

19. Indigo Candy

Indigo Candy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2020
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    28
    Периодов сум доста сексуално активна, меѓутоа циклусот не ми дојде на време според моја евиденција требаше да добијам на 6ти, а се чувствувам како секој момент дека ќе добијам циклус нема шанси да е бременост во прашање. Ме интересира дали е можеби тоа поради некој хормони?

20. Пита со праз

Пита со праз Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2020
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Може, може да е поради стрес, поради драстична промена на шема на спиење, храна...