1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. feminka18

feminka18 Активен член

Се зачлени на:
    11 декември 2022
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    52
    девојки ве молам помогнете ми немам уште добиено рано ми е ама бев во wc кога се избришав видов крв и на гаќичките имав крв нема шанси да сум бремена пошто многу време скоро 3 години немам односи помогнете ми

На Ceci16 и DInka11 им се допаѓа ова.
  2. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    Zdravo imam za prv pat vakov problem i mnogu sum isplasena mi se losi od strav i usite mi zujaat prv pat mi se slucuva da imam prodolzena menstruacija dobiv na 9 obicno imam menstruacija 6 dena a sega uste gledam krv znam treba da odam na ginikolog ke odam ali kako da go preziveam vikendov na googal koga otvoriv dopolnitelno se isplasiv imala li nekoja zena vakvo iskustvo mora li da bide nesto opasno imam 30 godini

На Ceci16 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    694
    Овој месец со многу жени што имам разговарано, на сите им е изреметен циклусот, еве и јас имав мака со доцнење.
    На кој каснење, на кој порано, ете кај тебе продолжена менструација...
    Ако имаш болки и ако е обилна менс посети лекар да не ти ослабе па крвта.
    Инаку од 3 до 7 дена се води како нормална, кај тебе трае веке 9дена
    Ако е кафено веќе можеби ке прекине, ако не е , појди види што ке ти кажат, во меѓувреме цеди си сокови, јади цвекло, овошје, зеленчук

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Ти мораш итно на доктор, не знам што си чекала до сега.

5. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Sigurno ke doboes za nekoe vreme pocnuva sekogas pomalku pa potoa zasiluva

6. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2017
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    5.028
    Темава не е од најактивните, ама имам прашање можда некоја од вас ќе прочита.

Уште од првото соочување со менструација, секогаш циклусот ми траел 5-7 дена. Првиот ден болки невидени, втор ден обилни крварења поради кои не излегував ни од дома, па наредните денови се помалку и помалку крварење до максимум 7-ми ден. За мене ова беше нормален циклус.
    Последниве 2-3 циклуси ми траат САМО 1 ден што за мене е знак за паника. Немам ни болки како претходно, само си започнува циклусот нормално, но трае само 1 ден.

Ќе посетам гинеколог во секој случај, но имате ли некои мислења од што би можело да се јави ваква екстремна промена?

7. Bonitaa

Bonitaa Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2021
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    16
    Здраво девојки, првите 3 дена имав обилни крварења секогаш и менструацијата ми траше по 6 денови. Еее сега последниве два месеци ми трае само 5 дена и тоа немам некои си незнам какви крварења како претходно... Што мислите вие?

8. Michaelalala

Michaelalala Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2022
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    119
    Требаше да ми дојде вчера и осеќав менструални болки и гадење, градите ми се отечени буквално истите симптоми како за идење и на таа болка во стомакот не ми дојде....Почнува да ми е страв, има ли простор за паника?

9. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    1.021
    нема,ке ти дојди утре

На Mumoftwo30 и Michaelalala им се допаѓа ова.
  10. Nora02

Nora02 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    35
    Здраво девојки, веќе ме фаќа паника па да ве прашам, завчера вечерта ме болеше премногу стомакот, добив, утрото исто имав малце крв, попладнето ништо, вечерта пред да искочам пак кога се избришав имав крв и од тогаш навака ништо.. ме испаничија другарките на шала да не си трудна и слично.. инаку сум анксиозна и секоја ситница ме плаши.

11. Michaelalala

Се зачлени на:
    5 јануари 2022
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    119
    Не ми дојде сеуште ;(

12. Michaelalala

Се зачлени на:
    5 јануари 2022
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    119
    Мислам дека немаш потреба од паника, сепак ти дошло иако е малку

13. Pinna21

Pinna21 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2021
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    13
    Овој месец многу девојки се жалат на проблеми со менструацијата. Мене ми доцнеше, па имав еден ден пообилно, потоа многу малку дури само како дамки кафени. До сега не ми се случило ова, но претпоставувам дека е преголем стрес што го доживее изминатиот период, едноставно знаев дека на нешто ќе избие. Не се плаши ќе се среди, може и кај тебе е од стрес.

14. Angelaaa11

Angelaaa11 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    26
    Здраво,имам едно прашање..веќе 2 месеци после и пред менструација имам како нешто кафено на гаќите некогаш е светло а некогаш е темно кафено.Инаку имам редовна менструација само последниве 2 месеци ми трае помалку 3 дена и после тоа само кафено имам и ми мирисаше чудно..И некогаш мокрачата ми е потемна и накрај кога ќе се избришам како кафена светло и мириса чудно.И понекогаш поретко како да ме заболуваат јајниците.Бев под стрес последниве месеци од март наваму.Што може да биде? Ве молам за помош многу ми е страв

15. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.239
    Допаѓања:
    12.879
    Пред менструација нормално е кафено да имаш, нели додека да пробие па после си почнува најнормално да тече.
    А после колку дена од кога ќе ти прекине имаш пак кафено, одма или?
    Овулираш ли редовно? И 3 дена нормално е да трае, не мора 5-6 дена секогаш да биде.
    Сепак ако мислиш дека има нешто посети гинеколог.

16. Angelaaa11

Angelaaa11 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    26
    Секој ден скоро имам кафено и од кога ќе ми пројде менструација и пред да имам,немам многу кафено,ама приметив овие денови и гаќите водени ми се како нешто водено да ми тече..Многу ми е страв да одам на гинеколог,до сега сум немала никогаш односи...А што е можно да ми биде??

17. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.239
    Допаѓања:
    12.879
    Нема потреба срам да ти е, зашто срам?
    Нема врска што не си имала односи оди, нека те видат на обично ехо, ќе ти дадат препораки и совет, може и терапија некоја ако има потреба.
    Не знам, не сум доктор, можеби се работи за некоја бактериска инфекција, иди на гинеколог и не се плаши.

18. Angelaaa11

Angelaaa11 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    26
    Читав на интернет сешто..многу ми е страв да не е нешто опасно;(

19. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.239
    Допаѓања:
    12.879
    Не се плаши и не гуглај, само полошо си праиш така, затоа иди на лекар.

20. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.412
    Што да земам за болки во стомакот?
    Ненормално многу ме боли и грчеви имам никогаш ме нема болен вака, испив аналгин, ставав и топло ама џабе. Немам кафетин менструл, неможам а и не ми се оди на жешково до аптека.