Менструација

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by emilijakaraivanova, Jan 13, 2010.

1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Брисеви направи, пап не е за ова.
    Со брисевите ќе се види и микрофлората каква е.

Milickaa555 likes this.
  2. Ani45

Ani45 Истакнат член

Откако ми заврши менструацијата после една недела добив пак ама ми траеше 3 дена и тоа само на бришење имав крв. Прв пат ова ми се случува, дали некој знае што може да биде причината, немам некој гинеколошки проблем, скоро се прегледував ама секако пак ќе отидам.

3. Iphone7

Iphone7 Истакнат член

Девојки ми треба помош дали на некој му се има случено сличново ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ И СОВЕТ

Значи имав не редовен циклус кога се породив ми се заради неколку месеци 2-3 ок беше после пак ми каснење но овај МЕСЕЦ за прв пат ми се случи нешто не очекувано ми дојде менструација на 12 ти ми заврши на 22 ти Август траеше околу 10-11 денови имав пишано погоре и денеска замислете после 6 дена ми дојде пак менструација , му се има ли на некој вакво нешто случено ве молам дадете ми совет и дали е нешто сериозно ?

4. Ani45

Ani45 Истакнат член

Еве истото ми се случи, после точно една недела откако ми заврши менструацијата јас пак добив, прв пат и мене ми се случува ова..да не си била нешто болна или настината месецов?

5. Iphone7

Iphone7 Истакнат член

Не ништо од тоа баш супер се осеќам

6. Angelaaa11

Angelaaa11 Активен член

Дали некогаш ви се случило да имате како проѕирна менструација? Не е баш проѕирна има и крв ама е помешано како со проѕирно...

7. Selena01

Selena01 Популарен член

Види можеби имаш послаба менструација, или да имаш и слуз ама не може никој на форум да ти каже. Оди на доктор. Да види евентуално за брисеви, и да му раскажеш поубаво ако си загрижена за нешто

8. Angelaaa11

Angelaaa11 Активен член

Да имам и слуз прозирен помешано со крв,но не разбирам од што би можело да биде...

9. Selena01

Selena01 Популарен член

И ја имам (понекогаш), и може да е нормално, а може и да не е. Посети доктор

10. mariatim

mariatim Популарен член

Темна кафеава менструација со траење од два три дена,и како коагулуми? Пијам јаз контрацептиви(поради нередовен циклус ,полицистични јајници).И сум под голем стрес периодов дали има нешто тоа врска или?Искуства некој? За недела дена сум на гинеколог мом.е на на одмор..инаку ова е веќе неколку циклуси по ред .

11. Vase89

Vase89 Истакнат член

Devojki aj mala pomos dobiv na 12 avgust mi zavrsi na 16 na 25 pak dobiv ama samo na brisenje i na vloskata vaka ne e obilno ne mi tece te e svetlo rozevo te e temno kafeno i sega mi mirisa kako na skapano na mrsa

12. Babygirlll1

Babygirlll1 Истакнат член

Zdravo devojki, vaka trebashe da dobijam okolu 17ti avgust ama seuste nisto. Simptomi imam vekje dve nedeli kako poduenost, bolki vo dolniot del od stomakot, polovinata i oteceni gradi isto kako i pred sekoj ciklus do sega. Mi se slucuvalo porano da mi docni 3-4 dena, no ovoj pat cel mesec mi preskokna i ne mi dojde. Isto imam zabelezano deka prethodni nekolku ciklusi imam dosta pomala kolichina krvarenje i na 2-3 den da imam kolku sto bi trebalo na 5-6ti. Ne sum seksualno aktivna i bash periodov ne sum bila pod stres. Od sto moze da e i dali da otidam na ginekolog ili da pochekam ushte nekoj den?

13. нина122

нина122 Популарен член

Нормално дека треба да отидеш, цел месец да не ти дојде менструација и те како е за загрижување, можеби нема ништо, ама мораш да одиш..

14. elimkd

elimkd Форумски идол

Не чекај, оди нека те прегледа, дали можеби пиеше антибиотици? И од нив знае да доцни

15. Babygirlll1

Babygirlll1 Истакнат член

Nemam pieno antibiotici, edino sto imam promena vo ishranata napraveno i sum na nekoja "moja" dieta i se odrekov od mnogu jadenja sto sum gi jadela do pred 2-3 meseci. Vo sekoj sluchaj kje otidam na ginekolog

elimkd likes this.
  16. elimkd

elimkd Форумски идол

Се може да има влијание, и топлово време, вака може само да нагаѓаме, подобро стручно лице ќе каже

Babygirlll1 likes this.
  17. Емина1

Емина1 Истакнат член

Здраво
    добив циклус на време ..
    но прв пат ми трај само два дена и тоа многу малце истече
    дали има некаков провлем , по обичај,ми трае 4-5 дена

18. anggell

anggell Форумски идол

Кој ден за прв ден го сметате за циклус, кога ќе пробие или ќе почнете да крвавите?
    Јас обично прв ден имам кафеав исцедок веќе наредниот ден крварам.
    Ме буни, кога треба да испитувам хормони, а и кога чекам да ми дојде точно кој ден да го сметам за прв :?:

19. A94

A94 Истакнат член

и јас исто и го рачунам тој со кафеавиот исцедок како прв ден

anggell likes this.
  20. A94

A94 Истакнат член

Имав циклус на одмор и се бањав третиот ден, арно ама ми прекина тој ден и од утре дента почна кафеава крв да ми тече трети ден веќе. Нормално е ваљда? Прашувам зашто верувале или не прв пат имав добиено на одмор, обично темпирам :D