1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.225
    Допаѓања:
    48.031
    Брисеви направи, пап не е за ова.
    Со брисевите ќе се види и микрофлората каква е.

На Milickaa555 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    986
    Откако ми заврши менструацијата после една недела добив пак ама ми траеше 3 дена и тоа само на бришење имав крв. Прв пат ова ми се случува, дали некој знае што може да биде причината, немам некој гинеколошки проблем, скоро се прегледував ама секако пак ќе отидам.

3. Iphone7

Iphone7 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2017
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    47
    Девојки ми треба помош дали на некој му се има случено сличново ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ И СОВЕТ

Значи имав не редовен циклус кога се породив ми се заради неколку месеци 2-3 ок беше после пак ми каснење но овај МЕСЕЦ за прв пат ми се случи нешто не очекувано ми дојде менструација на 12 ти ми заврши на 22 ти Август траеше околу 10-11 денови имав пишано погоре и денеска замислете после 6 дена ми дојде пак менструација , му се има ли на некој вакво нешто случено ве молам дадете ми совет и дали е нешто сериозно ?

4. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    986
    Еве истото ми се случи, после точно една недела откако ми заврши менструацијата јас пак добив, прв пат и мене ми се случува ова..да не си била нешто болна или настината месецов?

5. Iphone7

Iphone7 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2017
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    47
    Не ништо од тоа баш супер се осеќам

6. Angelaaa11

Angelaaa11 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    26
    Дали некогаш ви се случило да имате како проѕирна менструација? Не е баш проѕирна има и крв ама е помешано како со проѕирно...

7. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.874
    Допаѓања:
    7.458
    Види можеби имаш послаба менструација, или да имаш и слуз ама не може никој на форум да ти каже. Оди на доктор. Да види евентуално за брисеви, и да му раскажеш поубаво ако си загрижена за нешто

8. Angelaaa11

Angelaaa11 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    26
    Да имам и слуз прозирен помешано со крв,но не разбирам од што би можело да биде...

9. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.874
    Допаѓања:
    7.458
    И ја имам (понекогаш), и може да е нормално, а може и да не е. Посети доктор

10. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.152
    Допаѓања:
    12.528
    Темна кафеава менструација со траење од два три дена,и како коагулуми? Пијам јаз контрацептиви(поради нередовен циклус ,полицистични јајници).И сум под голем стрес периодов дали има нешто тоа врска или?Искуства некој? За недела дена сум на гинеколог мом.е на на одмор..инаку ова е веќе неколку циклуси по ред .

11. Vase89

Vase89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2020
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    276
    Devojki aj mala pomos dobiv na 12 avgust mi zavrsi na 16 na 25 pak dobiv ama samo na brisenje i na vloskata vaka ne e obilno ne mi tece te e svetlo rozevo te e temno kafeno i sega mi mirisa kako na skapano na mrsa

12. Babygirlll1

Babygirlll1 Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2021
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    4
    Zdravo devojki, vaka trebashe da dobijam okolu 17ti avgust ama seuste nisto. Simptomi imam vekje dve nedeli kako poduenost, bolki vo dolniot del od stomakot, polovinata i oteceni gradi isto kako i pred sekoj ciklus do sega. Mi se slucuvalo porano da mi docni 3-4 dena, no ovoj pat cel mesec mi preskokna i ne mi dojde. Isto imam zabelezano deka prethodni nekolku ciklusi imam dosta pomala kolichina krvarenje i na 2-3 den da imam kolku sto bi trebalo na 5-6ti. Ne sum seksualno aktivna i bash periodov ne sum bila pod stres. Od sto moze da e i dali da otidam na ginekolog ili da pochekam ushte nekoj den?

13. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    12.348
    Нормално дека треба да отидеш, цел месец да не ти дојде менструација и те како е за загрижување, можеби нема ништо, ама мораш да одиш..

14. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.109
    Не чекај, оди нека те прегледа, дали можеби пиеше антибиотици? И од нив знае да доцни

15. Babygirlll1

Babygirlll1 Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2021
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    4
    Nemam pieno antibiotici, edino sto imam promena vo ishranata napraveno i sum na nekoja "moja" dieta i se odrekov od mnogu jadenja sto sum gi jadela do pred 2-3 meseci. Vo sekoj sluchaj kje otidam na ginekolog

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  16. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.109
    Се може да има влијание, и топлово време, вака може само да нагаѓаме, подобро стручно лице ќе каже

На Babygirlll1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Емина1

Емина1 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    105
    Здраво
    добив циклус на време ..
    но прв пат ми трај само два дена и тоа многу малце истече
    дали има некаков провлем , по обичај,ми трае 4-5 дена

18. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.493
    Допаѓања:
    10.556
    Кој ден за прв ден го сметате за циклус, кога ќе пробие или ќе почнете да крвавите?
    Јас обично прв ден имам кафеав исцедок веќе наредниот ден крварам.
    Ме буни, кога треба да испитувам хормони, а и кога чекам да ми дојде точно кој ден да го сметам за прв :?:

19. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    1.559
    и јас исто и го рачунам тој со кафеавиот исцедок како прв ден

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  20. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    1.559
    Имав циклус на одмор и се бањав третиот ден, арно ама ми прекина тој ден и од утре дента почна кафеава крв да ми тече трети ден веќе. Нормално е ваљда? Прашувам зашто верувале или не прв пат имав добиено на одмор, обично темпирам :D