1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. bitches broken

bitches broken Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2021
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    33
    Zdravo zenski sakam da prasam dali e ova normalno imav dobieno posleden pat na 6ti avgust i sega mesecov se uste mi nema dojdeno napraviv i testovi za bremenost no site tri testa bea negativni,vo megju vreme mi dadoja da pojam escitalopram(antidepresiv) pa dali moze od toa da mi kasni menstruacijata ?

2. Blueberry8

Blueberry8 Нов член

Се зачлени на:
    18 јуни 2023
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    Здраво имам еден проблем и сакам мислење од вас. Досега имав нормален менструален циклус, единствено само што секој пат ми каснеше по неколку дена но друго се беше во ред се до овој пат. Добив пред еден ден но мноогу малку а и стомакот не ме боли (а секогаш ме болеше ко ќе добиев), само чувствувам грчеви во долниот дел на стомакот и ми е премногу подуен, најверојатно дека ми течи премногу малку. Не знам дали е нешто сериозно или е нормално некогаш така да се случува, но ова ми се случува прв пат да имам толку малку и навистина сум загрижена. Ќе ве молам за ваше мислење.

3. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.493
    Допаѓања:
    10.557
    Јас првиот ден секогаш имам малку, дури немам на секое одење во вц, ама затоа вториот и третиот ден, посебно третиот секогаш ми потопува.
    Не значи ако има исти симптоми секогаш ќе ги имаш. Јас и со родено некогаш не осетам болка ич, а некогаш по подот се валам од болка.
    Еве последните месеци симптомите ми се менуваат постојано.

4. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Devojki da ve prasam nesto uste vcera mi se pojavi kafeavo kako so svetla krv vecerta no ne mi dojde mislev denes ke mi probie no I denes sabajleto imav samo kafeavo a ete sega nemam nisto sto moze da e rabotata zosto ne probiva se uste? Sega nemam nisto samo bel iscedok I cat pat kafeavo svetlo koga li ke probie se nerviram...

5. @ceci11

@ceci11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2020
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    1.657
    Оваа менструација ме ,,уби''. Умирачки болки, повраќање,.... Понекогаш им завидувам на оние што немаат воопшто болка....

На Космонаут и anggell им се допаѓа ова.
  6. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.493
    Допаѓања:
    10.557
    И што се психички,, нормални" во вакви денови :angel:

На @ceci11 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. penelope10

penelope10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    1.224
    Дали некоја има искуство со апчињата Фертилимин? Ми ги препорача гинеколог за регулација на циклус.

На Hepines му/ѝ се допаѓа ова.
  8. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.493
    Допаѓања:
    10.557
    Дали вие што ПМС ви е симптом на болка на градите, кога добиете циклус одма ви престанува болката тој ден?
    Мене ми се намалува, ама еве втор ден веќе не истата болка ама пак се тешки и болни на допир, не е некоја страшна болка ама пак ми е на мисла.
    Знам дека гради се прегледуваат по завршување на циклус ама јас пуста паника :doh:

9. Космонаут

Космонаут Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2023
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    778
    Мислам дека немаш причина за паника, кај мене има болки во текот на целиот циклус, постепено се намалува. Обично тоа што е страшно не боли, ќе помине после циклусот.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lavender4

Lavender4 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.309
    Постепено се намалува и кај мене, секој поминат ден помалку болка имам

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Angelaaa11

Angelaaa11 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    26
    Здраво,требаше да добијам утре,но денес на бришење имав крв свежа ама не многу,дали сум добила? А и малце како да ме приболува стомак..само чудно ми е зошто немав потемна крвта туку веднаш така посветла...страв ми е дан не ми е ова менструација??

12. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.590
    Допаѓања:
    79.161
    Нема зошто да ти е страв, тоа ти е менструацијата. Понекогаш и кај мене било така, прво малку светла крв додека почне пообилно. И болките, јас точно знам според болките дека ќе ми дојде, често така прво грчеви осеќам и по кратко време доаѓа и другото.

13. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    I mene znae nekogas da mi se pokaze sveza krv pred doaganje ako posle pocne da tece normalno menstruacija e sto moze drugo da e ne se plasi

14. Angelaaa11

Angelaaa11 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    26
    Mene celo vreme mi e crvena taka svetla i so malce prozirna ne znam zosto poslednive meseci..ne mi e temna crvena tuku bas ona crvena posvetla malce

15. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    748
    Допаѓања:
    1.085
    Здраво
    Секогаш добивам на 28-29 ти ден пред и после бременоста исто. Денес добив на 25ти ден. Изминативе денови бев настината но и имав многу болки во стомакот , главата, вртоглавица дури и повратив еднаш. Бременост мислам дека шанси нема.
    Но од што може така да ми дојде порано .
    Крвна слика правев пред еден ден хемоглобин 112 а серумско железо 8.9
    Почнав многу да ја чувстувам и овулацијата , имам болки во јајниците...

16. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.458
    Допаѓања:
    5.438
    Три дена не е нешто алармантно, поготово штом си била настината.

На srce-9 и anggell им се допаѓа ова.
  17. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.493
    Допаѓања:
    10.557
    Ништо страшно, промена на време, стрес, настинки, а и со текот на времето циклусот не е секогаш ист.

На srce-9 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    порано кога ќе добиев, ме болеа јајниците, стомакот
    Сеа последниве две години, не секој пат, ме боли доле. Како некој со нож да ме боде. На сец некако. Не е кузнае каква болка. Се осеќам ко да става некој нож и да го вади.
    има некој друг почувствувано ваква болка?

19. Космонаут

Космонаут Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2023
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    778
    Јас имам обично првиот вториот ден, некогаш и не е мала болка, така како што опишуваш како бодеж одеднаш доаѓа и оди.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Еве втор ден ми е истата приказна
    А вчера ништо. И тоа највеќе ме боли кога сум во тоалет, и после мала/голема нужда. Се трпи углавном, освен еднаш, ми идеше да се збрцам стварно.
    Ама си викам ај да прашам дали е само кај мене