1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. marsilia

marsilia Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2023
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    2.495
    Исто. Како растам секој пмс и секое добиено ми е се потешко. Пред да имам 20 години не чувствував ни симптоми за пмс, а сега само неколку дена после добиено сум добра, инаку после се ме мачи, де пмс, де стомак, де добиено. Adulthood :rofl:

На Feminka22 и Космонаут им се допаѓа ова.
  2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    истоо
    пред да добијам абе ништо, коа ќе добиев сѐ нешо ме болеше. Првите два дена. Ама трпам болка јас
    сеа, пред да добијам, кичма, глава, гради, јадам за 10 души, нервозна до даска, коа ќе добијам освен оваа болка, ништо друго.. само си тече
    многу чудно

На marsilia му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Angelaaa11

Angelaaa11 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    26
    Здраво,имам пишувано тука дека последниве 4 менструации ми траеја многу кратко,најмногу 3 дена,а сега кога добив имам пообилно од претходно денес ми е 5 ден и се уште имам добиено,и тоа кога ќе се избришам баш црвена крв,ни светла ни темна,туку нормална..инаку и менструацијата ми мириса како на метал како железо не знам како да објаснам..

4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Крвта мириса на железо

5. Angelaaa11

Angelaaa11 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    26
    Дали е нормално 6ти ден од менструација да имате малце како крв ама црвена? И во столицата да имате малку крв

6. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.555
    На 6 ти ден јас имам кафеаво ама не значи дека кај сите мора да е така, штом е малку веројатно ти поминува.
    Во столицата од хемороиди има најчесто. Ако се сомневаш во нешто, ако имаш и други симптоми консултирај се со матичниот тој ќе ти даде насоки што да испиташ.

7. Angelaaa11

Angelaaa11 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    26
    Мене прв пат вака ми се случува,минатите 4 месеци сум имала најмногу 3 4 дена менструација и тоа на крај кафено,а сега 6ти ден и црвено ама светла црвена и тоа по малку многу ме фати паника..а за столицата секогаш кога имам добиено имам ама првите неколку дена,сега не знам зошто на 6ти ден

8. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    380
    Ако те болат и двете не е страшно, јас на левата имам мастодинија еве со години и кога сум блиску пмс само таа ме боли, веќе страв ми е и да мислам, градата ја оставам на крај од други маки

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Devojki normalno e da dojde 5,6 dena porano uste ne mi e dojdeno ama primetuvam deka ke mi dojde..prosliot mesec na 15 ti mada togas mi zakasna a inaku mi ima doagano na 11 ti 12 ti taka nesto.. a I bev na ginekolog pred edna nedela I poveke I doktorkata mi kaza deka se e vo red I deka e pominata ovulacija pred nekolku dena I deka sum vo vtora faza mada I jas ja osetiv porano po sekretot a veke edna nedela gradite me bolat, akni znaev deka ke mi dojde pak kako I prethodnite meseci.. mozebi samo toj mesec e zakasnalo sea pak po staro sto mislite?

10. Liljana K.

Liljana K. Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2023
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    658
    Normalno e,od mnogu pricini moze da ne ti dojde na 28ot den…stres nervoza..promena na klima,kilaza itn

На Milickaa555 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Goodgirll321

Goodgirll321 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Здраво женскиии, имам проблем во последно време а тоа е дека имам многу често бело-зелено густо прање.. Ми касни веќе месец дена, за бременост сигурна сум дека не.. За жал неможам да идам на гинеколог дека сум во странство скоро дојдена незнам како се процедурите тука и со јазикот сум нула. Дали има некој природен начин барем да се спасам од белото прање..? Додека бев во МК испитав уринокултура дека матичната сомневаше дека е инфекција ама резултатите ништо не покажаа..А пак, ксј гинекологот немаше термин морав да се вратам.. Има ли некој слично искуство?.. Извинете на долгиот пост и фала однапред

На Irenasirena му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.484
    Допаѓања:
    2.795
    Женска имаш апликација превод, кажи само ПРЕГЛЕД (ќе се снајдеш, верувај) Не постои ништо природно џабе прашуваш. И посериозно ти е доцнењето, од белото прање

13. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Zdr dragi moi se operirav pred eden mesec desniot jajnik mi e izvaden ,dobiv menstruacija na 23 septemvri i sega dobiv na 15 oktomvri kolku e toa normalno za mojot slucaj .

14. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    10.477
    Здраво девојки,

Секогаш имам редовен циклус и ми доаѓа во просек на 26 дена и ми трае околу 7-8 дена (ден-два варира), па така и оваа менструација.

Никогаш немам огромни болки и секогаш било се "школски", но сега од првиот ден кога ми дојде имам неверојатни болки и многу обилен тек.
    Денес ми е 4 ден и уште обилно тече и дури излегуваат парчиња (обично 4 ден веќе ми тече помалку), јајници и стомак ме болат премногу.

Што може да е причината за ова според вас?

15. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.555
    Никогаш не е според правило дека секогаш исто ќе биде. Еве јас минатиот месец немав болка во гради, сега имав, немав осип по лицето скоро никогаш сега бев како сипаници да имам, а имам прилично чисто лице. Се менува од месец на месец.
    За да си мирна направи си една рутинска контрола.

16. Milsyy12

Milsyy12 Нов член

Се зачлени на:
    18 септември 2023
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Се согласувам со anggell, јас мислам дека како поминуваат времето и годините, така се повеќе ги чувствуваме болките во стомакот и останатите ПМС симптоми, но ако не ти изгледа баш нормално, најдобро е да си направиш преглед на доктор;)

17. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.206
    Допаѓања:
    7.235
    Девојки, секој месец добивам редовно ден два плус минус, месецов добив 4 дена порано немав никакви симптоми освен градиве што ќе ми прснеа, секој пат ми трае 6 дена добиеното прв онака , втор и трет пообилно другите исто онака. Сеа еве 3 ти ден ми е и скоро и да немам а првиот ми беше преобилен, што може да биде? Во декември сум на редовен преглед. Да се загрижувам ли? Бев болна пред 3 недели може ли да е од тоа?

18. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.555
    Таман си реков месецов добро е освен физички симптоми немам психички ПМС, само што ми помина денес и погодете што?
    Нервоза, вознемиреност, јадам како дупната се ова што го имав пред добивање овој месец го имам после :@
    Значи нема месец да не ме одмине.
    ПМС како по книга со сите правила и прописи на лудило :envy:
    А што убав ПМС си имав пред да добијам, дури се зачудив, бев фина, мила, добра :wasntme:, сама од себе се изненадив :lol:
    Еве ми на сега :worried:

19. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Devojki imav ciklus nekade na 13 ti oktomvri a sega sum na sredina na ciklus I pak zabelezav krv a sekretot e kako za ovulacija proziren I rastegliv e sega vo taa sluz imase I kako krv dali e normalno? Inaku bev na gin pred nepoln mesec rece se e vo red a sega imam I vospalenie na usi pa pijam blok maks za bolka I panecef tableti dali moze od toa da e krvta? Taka I porano mi se ima slucuvano nekoj mesec na srednina da imam krv ama ete pak panicam...neznam dali pak da odam na pregled.. I se plasam ovie lekovi da ne mi go izmestat slucajno ciklusot dali vlijaat na nego? Ama moram da gi pijam posto mnogu me bolat usite..

20. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.555
    Во овулација се случува да има мало крварење, нормално е.

На Milickaa555 му/ѝ се допаѓа ова.