1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Менструација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од emilijakaraivanova, 13 јануари 2010.

1. Edinstvena.

Edinstvena. Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2023
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    11
    Дали е нормално секој месец разлика од една до друга менструација да биде 18дена?
    Читав треба да иди циклусот на 28 дена незнам како се брои правилно.
    Последно имав од 8ми до 13окт.и еве сега на 1ви ноември... И секој месец така.

2. ElenaOfRivendell

ElenaOfRivendell Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    2.156
    Допаѓања:
    5.375
    Броиш од првиот ден на меструација, ете од 8ми, значи си добила на 25 дена, што е сосем нормално. :)

На Edinstvena. му/ѝ се допаѓа ова.
  3. паралелограмче

паралелограмче Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2022
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    128
    Последен пат добив менструација околу 5ти септември. Во откомври не добив иако многу често чувствувам менструални болки. Ми се случи ова и пред неколку месеци но гинекологот не се ни потруди да открие што е проблемот, само ми кажа "здрава си" и ме пушти. Не сум бремена. Најверојатно нешто не е во ред со мене и веќе со недели мислам само на ова и уште повеќе ме нервира. :@
    Колку долго може да доцни циклусот пред да се смета како проблем?:@

4. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.555
    До 10-12 дена се смета за ок, се што е повеќе треба да се испита.
    Испитај хормони и тироидни хормони, оди на ехо да те види и секако ПАП тест.
    Се се средува.

На паралелограмче му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.590
    Допаѓања:
    79.161
    Колку ви има доцнето во стресен период? :?: Да знам после колку дена е за паничење и одење по доктори, денес 7 ден нема ништо, катастрофа сум месец уназад со стрес, антибиотици и лечење кандида.

6. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.555
    До 2 недели се смета за нормално, ама јас мислам дека некогаш од преголем стрес може и повеќе да касни.

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Angelaaa11

Angelaaa11 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    26
    Приметувам последниве менструации неколку дена пред да ми дојде кога одам во тоалет урината ми е потемна,односно како да имам кафени траги при бришење,исто и од кога ќе ми заврши..еве ми заврши завчера,и денес сеуште имам потемна урина..и кога ќе мириснам мириса како железо..дали е нормално тоа?инаку ми трае околу 4,5 дена менструацијата

8. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.739
    Допаѓања:
    21.372
    Женски дали се соочувате со доцнење на менструацијата овој период?
    Веќе две недели сум во пмс, со повремени болки во јајници и гради, два дена ми доцни и никако да ми пробие, ќе пукнам од подуеност.

9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.492
    Допаѓања:
    10.555
    2 дена не е ништо за паника, до две недели е ок да доцни, некогаш и повеќе ако има голем стрес, или киретажа, операција и слично.
    Кај мене последната цела година ПМС ми трае две недели до денот на добивање и плус деновите ако задоцни :envy:
    Со текот на годините симптомите ќе се менуваат, нема секогаш да доага под саат.

На Anyshka, eliesaab и christinnn им се допаѓа ова.
  10. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.003
    Допаѓања:
    12.339
    Да, мене ми доцнеше околу недела дена. Вака никогаш не ми се изместил циклусот. Буквално најболна, најобилна и најдолга менструација имав. Земав и витамин ц тие денови, па кафетин и ништо не ми помогна. Едвај ја издржав, многу омалаксано, дехидрирано (а пиев доста течности) се осеќав и по завршувањето, со повремени болки во мускулите..

:whew:

11. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.206
    Допаѓања:
    7.235
    Мене не ми доцни, ама па у пмс сум без престан, подуена ко крофна, исфрлена по лицево, жива ненајадена… хормониве пепел.

12. Pham

Pham Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2023
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    43
    Пред 8 дена ми почна циклусот, на бришење сеуште имам бледо розеникав слуз, а на мене не ми трае повеќе од 5 дена што може да е? Ќе и се јавам и на матичната само во меѓувреме некое мислење или искуство од вас?

13. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Devojki sto moze da bide treba da dobiam ciklus i veke dva dena imav kafeavo a deneska kako da probi I sega pak nema nisto neznam sto se slucuva znae taka da mi pravi ama posle so probiva obicno imam obilni ciklusi I tocni prethodniot mesec vednas probi samo eden den imase kako kafeavo a sega probi pomalku I sega gledam pak nema nisto mn se nerviram veke ke poludam.. amn veke ne sum bremena ovoj mesec samo ednas mi vleze nemavme odnosi so decko mi I neznam zosto vaka kako da se maci da probie a piam vitamin c za imunitet I prethodno piev pa probivase posledno vaka mi se desi vo septemvri da se maci I da me nervira I sega pak isto vi se ima li deseno vakvo nesto?

14. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    8.134
    Оди на гинеколог, не може да се знае што точно е, ќе те прегледа и ќе ти земе пап и брисеви, ќе си знаеш барем и ќе си на сигурно.

15. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Pa pravev jas pap I brisevi imav kandida ama ja izleciv i koga imav kanidata celo vreme imav redoven ciklus a na pap imase nesto kako hpv moznost deka imam ama pravev I tipizacija I nemav virusi odnosno negativna bese, od kandidata taka se pokazalo mi kaza doktorkata I sega sleden pap go pravam u April a drugi bakterii nemam oti I decko mi se ispituvase ednistven partner mi e nema nisto I toj znaci nemam infekcii nee od toa onaka nesto se maci da probie I porano mi se slucuvalo a sega neznam ke idam na doktor za nekoj den ako ne probie...a inaku posleden pat koga bev bese pred dva meseci I togas se bese okej na eho I bev pred ciklus mi kaza I dobiv za 10 Tina dena mislam sekogas mi e redoven ete samo sega taka me maci... na eho moze li da se vidi procinata poradi koja se maci da probie?

Последна измена: 28 јануари 2024
  16. Angelaaa11

Angelaaa11 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    26
    Dali ako sum nevina moze da mi zemat na ginekolog pap test? I dali moze da mi gi pregledaat jajnicite vnatresno na eho ne samo nadvoresno?

17. butttterfly08

butttterfly08 Нов член

Се зачлени на:
    29 декември 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    6
    Здраво женски. Вака, последниве неколку месеци менструацијата ми е пореметена, ми доаѓа навремено но само по една капка и стомакот воошто не ме боли а целиот ми е надуен дека не ми течи, еден месец не ни ми дојде. Обично ставам топли облоги на стомакот за да ми дојди и успешно е но стварно не знам зошто треба со сила да правам нешто за да ми дојди а не ми иди нормално, онака како што треба. Не знам дали да одам на гинеколог.

18. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.238
    Допаѓања:
    12.874
    А каде ако не освен на гинеколог?

На GirlVolley му/ѝ се допаѓа ова.
  19. butttterfly08

butttterfly08 Нов член

Се зачлени на:
    29 декември 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    6
    Не знам дали е доволно сериозно за на гинеколог, немам одено досега, не сум имала проблем досега до 18

20. GirlVolley

GirlVolley Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    2.371

Дека ти со сила правиш нешто за да добиеш,не правиш ништо, не се залажувај.
    Има одредена граница од кога се почнува да се оди на доктор?