Девојки за три дена имам закажано на доктор ама да ве прашам ви се има ли десено да ви заврши циклусот и по три дена да почнете пак да крварите обилно?
Немам добиено 4 месеци менструација ( не се работи за бременост), имам полицистични јајници и бев на терапија Роакутан, од кога почнав да ги пијам немам добиено менструација. Да напоменам дека ја прекинав терапијата и повеќе не сум на Роакутан. Дали има некаква врска Роакутанот со менструацијата ?
Здраво, во иста ситуација сум и јас ми касни 17 дена .... малку е стар постот твој ама се споредува со мене .... Имав незаштитен однос но не сврши во мене ниту пак му излегува течност онаа за подмачкување што викаат.... на 10,13 ден и сега на 17 ден каснење направив тестови негативни... Можно е да сум бремена ,а да не покаже?
Дали некоја се соочила да нема менструација со години? се работи за млада личност испитано се се е во ред .
Не е нормално ако немаш секој месец, а не па ако немаш со години. Сигурно има нешто штом нема менструација а не е дијагностицирано. За жал и во многу исклучителни случаеви може и во рана младост некоја да влезе во менопауза.
Kako moze na 21 da vleze vo menopoauza, toa e mozno ako ima poveke od 35 da receme rant menopauza a 21 plus so godini nema moze od 19 18, da nema I menopauza nema logika, devojceto sig si ima nekoj drug problem jas imav drugarka koja nemase 12 meseci ciklus odese na doktor I davaa da pie nesto se sredi, dzabe ja plasis clenkata tuka vo nikoj slucaj nemoze da stanuva zbor za toa a I ete I kazale deka nema problem, plus so menopauza odat I dr simptomi kako suvost, zestina neznam ama ne e toa taka na tie godini nemozes da si vo menopauza moze samo hormonite se razmdale, problem so teridna hasimato sindrom, I sl neka ispita I teroidna a I mora da i dadat nesto sto ke i pomogne da i dojde,, pozz
Колку време обично ти трсе менст? Можеби некои хормони се во прашање, појди на гинеколог, нека те прегледа и нела ти земе ПАП и брисеви, и побарај упат за хормони, советувај се со др.
Докторката ми рече ништо страшно и да одам на преглед доколку трае повеќе од 10 дена. Мене ми престана точно после 10 дена. Види утре-задутре како ќе ти биде и појди на преглед. Особено е важно ако немаш направено скоро пап
Нешто за болка, бруфен или нешто слично. И јас моментално сум со иста мака, умирам од болка и не само во стомакот туку и бутовите многу ме болат. Ај кога сум веќе тука дај да прашам. Дали е нормално бутовите да болат за време на менструација?
Имам редовна менструација, но пред некој ден забележав капки крв само наутро, тоа траеше три дена, до сега ми се нема случено нешто такво, бев на ехо немам ништо се ми е ок, што може ова да е?
Пробаj чаj од нане и исцеди малку лимун во една чаша со малку вода и нема да ти се поврака мене ми помага
Здраво девојки. Ми доцни 9 дена. Вчера направив тест и беше негативен. Но го направив со втората мокрача. Дали тоа прави разлика? Исто така во последните три недели започнав активно да се бавам со спорт и променив начин на исхрана. Дали би можело тоа да е причина за доцнењето? Искуства?